Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #45 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 09:21:01 »
Chyba chodzi o topic Egmontu na forum.

Offline Kadet

« Odpowiedź #46 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 23:52:17 »
5 lat mam już tą nadzieję, że w końcu wyjdą wszystkie tomy. Gdzie Cesarz Smith ja się pytam?

Wiesz, tak jak zauważył Deg, w sytuacji, gdy pomstujesz na duble komiksów superhero od Egmontu, bo zabierają cenne sloty i przez nie plan wydawania nie jest optymalny, to trochę dziwne, że domagasz się tak usilnie dubla frankofońskiego :)

(ja też mam starsze wydanie "Cesarza Smitha")

Zapowiedziany "Smerf Czarnoksiężnik" to zamknięcie istotnego etapu, bo dzięki niemu wszystkie albumy od Peyo zostaną już ponownie wydane. A jeśli chodzi o "Wyjętych spod prawa", to komiks ten tłumaczy, dlaczego w późniejszych tomach Lucky cały czas użera się z fikcyjnymi kuzynami Daltonów zamiast z prawdziwymi Daltonami :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Teli

« Odpowiedź #47 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 00:01:01 »
Wiesz, tak jak zauważył Deg, w sytuacji, gdy pomstujesz na duble komiksów superhero od Egmontu, bo zabierają cenne sloty i przez nie plan wydawania nie jest optymalny, to trochę dziwne, że domagasz się tak usilnie dubla frankofońskiego :)

Jedno z podstawowych praw na którym opiera się Bazylversum brzmi:
"Komiks wydany w latach ubiegłych, który nie znajduje się w bibliotece Bazyliszka nie może być uznany za dubel na rynku krajowym"   :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #48 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 00:35:03 »
Egmont wydał już Dyliżans, Mamuśkę Dalton i Daltonów na Kuracji. Nic nie mówiłem. Ale brakuje właśnie jeszcze Cesarza. Są jak zwykle niekonsekwentni - albo wszystko, albo nic.

A u Teliego konwent bez wrysów to nie konwent.

Offline radef

« Odpowiedź #49 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 01:54:02 »
Egmont wydał już Dyliżans, Mamuśkę Dalton i Daltonów na Kuracji. Nic nie mówiłem. Ale brakuje właśnie jeszcze Cesarza. Są jak zwykle niekonsekwentni - albo wszystko, albo nic.
I będzie. Ale zauważ, że albumy, które wymieniłeś, zostały wydane pierwszy raz przez Egmont wcześniej, więc na ich dodruki czekało więcej osób. Pomijając najnowsze tomy Achde i Kid Lucky'ego, do wydania w nowej edycji LL zostało już tylko 15 albumów - 3 albumy stworzone przez Morrisa, które nigdy nie były w Polsce, 8 albumów, które doczekały się tylko edycji w integralach i 4 albumy (w tym "Cesarz Smith") ze wcześniejszej edycji A4.
Więc wkrótce dojdziemy do końca. 55 albumów już jest (+10 stworzonych przez Achde), 15 zostało.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #50 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 07:27:14 »
@UP
Wybacz za pytanie laika, ale które to 3 tomy jeszcze w Polsce nie wydane? Oczywiście te z duetu Morris/Gosciny są najlepszymi komiksami.

I przepraszam za swoją pomyłkę. "Dyliżans" kupiłem, ale chodziło mi że z wielkiej czwórki "Miasto Daltonów" zostało już wydane z pozostałymi dwoma. I czekam jeszcze właśnie bardzo na "Cesarza Smitha". 15 tomów to jeszcze mogą niestety 2 lata wydawać - długo. Wolałbym najpierw by pojawiły się tomy głównej serii, a Kid Lucky i reszta później. Tak jak w Thorgalu.

Spoiler: PokażUkryj
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Listopad 2022, 07:29:04 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Midar

« Odpowiedź #51 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 16:54:51 »
Cesarza Smith’a już mam od dawna, więc po co go wydawać? Chyba, že na samym końcu serii, ale lepiej już wydać coś innego niż dublować albumy, które od dawna już mam. Po co wydawać coś, co już kiedyś wyszło i wszyscy to mają.
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Listopad 2022, 16:57:54 wysłana przez Midar »

Offline stachel

« Odpowiedź #52 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 18:39:55 »
Ja mam za tu pytanie o te Gwiezdne Wojny - to będzie to, co zawierał TP z podtytułem "Companion"?

• War of the Bounty Hunters – Jabba the Hutt 1
  • War of the Bounty Hunters – 4-Lom & Zuckuss 1
  • War of the Bounty Hunters – Boushh 1
  • War of the Bounty Hunters – IG-88 1

Szkoda, że Egmont po prostu nie zrobił z War of the Bounty Hunters grubaska, bo teraz wydają osobno 4 zeszyty (i wątpię, że coś dodadzą względem wydania oryginalnego).

Offline radef

« Odpowiedź #53 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 19:06:20 »
4 zeszyty, ale 4 grubsze zeszyty, więc tom i tak liczy 136 stron. Więc Egmont w sumie mógłby to połączyć w jeden tom, ale taka opcja też mi nie przeszkadza, tym bardziej że pewnie cena zbiorczego wydania byłaby dość spora i mogłaby przestraszyć część czytelników.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline James88

« Odpowiedź #54 dnia: So, 12 Listopad 2022, 10:12:27 »
Dziś o edycjach limitowanych:

Offline amsterdream

« Odpowiedź #55 dnia: So, 12 Listopad 2022, 10:47:09 »
Liga sprawiedliwości chyba drukowana w BZG bo krzywy grzbiet i trzeszczy przy otwieraniu i zamykaniu.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Leyek

« Odpowiedź #56 dnia: So, 12 Listopad 2022, 11:03:08 »
Mi się bardzo podobają te zapowiedzi. Duuużo tytułów dziecięcych, a w tej ofercie Egmont jest najmocniejszy.
Polecam Diabełki. Wydanie 3 w 1, więc dużo czytania za małą kasę. Przeczytałem z młodym 1 tom, poziom jak to przy komiksach 1-stronnych jest różny, ale jest sporo niezłych. Louca po 1 tomie też się zapowiada sympatycznie.

Sam wezmę ok. 10 tytułów, ale w tym ze 7 dzieciakowych (jeśli wliczyć w nie Kaczogród, Smerfy czy LL) i pewnie nie wszystkie od razu (muszę wreszcie wziąć się za nadrabianie zakupów LL, ten brak numerków na poszczególnych albumach mnie demotywował, a teraz też ciężko tego szukać w sklepach przez to).

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: So, 12 Listopad 2022, 11:36:46 »
(muszę wreszcie wziąć się za nadrabianie zakupów LL, ten brak numerków na poszczególnych albumach mnie demotywował, a teraz też ciężko tego szukać w sklepach przez to).

Taa, bardzo to denerwujące, szczególnie jak się chce mieć na półce po kolei.

Offline Warpath

« Odpowiedź #58 dnia: So, 12 Listopad 2022, 11:43:53 »
Mogliby ogarnąć Złotą Kolekcję Lucky Luke'a w integralach. Mimo uwielbienia dla LL - nie wchodzę już w serie w miękkich liczące dziesiątki albumów. Z tego samego powodu nie zbieram Jeremiaha, a za integrale dałbym się oskórować ; ) Zrobię wyjątek jedynie dla Aquilonii, bo cierpię na niedobór dobrego fantasy. Wracając do LL - posiadam komplet tych mini-integrali sprzed lat i na tym pozostanę dopóki nie będzie powrotu do pomysłu HC, najlepiej w formacie A4.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #59 dnia: So, 12 Listopad 2022, 11:46:58 »
Zaraz po integralach Thorgala na pewno  wydadzą LL w HC ;)