Egmont nakupił dość sporo tych licencji przez ostatnie lata, a niewiele z nich dobiegło końca. Teraz nic tylko wydawać to z głową i regularnie 
Myślę, że nie są to wszystkie jakie jeszcze zobaczymy w tym roku.
Licząc, że Epiki wyjdą jeszcze powiedzmy 2 w tym roku, łączna liczba podanych przez Ciebie tomów wynosi około 20 sztuk + doliczmy Thora. Czyli spokojnie line-up na cały 2022 rok jest zamknięty, przy założeniu, że od kwietnia wydawane będą 3 tomy miesięcznie (co i tak jest IMHO nierealne, częściej są 2, a w styczniu i lutym mamy tylko po 1). A przecież na bank w drugiej połowie 2022 roku pojawi się coś nowego.
Nie przesadzajmy. W 2021 było 11 tomów, w 2020 też 11 tomów, w 2019 - 14 tomów, w 2018 - 14 tomów, w 2017 - 12 tomów i 2016 - 3 tomy.
20 tomów na pewno nie będzie. Bardziej chodziło mi o to, że spora liczba serii, tak naprawdę nie ma dużej ilości tomów poza Amazing Spider-man Epic Collection oraz X-men Punkty zwrotne, bo tu nie wiadomo na ile jest zaplanowana dana seria (oryginalne jeszcze cały czas się ukazują).
W przypadku Daredevila też nie wiemy, czy będzie zgodnie z oryginałami, czy też Egmont będzie tworzył obszerniejsze "swoje" wydania.
Jeśli miałbym obstawiać:
Punisher Marvel Knights - tomy 2-3 w 2022 (czyli 1 tom zostaje na 2023)
Ultimate Spider-man - tomy 10-11 w 2022 (czyli 2 tom zostają na 2023)
Deadpool & Cable - tom 2 w 2022 (zakończenie serii)
X-men Punkty Zwrotne - Wojna Mesjasza oraz Second Coming (2 tomy) w 2022
Kapitan Ameryka - tom 6-7 w 2022 (czyli 1 tom zostaje na 2023)
Ultimate X-Men - tom 4-5 w 2022 (reszta w 2023-2024, należy też zaznaczyć, że od 6 tomu Egmont musi tworzyć "własne" wydania)
Fantastyczna czwórka - tom 2 w 2022 (reszta na 2023)
Daredevil - tom 1 runu Waida w 2022 (reszta 2023-2024 i spodziewałbym się jednak "egmontowych wydań")
I jak dla mnie jest to bardzo prawdopodobne. I jest też bardzo tłoczno. Może jeszcze jeden Epik Amazing Spider-man i coś nowego w drugim półroczu jako nowa seria. Nie wymieniam Thora (nie zapomniałem o nim, po prostu nie umieszczam z innego powodu).
@miragepl89 zwróć uwagę, że przy takim ułożeniu sporo serii zakończy się naturalnie w 2023. Stąd moje stwierdzenie, że tak naprawdę dużo nie zostało z nich do wydania.
Sorry Michal lubie Twoje posty dodajesz duzo informacji na forum i masz wiedze ale z takim podejsciem to wogole po co czytac komiksy? Lata 60 -70 glupoty, 80 -90 gluploty - wspolczesne glupoty, nie lepiej zrezygnowac z tego medium.
Ja wiem, że na tym forum jestem jedynym który narzeka na te epiki Davida Micheliniego, ale finalnie jest grupa osób (wychowana na semicach), która podziela moje zdanie, a nawet ma gorsze. To nie jest poziom wyższy niż to co dostajemy we współczesnym Marvelu. Może się to wam podobać. Rysunki Todda nadal wbijają w fotel, szczególnie w tomie Inferno. Ale nie udawajmy nagle, że Michelinie tworzy fabuły lepsze od Slotta, bo tak nie jest.