Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 604850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1680 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 11:26:50 »
Ale przecież  pan Kołodziejczak odnosi się w swojej wypowiedzi tylko i wyłącznie do dwóch pozostałych tomów.  Nie wiem skąd to Twoje "coś jeszcze".
Mówi: "Dwa jeszcze w przyszłości, ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie" . I teraz zależy to od interpretacji. Dla mnie to jest zapowiedź 2 tomów oraz być może czegoś jeszcze, czyli tego tomu z one-shotami o którym wspomniałem, który może się ukazać lub nie. Ale jak zaznaczyłem, tam nie ma nic już więcej do wydania.

A tu nagle ktoś wyciąga wnioski, że chcą przerwać wydawanie serii i że seria się nie sprzedaje. Tylko nigdzie takie stwierdzenie w filmie nie pada.
« Ostatnia zmiana: So, 15 Kwiecień 2023, 11:29:02 wysłana przez michał81 »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1681 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 12:10:15 »
Mówi: "Dwa jeszcze w przyszłości, ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie" . I teraz zależy to od interpretacji. Dla mnie to jest zapowiedź 2 tomów oraz być może czegoś jeszcze, czyli tego tomu z one-shotami o którym wspomniałem, który może się ukazać lub nie. Ale jak zaznaczyłem, tam nie ma nic już więcej do wydania.

A tu nagle ktoś wyciąga wnioski, że chcą przerwać wydawanie serii i że seria się nie sprzedaje. Tylko nigdzie takie stwierdzenie w filmie nie pada.
"Dwa jeszcze powinny ukazać się w przyszłości, ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie". Słowo "powinny", moim zdaniem, całkiem zmienia znaczenie zdania i ja interpretuje to w inny sposób niż Ty. Poza tym nikt nie wyciąga wniosków odnośnie słabej sprzedazy i przerwania serii i , a jedynie stwierdza niepokój odnośnie jej przyszłości.

Offline michał81

« Odpowiedź #1682 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 12:23:02 »
Czyli teraz bawimy się w interpretacje słowa "powinien". OK.
Słownik języka polskiego:
powinien - jest pożądane, konieczne, coś jest spodziewane, przewidywane itd.
Czyli jak dla mnie jest to zapowiedź 2 tomów.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1683 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 12:35:17 »
No jednak sformułowania "ukażą się" i "powinny się ukazać" nie są tożsame, również moim zdaniem.

Offline starcek

« Odpowiedź #1684 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 12:44:14 »
Ciekawe, czy wrócą czasy, gdy większość komiksów kupowałem z Egmontu. Przez ostatnie lata było całkiem na odwrót, ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. :)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1685 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 12:49:13 »
Liczyłem trochę że dzisiejszy klip będzie o światach Akwilonii, tak jak TK zapowiadał 2 tyg temu że na ten temat coś więcej opowie i o planach dotyczących serii.

Offline Kadet

« Odpowiedź #1686 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 13:18:40 »
Tak jak pisałem wcześniej, mam nadzieję, że damy sobie spokój z porównaniami do Smoleńska i papieża i jakimiś dziwnymi docinkami w tym temacie, bo naprawdę nie ma po co i nie ten kaliber.

Podtrzymuję swoją opinię, że martwię się co do przyszłości komiksów w Egmoncie i patrzę w nią z niepewnością, ale zgadzam się w pełni z głosami, że po pierwsze w żadnym wypadku nie można oceniać nowej szefowej ze względu na płeć, a po drugie - musimy poczekać, aż zacznie coś robić, żeby móc wydawać jakieś konkretniejsze sądy. Jeśli uda jej się prowadzić E. do jeszcze większych sukcesów, wszyscy będą chyba zadowoleni.

Ciekawi mnie, czy po odejściu TK będzie mógł i chciał współpracować z Egmontem jako wolny strzelec - redaktor i zajmować się przygotowywaniem wybranych przez siebie publikacji. Jego kontakty w branży polskiej i światowej mogłyby okazać się cennym atutem (na przykład do negocjacji z Sakaim to świetnie by się nadawał).
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #1687 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 13:28:20 »
Podtrzymuję swoją opinię, że martwię się co do przyszłości komiksów w Egmoncie
Moment, przecież nie ma nigdzie ogłoszenia, że Egmont przestaje wydawać komiksy. Od początku roku w sobotnich filmikach było zapowiadane, że wyda tyle samo, albo nawet więcej niż w zeszłym roku. Patrząc po zapowiedziach na kolejne miesiące ta obietnica zostanie dotrzymana.

Offline Kadet

« Odpowiedź #1688 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 13:30:38 »
Wiem, że na najbliższe miesiące do roku plan jest już ułożony i zaklepany, i nie przypuszczam, by nagle E. przestał wydawać komiksy. Chodziło mi o politykę wydawniczą i dobór tytułów - czuję niepewność, ale niczego nie przesądzam, póki się nie zmaterializuję.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #1689 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 13:44:16 »
Szczerze to odejście pana Kołodziejczaka spowoduje tylko jedną rzecz. Można zapomnieć o komiksach z Jonahem Hexem. A tak nadal będą wydawać komiksy, które przynoszą zyski.

Offline badday

« Odpowiedź #1690 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 14:12:12 »
Szczerze to odejście pana Kołodziejczaka spowoduje tylko jedną rzecz. Można zapomnieć o komiksach z Jonahem Hexem. A tak nadal będą wydawać komiksy, które przynoszą zyski.
Pytanie co ze "Star Trekiem" w kolejnych latach.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1691 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 15:02:17 »
Pytanie co ze "Star Trekiem" w kolejnych latach.

Podejrzewam że takich pytań co z tytułem X wiele osób ma w każdym segmencie, szczególnie jeśli nie ma jakiegoś szumu wokół tytułu i nie ma możliwości domysłu jak on od strony biznesowej stoi. A bez danych rośnie niepokój o serie które się zbiera.

Offline badday

« Odpowiedź #1692 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 15:11:34 »
Podejrzewam że takich pytań co z tytułem X wiele osób ma w każdym segmencie, szczególnie jeśli nie ma jakiegoś szumu wokół tytułu i nie ma możliwości domysłu jak on od strony biznesowej stoi. A bez danych rośnie niepokój o serie które się zbiera.

Bardziej chodziło mi o to, że Star Trek, tak jak i wspomniany Jonah Hex, był wydawany przez Egmont głównie dlatego, że wielkim fanem tych serii był TK. Takie przynajmniej odnosiłem wrażenie, a że sam bardzo lubię obie serie, dlatego pytam.

Edit: Z serii, których wydanie, według mnie, mocno zawdzięczamy TK są jeszcze Garfield i Conan.
« Ostatnia zmiana: So, 15 Kwiecień 2023, 15:20:08 wysłana przez badday »

Offline death_bird

« Odpowiedź #1693 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 15:35:49 »
Z tego miejsca chciałem jeszcze podziękować TK za rozwianie moich paranoicznych wizji dot. niewydania "No Man`s Land".  8)
No.
Chyba, że jeszcze okaże się, że ta decyzja może wciąż zostać zmieniona przez nową miotłę w Wydawnictwie.  :o
Panic mode off.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline poxi

« Odpowiedź #1694 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 16:43:34 »
TK rozwijał polski rynek komiksu przez dziesiątki lat. Nie wierzę, że odszedłby zostawiając go w niewłaściwych rękach.