Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1995 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 19:16:05 »
To Rio jest z jakiegoś powodu zaskakująco tanim wyjątkiem, a nie Skorpiony wyjątkowo drogim, niestety.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1996 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 19:43:16 »
i co smutne handel z branż wszelakich, również komiksowej, korzysta z obecnej sytuacji i winduje ceny do granic absurdu i przyzwoitości ....

bo jak to jest? --> materiały, robocizna i kompleksowa obsługa polskich publikacji jest cholernie droga --> z bólem serca wydawnictwa podnoszą ceny --> Pan TK z uśmiechem na twarzy informuje o najlepszych wynikach finansowych w historii --> ???

Czy tylko mnie sytuacja wydaje się co najmniej schizoidalna?   

Jeżeli cena 350 stronicowej kolorowej książeczki (200zł) staje się dla ogółu uzasadniona i normalna to wróciliśmy do średniowiecza.               

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1997 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 19:51:11 »
Z cena paliwa bylo podobnie ale gdy tlumaczylem rodzinie/znajomym to oni i tak byli zadowolenie bo w 2023 ceny nie poszly w gore mimo powrtu podatku  a ze zostalismy wyruchani w 2022 to co drazysz temat, ceny nie poszly w gore... :)

Offline Toranga

« Odpowiedź #1998 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 19:51:59 »

Jeżeli cena 350 stronicowej kolorowej książeczki (200zł) staje się dla ogółu uzasadniona i normalna to wróciliśmy do średniowiecza.               

W średniowieczu nigdy byś tak tanio książki nie kupił :P

Offline death_bird

« Odpowiedź #1999 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 20:01:15 »
Jeżeli skupowałby na pchlim targu w Hedeby od chłopaków wracających z wyprawy na Essex to kto wie.  ???
Inna sprawa, że obecnie faktycznie próbuje się nas zawracać do średniowiecza (i to nawet naprawdę głębokiego) tylko w takich aspektach w ramach których średniowiecza mało kto by się dzisiaj spodziewał. 8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

« Odpowiedź #2000 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 20:13:49 »
W średniowieczu nigdy byś tak tanio książki nie kupił :P
W średniowieczu prawdopodobnie niepotrzebna byłaby mu książka bo nie umiałby czytać :)

Jak ktoś ma albo pracuje w jakiejś poważnej firmę to nie napisze ile mu podrożało : prąd, gaz itp. to zobaczycie skąd te ceny.

Najlepsze to dopiero będzie jak od wszystkie będzie się płacić za ślad węglowy chyba, że ten związek socjalistycznych republik europejskich się wcześniej przewróci.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kadet

« Odpowiedź #2001 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 20:16:40 »
W średniowieczu prawdopodobnie niepotrzebna byłaby mu książka bo nie umiałby czytać :)

No ale w komiksie to mógłby obejrzeć choć obrazki.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline xanar

« Odpowiedź #2002 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 20:19:08 »
Chyba obrazy :)

Offline misiokles

« Odpowiedź #2003 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 20:27:03 »
Rozumiem że jest inflacja i w ogóle ale co tu się kurna stało.

Pratt jest o wiele gorętszym nazwiskiem na komiksowym rynku, niż Louise Garcia i Corentin . Naprawdę cię dziwi, że oryginalni wydawcy śpiewają sobie więcej hajsu za licencję tytułów topowych twórców?

Offline greg0

« Odpowiedź #2004 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 20:27:42 »
Chyba obrazy :)
bez obrazy
raczej ryciny :)
Ważne żeby narzekać...

Offline 79ers

« Odpowiedź #2005 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 20:35:22 »
wolę śledzia od sushi  :o

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2006 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 20:39:26 »
Mnie boli, że jak już Egmont zaczął wydawać Deadpoola od 2012 Marvel Now, to wyda nam też wszystko inne co z tym bohaterem wychodziło od tego roku, a nie tylko jedną serię. Tak się nie stało i to jest dla mnie problem. Jak zaczynali Classici to pisałem od razu, że nie dowiozą tego do końca, bo to Egmont. Ale liczyłem chociaż na dociągnięcie tego do Deadpoola i gości czyli zawartości 13 tomu. Niestety 2 albumów zabrakło. Nie należało też pozbywać się swoich Sucide Kings i Wade Wilson War z Hachette. Dobrze, że stoi to u mnie na półce.

Bazyl, a czy Ty w ogóle czytałeś tego Deadpool Classic? Ja Uwielbiam serię z Marvel Now, bardzo lubię serię z Now 2.0 i Fresh (i pewnie jestem w mniejszości, ale od Deadpoola właśnie tego oczekuję), natomiast Classic czytam jeden tom na kwartał i za każdym razem czuję zawód, że jest to po prostu słabe, chaotyczne, jakieś takie rozkminy moralne. Czytam, bo kupiłem komplet, ale naprawdę jakoś w ogóle nie płaczę, że tego nie ciągną. Bo wolę w to miejsce coś fajnego albo po prostu nowego na próbę, niż ciągnąć coś słabego. A takie team-up jak późniejsze Deadpool i goście to w ogóle mnie nie interesuje.

Także nie rozumiem totalnie Twojego jojczenia o tą kontynuację tego Deadpool Classic. Wolę chyba budżetowe wydania w TPB raz na jakiś czas, a poza tym powiedziało Ci to 200 osób na forum, a ja będę 201 - Egmont to korpo i jak się coś nie sprzedaje, to nie będą tego wydawać tylko dlatego, że Ty jojczysz.

Offline xanar

« Odpowiedź #2007 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 21:50:06 »
Marvel Now był spoko, ale te później to się nie dało czytać, najlepszy Deadpool to był w Uncanny X-Force.
Nie wiem po co Egmont poszedł w te klasyki, to jakiś sentyment jest u nas do tego, komuś podobał się ten stary Deadpool, bo ja tu widziałem same narzekania.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2008 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 21:51:21 »
Hellblazera jeszcze nie przeczytałem, Ultimate Spider-Mana od 3 tomu nie czytałem, Doom Patrol i Animal Man jeszcze czekają. Ale każdy kolejny tom Deadpool Classic przeczytałem oraz oczywiście Cable i Deadpool. Może to nie były historie zapadające w pamięć i najbardziej podobali mi się "Martwi Prezydenci". Tylko szkoda, że to już koniec. Wychodzi na to, że Egmont nie da rady dociągnąć do końca nawet bohatera z 30 letnią historią. No bo zaczęliśmy w 1991, a C&D kończy się na 2005 roku. Czyli do Marvel Now zostało 7 lat. I ten krótszy już w sumie okres nie zostanie wypełniony. Za to dostajemy komiksy zdublowane kiedyś w Kolekcjach. Suabo.

Pytanie - Hachette wydało 100 tomów Kolekcji Deadpoola. Tam jest całość jego przygód, czy też części brakuje?

@DOWN
Widzę zawartość Kolekcji, ale nie wiem, czy to są wszystkie komiksy z Deadpoolem. Tak trudno przeczytać ze zrozumieniem? Wstyd.
« Ostatnia zmiana: Cz, 04 Maj 2023, 22:07:10 wysłana przez Bazyliszek »

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2009 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 22:00:40 »
Taki fan Hachette a nie znasz zawartości kolekcji i jeszcze się tym chwalisz całemu światu?
Wstyd Panie, wstyd.