Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605875 razy)

Online Martin Eden

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #645 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 12:11:40 »
Wspominał o tym ostatnio jakiś typ z brodą, co nagrywa filmiki na YT, ale w sumie nie wiem, czy mu wierzyć.

Offline FDH

« Odpowiedź #646 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 12:48:48 »
Ja swojemu synowi jak miał 4-5 lat czytałem  Gucia i Cezara,ale to proste rysunki Butenki,jeszcze Malutki lisek i wielki dzik malowany przez Berenikę Kołomycką, teraz jest w 1 klasie sam czyta i wraca do tych komiksów.Jest jeszcze seria Myszka Miki żeby pozostać w temacie Egmont 🤗bardzo fajne rysunki i historię też.Teraz zaczynam mu czytać Marvela Origins z kolekcji hachette i niesamowicie mu się podobają te stare historię,muszę przyznać że mnie też mimo tego że nie jestem fanem super Hero😃

Offline starcek

« Odpowiedź #647 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 13:38:41 »
Wspominał o tym ostatnio jakiś typ z brodą, co nagrywa filmiki na YT, ale w sumie nie wiem, czy mu wierzyć.

To pewnie po tym, gdy poszedł na zakupy, a tam zaatakowały go plakaty reklamujące mangi. Czyli tradycyjnie - największy śpi najdłużej.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online Martin Eden

« Odpowiedź #648 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 13:55:38 »
Grunt teraz, żeby nie zastosowali manewru "Power Rangers", znanego także jako wycofanie się na wcześniej wydawane pozycje.

Offline Kandor

« Odpowiedź #649 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 14:25:47 »
Grunt teraz, żeby nie zastosowali manewru "Power Rangers", znanego także jako wycofanie się na wcześniej wydawane pozycje.
"Manewr" - wydawca ma wydawać ze stratą kolejne tomy aby część czytelników miała komplet na półkach (póki im również się seria nie znudzi)?

Offline Kandor

« Odpowiedź #650 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 14:29:43 »
nie wiem,  czy juz ktoś wspominał, ale teraz Egmont wchodzi w Mangę, zaraz maja pojawić się kolejne tytuły
Jeśli jakieś "standardowe" mangi poza przeróbkami znanych franczyz (Disney, Star Wars) jak zapowiedziano, to nic nowego i nawet dla niektórych to "quasi-mangi". "Egmont (a jednak!) wchodzi w mangę" to tak pół żartem mówi i wydawca i fani komiksów. Chyba że wiesz coś czego ja (jeszcze) nie wiem? :-) Terry Pratchett by powiedział o "mangach dla pewnej wartości mangowatości" ;-)

Offline Cringer

« Odpowiedź #651 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 14:52:22 »
"Manewr" - wydawca ma wydawać ze stratą kolejne tomy aby część czytelników miała komplet na półkach (póki im również się seria nie znudzi)?
Nie, nie ma wydawać. Tylko niech się liczy z faktem że czytelnicy nie przechodzą obok takich sytuacji obojętnie.
Hachette przynajmniej Transformery wydała do końca ;)

Online Castiglione

« Odpowiedź #652 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 15:01:40 »
Nie, ale skoro starczyłby jeden tom więcej, żeby domknąć wątki, to mogli się szarpnąć.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #653 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 15:06:10 »
Wykupcie tom 1 i 2 co im zalega, to może się szarpną.

Offline szulig

« Odpowiedź #654 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 15:31:59 »
No akurat najczęściej leżymy na podłodze (za dużo kg w brzuchu, żebym wlazł na jego łóżko :)) ) więc faktycznie na obrazki zerka i słucha jak czytam. Wiem, że jak będą jakieś wyjątkowo fatalne to go nie zainteresuję (dlatego chwilowo nie podejmę ryzyka komiksu czarno - białego, bo nie wiem czy podejdzie, a nie chcę go zrazić), ale wystarczy, że będą czytelne i po prostu ok :)

Te światła północy to mnie już od dłuższego czasu ciekawią - tylko czy to nie jest takie bardziej dla dziewczynek? Młody i tak ma dwie starsze siostry więc zabawa koralikami, lalkami itp. u niego jest na porządku dziennym, więc wolałbym coś bardziej "męskiego" :)

@michał81 dzięki za polecajki z KG - przepatrzę co tam ciekawego i może coś wybierzemy :)

W ogóle dziękuję wszystkim za odzew - trzeba wychować nowe pokolenie komiksowe, a największa szansa jest wtedy, jak się zacznie od dobrych rzeczy :)

Nie wiem czy to jest dla dziewczynek. Głowna bohaterka ktora przeszła do jakiejś krainy jest dziewczyną ale czy to oznacza że opowieść jest dla dziewczynek?Sam to przeczytałem i miło i szybko sie czytało. Cieżko mi powiedzieć.
Czy Jessica Jones jest komiksem dla dziewczyn/kobiet? ;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #655 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 15:38:50 »
A skoro już przy porzucaniu, to Egmont porzucił Odrodzenie Duvala? Czy to jednotomówka?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Dracos

« Odpowiedź #656 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 16:49:00 »
Cykl pierwszy 1-3 cykl drugi 4-? Obecnie 5 tomów w FR

Offline Szekak

« Odpowiedź #657 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 17:11:51 »
Dzieki, czyli czeksmy na drugi integral, fajosko.

Offline Konrad

« Odpowiedź #658 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 18:59:55 »
@Szekak
Autorzy tej serii nie mieli jeszcze przy niej żadnych opóźnień, więc można się spodziewać, że 6 album kończący II cykl (i będący też finałem całej serii) powinien wyjść we Francji w okolicach września/października tego roku. Egmont pewnie wyda dopiero na początku 2024

A jak już jesteśmy przy Egmontowych frankofonach to czekam niecierpliwie aż w końcu wyjdzie to zachwalane Ténébreuse. Scenariusze Huberta w Męskiej skórze i Pięknej dawały radę, a tutaj dodatkowo będzie rysownik znany z Wielkiego Martwego. Liczę, że może pojawi się w przyszłym tygodniu w zapowiedziach na kwiecień

Offline Szekak

« Odpowiedź #659 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 19:02:04 »
Dziękuję za wyczerpujące info!