Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603011 razy)

Offline kv

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #570 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 21:15:09 »
Tego też się obawiam...
No nic, po tym 6. tomie będę tę serię traktować jako zamknięta, tak samo zrobię już z Trollami z Troy (na pełny, 4tomowy integral to poczekami z 5 lat). Kiedyś trzeba powiedzieć "dość"  ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #571 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 00:13:48 »
Gratulacje dla p. Tomka (który jak wiemy potajemnie przegląda forum) tytułu najlepszego wydawnictwa 2021 roku w głosowaniu użytkowników forum :)
W zamian prosimy o jakąś wydawniczą mega-niespodziankę ;) np. jakieś kolejne komiksy z kaczkami w miejsce kolekcji Rosy :)

Lista najlepszych komiksowych wydawnictw roku 2021:

1.   Egmont   190   52
2.   Manidoca   122   33
3.   Kultura Gniewu   88   29

4.   Non Stop Comics   74   29
5.   Mucha Comics   58   19
6.   Scream Comics   57   24
7.   Timof Comics   53   20
8.   Tore   39   12
9.   Ongrys   38   13
10.   Lost in Time   31   9

(...)

Głosowało 60 użytkowników forum.

Tym razem bez niespodzianek, bezdyskusyjnym zwycięzcą największy gracz na rynku (87% z głosujących oddało głos na Egmont). Wczorajszy zwycięzca Mandioca (głos od 53% głosująych) na drugim stopniu podium, trzecia co mnie bardzo cieszy Kultura Gniewu (48%).

Online eridraven

« Odpowiedź #572 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 08:16:18 »
Gratulacje dla p. Tomka (który jak wiemy potajemnie przegląda forum) tytułu najlepszego wydawnictwa 2021 roku w głosowaniu użytkowników forum :)
W zamian prosimy o jakąś wydawniczą mega-niespodziankę ;) np. jakieś kolejne komiksy z kaczkami w miejsce kolekcji Rosy :)

Wydania komiksu dla 53 użytkowników forum - interes życia dla TK :)

A jak tego nie zrobi, to będzie be?
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Damballa

« Odpowiedź #573 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 08:50:27 »

I Egmont zpowiada Howard the Duck  :D

Online Castiglione

« Odpowiedź #574 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 10:24:12 »
Eee... "Czarodzieje i ich dzieje"?

Offline radef

« Odpowiedź #575 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 12:02:16 »
I Egmont zpowiada Howard the Duck  :D
Brałbym!
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline xanar

« Odpowiedź #576 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 12:04:11 »
Ale tego Gerbera z 76 roku :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kandor

« Odpowiedź #577 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 14:02:18 »
$@$@$#%$#@-a to żart był! :-) Tak to jest jak się czyta szybciej niż się myśli, czy cuś, mam za swoje :-) Bo wchodzę na forum i widzę "Egmont zapowiada Howarda". Człowiek się łudził :-) Ech... Nie, Egmont wydaje "Knightfall" bo wszyscy chcą  Batmana. Powinni nakręcić serial "Wszyscy kochają Bruce'a" (a dokument to na 100%) ;-) Kupię, ale to i tak "not cool" (ale nikogo nie zmusisz...) że wielu komiksiarzy nie jest otwartych na inny rodzaj komiksu. Kołodziejczak zapytany kilka lat temu o Howarda i  - zdaje się - Squirrell Girl powiedział, coś w rodzaju "tak w ogóle, to wydaje mi się, że czytelnicy komiksów w Polsce nie mają poczucia humoru...żartuję, oczywiście". Pamiętam jak w WKKM wstrzymano (tzn. pominięto w kolejności w stosunku do innych edycji zagranicznych) wydanie tomu z Howardem (ukazał się kilka-kilknanaście miesięcy później w tej serii), to na forach pisano, że czego ja chcę, kto to kupi, dosyć mamy kaczorów (wtedy mieliśmy chyba tylko KD i różne Giganty), że żadna strata.
« Ostatnia zmiana: Wt, 22 Luty 2022, 14:15:02 wysłana przez Kandor »

Offline Teli

« Odpowiedź #578 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 15:07:49 »
... Nie, Egmont wydaje "Knightfall" bo wszyscy chcą  Batmana. Powinni nakręcić serial "Wszyscy kochają Bruce'a" (a dokument to na 100%) ;-) Kupię, ale to i tak "not cool" (ale nikogo nie zmusisz...) że wielu komiksiarzy nie jest otwartych na inny rodzaj komiksu. Kołodziejczak zapytany kilka lat temu o Howarda i  - zdaje się - Squirrell Girl powiedział, coś w rodzaju "tak w ogóle, to wydaje mi się, że czytelnicy komiksów w Polsce nie mają poczucia humoru...żartuję, oczywiście".

No Egmont wydaje Batmana z takim namaszczeniem bo jak powszechnie wiadomo poziom poczucia humoru reprezentowany przez człowieka nietoperza tylko nieco przewyższa optymizm przeciętnego Polaka. Ze wszystkich postaci komiksowych Batman jest najweselszym typem z jakim nasza nacja da radę się identyfikować. Howard czy Squirrell Girl mogły by przeciążyć większość zżartych pesymizmem i zgryźlistwem mózgów. Już widzę te pękające w szwach oddziały chirurgii szczękowej usiłujące sobie poradzić z tymi nieszczęśnikami których nieprzyzwyczajone do śmiechu żuchwy nie wytrzymały starcia z tymi tytułami. TK po prostu dba o zdrowie swojej klienteli.

A tak na poważnie to nie ma się co boczyć te tytuły nie są  jakieś mega wybitne i bez filmu pokroju Deadpoola do masowej wyobraźni się nie przedrą, a sprzedaż wybitna by nie była. Nie ma co kruszyć kopii. Może kiedyś się doczekasz :)

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #579 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 16:56:58 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #580 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 17:35:39 »
Ta Pieśń o Belit to będzie kolejne crapiszcze. Tak czuję. Ale skoro nie kosztuje tyle co Labrum, to pewnie kupię. Iron Man obowiązkowo. Szkoda, że nie ma w Polsce więcej jego solowych przygód. Trzeba poczekać na Marvel Legendary PL.

Online michał81

« Odpowiedź #581 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 17:43:19 »
Dodatkowo w 2022 Ultimate X-men 5.

Ta Pieśń o Belit to będzie kolejne crapiszcze.
Dla ciebie wszystko co nie wyszło w kolekcji Conan to syf. Muszę cię rozczarować, ale Pieśń o Belit ma przyzwoite oceny.
« Ostatnia zmiana: Wt, 22 Luty 2022, 18:28:24 wysłana przez michał81 »

Offline celtic

« Odpowiedź #582 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 17:55:12 »
Ta Pieśń o Belit to będzie kolejne crapiszcze. Tak czuję. Ale skoro nie kosztuje tyle co Labrum, to pewnie kupię. Iron Man obowiązkowo. Szkoda, że nie ma w Polsce więcej jego solowych przygód. Trzeba poczekać na Marvel Legendary PL.

Daj spokój, wychodzi tego tyle że każdy znajdzie coś dla siebie. Kiedyś też chciałem, żeby większość tytułów wychodziła u nas, jak w stanach. Minęło mi, większość Marvela i DC która wychodzi w stanach to wielka kupa. Obrana przez Egmont taktyka, żeby wydawać selektywnie najlepsze historie z mniej popularnymi bohaterami jest jak najbardziej trafna.
Rozumiem że "pieśń o Belith" to kolejny integral Dark Horse'a, czekam na zbiorcze KING OF CONAN od tego wydawcy.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #583 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 18:30:20 »
@UP
Czyli nie żałujesz tych ostatnich 20 tomów Transformers, które wyszły w UK ale już nie u nas? :)

Daj spokój. Też jestem za wydawaniem najważniejszych rzeczy. Ale Egmont wydaje takie rzeczy jak solową Ms Marvel, te pojedyncze stand alone pod filmy, Ptaki Nocy i inne badziewia. Natomiast Armor Wars nie ma. Kang Dynasty nie ma. Ziemi X nie ma. Onslaughta ciągle jeszcze nie ma.

Online michał81

« Odpowiedź #584 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 18:49:48 »
Ale Egmont wydaje takie rzeczy jak solową Ms Marvel, te pojedyncze stand alone pod filmy, Ptaki Nocy i inne badziewia.
Ptaki Nocy są serią. To, że ty nie lubisz serii z bohaterkami to znaczy, że ty masz z tym problem, a nie że są to złe serie.