Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602979 razy)

ukaszm84

• Gość
Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #2685 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 17:41:18 »
Ja podobnie jak Leyek, od dobrych rzeczy to jest konkurencja, od Egmontu liczę na coś z nostalgii. Bardzo chciałbym jakiś komplet Lobo, Batman vs Predator (choć tu chyba kwestie licencyjne nie pozwalają), tego typu rzeczy. Kaczor Donald i wehikuł czasu też na pewno bym chciał. Plus ciągnięcie do oporu Moore'a, Millera (Holy Terror na przykład jako komplecista bym sobie życzył, ale raczej Egmont nie lubi kontrowersji), Mignoli, Morrisona.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2686 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 19:01:23 »
Jakie są wasze typy i oczekiwania ?
Abstrahując od tego, czy cokolwiek z tego jest realne, ucieszyłbym się na zapowiedź czegoś z poniższych:
- "The Dreaming" z 1996 roku
- "Sandman Mystery Theatre"
- "Swamp Thing" - oryginał (Wein/Wrightson) albo coś późniejszego z Vertigo - no a najlepiej obie opcje
- "Fury Max" Ennisa

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2687 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 19:10:42 »
Z Supermana chciałbym dostać Man of Steel HC 1-4 + Exile. Natomiast obstawiam, że tego nie będzie a Egmont zapowie Śmierć Supermana + Pogrzeb + Rządy. Son of Kal-El oraz Red & Blue wydają się oczywistością. Z nowości obstawiam Superman Smashes the Clan.

Z Batmana chciałbym The Caped Crusader 1-6 i Legends of the Dark Knight w zbiorczych. Natomiast obstawiam, że zamiast tego będzie z klasyki tylko No Man's Land. Z nowości natomiast obstawiam Batman '89, Reptilian i One Dark Night.

Z Taylora pewnie zapowiedzą Nightwinga i Dark Knights of Steel.

Z Marvela pewnie będzie Daredevil do Zdarsky'ego.

Z grozy Nice House on the Lake.
Batman returns
his books to the library

Offline Death

« Odpowiedź #2688 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 19:50:19 »
No ja bym chciał, żeby wydali ten dodatkowy tom Corto Maltese Vivesa, kolejne tomy Pasażerów wiatru, Blueberry'ego Sfara i Blaina, komiksy z postaciami Disneya autorstwa Coseya. To są takie rzeczy w ich zasięgu, bo przecież to ich serie. Z marzeń, to ruszyliby dupę i wydali Bois-Maury. Szczególnie nowy tom.

Offline Cyber

« Odpowiedź #2689 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 19:59:56 »
Moje marzenie, to porządne wydanie Batman vs Predator. Najlepiej jako omnibus. :)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2690 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 20:11:55 »
Moje marzenie, to porządne wydanie Batman vs Predator. Najlepiej jako omnibus. :)

Coś w stylu Batman vs. Żółwie ninja byłoby świetne. Ale chyba mogą być problemy licencyjne (Predator to teraz Marvel a nie Dark Horze)
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2691 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 20:15:56 »
Jak już pisałem - Animal Man Lemire`a, więcej klasyki Batmana, jak najwięcej Mignoli. Śmierć Supermana z pogrzebem i rządami też bym chętnie przytulił. Z marzeń - Johnes niego latarnie 😀

Offline Kandor

« Odpowiedź #2692 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 20:18:01 »
Jak już pisałem - Animalan Lemire`a, więcej klasyki Batmana, jak najwięcej Mignoli. Śmierć Supermana z pogrzebem i rządami też bym chętnie przytulił. Z marzeń - Johnes niego latarnie 😀
"Przytulił" - a może byśmy w końcu zaczęli CZYTAĆ te @#@$@$-e komiksy? Jak WYSYOKIE mają być te nasze "kupki wstydu". To co, postanowienie noworoczne na 2023 rok? ;-D

Offline Cyber

« Odpowiedź #2693 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 20:19:48 »
Coś w stylu Batman vs. Żółwie ninja byłoby świetne. Ale chyba mogą być problemy licencyjne (Predator to teraz Marvel a nie Dark Horze)
     Tak też myślałem. Licencja blokuje wydanie, jak dla mnie kultowego komiksu. Ech, komiks nadal pozostaje w strefie marzeń.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2694 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 20:22:30 »
No właśnie nawet nie wszystkie komiksy z Batmanem i Żółwiami wyszły. Zostało "animowane" "Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures".

Offline xardas

« Odpowiedź #2695 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 22:52:50 »
Marzenia ściętej głowy:
- Baltimore i w ogóle cała reszta Outerverse od Mignioli (na to pewnie nie ma co liczyć póki jeszcze uniwersum Hellboya rozgrzebane)
- z okazji tego, że Fables wróciło na 12 zeszytów - może jakaś reedycja w twardych oprawach opartych na edycji Deluxe, nawet nie musi być w powiększonym formacie :P (tu chyba też nie ma za wielkich szans, skoro niby jeszcze te stare wydania miękko okładkowe są na rynku a i nie ma żadnego filmu czy serialu, żeby napędzić sprzedaż)
- tie-iny do Invincible (chociaż skoro do tej pory nic się w tym temacie nie ruszyło, to raczej sprawa przesądzona, że nie będzie)
- Spider-Man/Deadpool (obaj chyba się w miarę sprzedają w solówkach, więc czemu nie?)
- takiego Supermana „Śmierć i przyległości” też bym chętnie zobaczył porządnie wydane
« Ostatnia zmiana: Pn, 19 Wrzesień 2022, 22:55:16 wysłana przez xardas »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2696 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 00:15:18 »
Też mi się marzy Fables w twardych oprawach. Do tego Spider-man Straczynskiego i Batman Breyfogle'a. No i jeszcze Daredevil Zdarskiego (ale to pewnie zapowiedzą).

Co do tie-inów Invincible to bym się nie łudził bo Kołodziejczak wspominał, że sprzedaż tytułu jest niesatysfakcjonująca, więc nie sądzę żeby jeszcze w to brneli. W drugiej strony, moim zdaniem nie ma czego żałować bo serie poboczne bardzo odstają poziomem od serii głównej.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #2697 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 00:24:12 »
Życzyłbym sobie i Wam kolejnych serii z Vertigo, już nie tak popularnych ale sądząc po opiniach nadal dobrych:
- Sandman Mystery Theatre
- The Unwritten
- American Century
- Unknown Soldier
- Shade, the Changing Man
- Human Target
- Madame Xanadu
- House of Secrets
- Kid Eternity
- iZombie
...i wiecej komiksów Morrisona   ;D

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #2698 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 00:31:31 »
Wspomnianego Animal Mana Lemire'a brałbym i czytał jak szalony.

Poza tym mam nadzieję na The Nice House on the Lake od DC Black Label - jak Egmont nie wyda, to nikt tego nie zrobi, a pozytywne opinie zachęcają + przeglądałem i wygląda na coś naprawdę fajnego.

Ciekawi mnie, co z kolejnymi tytułami z uniwersum "Czarnego Młota" - chciałbym jakieś wieści w tej sprawie, choćby info o anulacji.

Marzy mi się też Unwritten wreszcie. I @adamarluk przypomniał mi o iZOMBIE - też czekam!

Prócz tego może "Lucyfer" od Holly Black? Słyszałem mieszane opinie, ale komplecista wewnątrz mnie się domaga. A skoro już dostaliśmy trzytomowe wznowienie serii Careya - czemu nie w sumie?

I chciałbym też więcej Image od Egmontu. Dziwne, że po Invinciblu i Palcojadzie się wycofali całkowicie ze współpracy. Aż tak się nie układało?

Offline Interloper

« Odpowiedź #2699 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 00:45:52 »
I chciałbym też więcej Image od Egmontu. Dziwne, że po Invinciblu i Palcojadzie się wycofali całkowicie ze współpracy. Aż tak się nie układało?
Ja tam myślę, że układało się bardzo dobrze, tylko sprzedaż nie była wystarczająco zadowalająca...