Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606240 razy)

Offline chch

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1950 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 21:48:35 »
Oni nawet tego do końca nie wydadzą. Już nie raz sparzyli się na fantasy, ale dalej próbują zawrócić Wisłę kijem.
Nie mam pojęcia jak im wyjdzie z tą serią, ale w zyciu podobno ważzniejsze od osiągnięcia celu jest dążenie do niego, więc nie mozna im mieć za zle, że próbują.😉

Offline 79ers

« Odpowiedź #1951 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 21:56:02 »
Najgorsze jest to, że prawdopodobnie wraz z Marinim zgarnęli Orły Rzymu  >:(

Offline ww24

« Odpowiedź #1952 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 21:57:46 »
Nie mam pojęcia jak im wyjdzie z tą serią, ale w zyciu podobno ważzniejsze od osiągnięcia celu jest dążenie do niego, więc nie mozna im mieć za zle, że próbują.
Rzekłbym z kolei cytując: "Szaleństwo powtarza te same błędy i oczekuje innych wyników".
Wydadzą kilka tomów. Sprzedaż będzie chu*owa i jakaś tam liczba zapaleńców DD i pokrewnych zostanie z rozpoczętymi seriami. Tak jak normalnie zawsze jestem za nowymi seriami itd ale wg mnie to nie wypali... Już pomijam że z tego co pamiętam i Krasnoludy i Elfy były już podejmowane przez kogoś z PST... biorąc pod uwagę że spora liczba osób "sesjolubnych" sama używa druków pdf / kopii - no po prostu nie wróżę szczęścia. Ale niech się mylę i niech jest popyt.:)

Offline chch

« Odpowiedź #1953 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 22:07:16 »
Rzekłbym z kolei cytując: "Szaleństwo powtarza te same błędy i oczekuje innych wyników".
Wydadzą kilka tomów. Sprzedaż będzie chu*owa i jakaś tam liczba zapaleńców DD i pokrewnych zostanie z rozpoczętymi seriami. Tak jak normalnie zawsze jestem za nowymi seriami itd ale wg mnie to nie wypali... Już pomijam że z tego co pamiętam i Krasnoludy i Elfy były już podejmowane przez kogoś z PST... biorąc pod uwagę że spora liczba osób "sesjolubnych" sama używa druków pdf / kopii - no po prostu nie wróżę szczęścia. Ale niech się mylę i niech jest popyt.:)
Spodziewałem się, że ktoś przytoczy ten cytat. Sytuacja jest jednak dynamiczna, gdyby nie byla to do dzisiaj egmont wydawałby jednego batmana rocznie , bo sparzyl się kiedyś na superhero, tak samo z mangami, Iznogudem itd. czy seriami, ktore zaczeli i przerwali inni wydawcy (DMZ, 100 naboi, Y ostatni z mężczyzn, Planetary, Authority Transmetrololitan itd )

Offline Klint

« Odpowiedź #1954 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 22:07:50 »
Najgorsze jest to, że prawdopodobnie wraz z Marinim zgarnęli Orły Rzymu  >:(

To raczej dobra wiadomość. Przecież Taurus nie wydany nowego tomu.

Offline ww24

« Odpowiedź #1955 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 22:13:03 »
Spodziewałem się, że ktoś przytoczy ten cytat. Sytuacja jest jednak dynamiczna, gdyby nie byla to do dzisiaj egmont wydawałby jednego batmana rocznie , bo sparzyl się kiedyś na superhero, tak samo z mangami, Iznogudem itd. czy seriami, ktore zaczeli i przerwali inni wydawcy (DMZ, 100 naboi, Y ostatni z mężczyzn, Planetary, Authority Transmetrololitan itd )
Spodziewałem się że ktoś tak też skomentuje co napisałem ;) po prostu uważam że rynek czystego fantasy (które naprawdę bardzo lubię właściwie "otkont siengam pamienciom"), nie potrafi się z różnych przyczyn zakotwiczyć w polskim komiksowie. Jasne - zawsze będą fani i ktoś to zawsze kupi - ale czy będzie to tak duża ilość by pociągnąć naprawdę długie serie? Znamienne wydaje mi się że E. zdecydował się to puszczać w 60-tkach a nie od razu integralne. Badanie zapotrzebowania? Podobno film fajny (obejrzę wkrótce) ale czy wystarczy pary na długoterminową sprzedaż? Życzę tego.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1956 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 22:29:18 »
To raczej dobra wiadomość. Przecież Taurus nie wydany nowego tomu.
A Egmont  wyda brakujący 6-ty, czy walnie cegłę za 200zł?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1957 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 22:36:26 »
Podobno film fajny (obejrzę wkrótce) ale czy wystarczy pary na długoterminową sprzedaż? Życzę tego.

Ale jaki film? Dungeons & Dragons? To te Światy Akwilonu należą do D&D?

Offline ww24

« Odpowiedź #1958 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 22:47:48 »
Ale jaki film? Dungeons & Dragons? To te Światy Akwilonu należą do D&D?
Tak bardzo jak sięgam pamięcią to nie :) i nic takiego nie napisałem. Chodziło mi o kontekst wydawania komiksów w klasycznym fantasy vs dość niezły odbiór jaki ma wspomniany film. (Tak tak pamiętam o komiksach niedawno wydanych w klasycznym D&D). Ludzie którzy poszli na film oceniają go na równi z krytykami jako cytuję "najlepsze fantasy od czasów LOTR". Z automatu będą próbować sięgać po inne media nawet jak nie mieli styczności z komiksem. Dla laika nie będzie miało znaczenia czy DD czy Akwilon czy Erathia czy cokolwiek. Są Elfy są Krasnoludy - to se kupię i poczytam. Takie moje gdybanie

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1959 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 22:49:58 »
No właśnie nie rozumiałem tego, co miałeś na myśli. Nie wydaje mi się, żeby tak to działało, że jak komuś spodoba się Star Wars to sięgnie po Aldebarana. A jeśli nawet to sądzę, że są to pomijalne liczby ludzi. Ale to tylko moje gdybanie.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1960 dnia: Nd, 30 Kwiecień 2023, 22:55:49 »
Odnośnie Akwilonu. Troy im poszło do tego stopnia, że wrzucają wszystko jak leci z tego świata, niemniej jest już wyeksploatowany. Teraz Egmont szuka podobnego taśmowca-samograja, którego mógłby doić latami po najmniejszej linii oporu. Zdecydowanie mniej zachodu niż przeszukiwanie raz po raz rynku celem destylacji kolejnych fajnych, ale krótszych tytułów. Niemniej w tym konkretnym przypadku takie wygodnictwo może przynieść efekt mrożący. Pewnie gdyby szło w zbiorczych albumach nie byłoby takiego przerażenia liczbą poszczególnych tomów.

Offline dinogal

« Odpowiedź #1961 dnia: Pn, 01 Maj 2023, 10:21:40 »
Oni nawet tego do końca nie wydadzą. Już nie raz sparzyli się na fantasy, ale dalej próbują zawrócić Wisłę kijem.
Przy okazji widzę że mam Tom Armady który wg okładek wychodzi w sierpniu  ::) Pomylili okładki, ciekawe czy do czasu druku poprawią ten błąd

Offline greg0

« Odpowiedź #1962 dnia: Pn, 01 Maj 2023, 10:51:18 »
Pomylili okładki, ciekawe czy do czasu druku poprawią ten błąd
Poprawią.
Ten błąd też (niestety) poprawili .
Spoiler: PokażUkryj

Ważne żeby narzekać...

Offline Spiff

« Odpowiedź #1963 dnia: Pn, 01 Maj 2023, 21:52:59 »
Poprawią.
Ten błąd też (niestety) poprawili .
Spoiler: PokażUkryj

Mogło być gorzej.
« Ostatnia zmiana: Pn, 01 Maj 2023, 21:58:26 wysłana przez Spiff »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1964 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 11:20:40 »
Ja jestem zadowolony, około 20 komiksów do kupienia, jest super :)
Ktoś wyjaśni co to za tradycja wydawać katalog na rok 2023 w maju? :D