Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602979 razy)

ukaszm84

• Gość
Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #240 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 09:36:40 »
U mnie 3 Komiksy do kupienia od razu,  jeden może kiedyś przy okazji. I podejrzewam, że przy
Ego żadnych problemów nie było, tylko na film czekali.

Kołodziejczak mówił na MFKiG, że były problemy z materiałami.

Offline laf

« Odpowiedź #241 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 09:37:20 »
Opis przeczytałem, ale zastanawiam się czy Pająk tam występuje (i np wesoła ferajna ściera się z nim jak z jakąś drugoplanową postacią) czy też w tym tomie nie ma go na ani jednym kadrze.
W jednym z komentarzy do pierwszego TPB jest coś takiego: "Spider-Man barely makes an appearance in this book"

Offline LukCook

« Odpowiedź #242 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 09:38:02 »
Marvel postawili w marcu na głowie: trzy pozycje z Marvel Classic, a tylko jedna pozycja z Marvel Fresh :o

To akurat bardzo dobrze  :)

Po suchym początku roku, w marcu wpadnie 7 tytułów.

Online OokamiG

« Odpowiedź #243 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 09:40:20 »
Kołodziejczak mówił na MFKiG, że były problemy z materiałami.
Tak, z materiałem co miał być wyświetlany na ekranie kina :).

Offline amsterdream

« Odpowiedź #244 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:00:15 »
Ależ ten Marvel Fresh musi się źle sprzedawać.

Dziwisz się? Wbrew pozorom to nie widzowie MCU byli główną siłą nabywczą Marvela od Egmontu tylko przebudzone po latach pokolenie TM-SEMIC a te, z tego co widzę, coraz mniej chętnie sięga po współczesne zinfantylizowane komiksy Marvela i DC. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, czytając posty na różnych grupach na FB.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline laf

« Odpowiedź #245 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:14:16 »
Dziwisz się? Wbrew pozorom to nie widzowie MCU byli główną siłą nabywczą Marvela od Egmontu tylko przebudzone po latach pokolenie TM-SEMIC a te, z tego co widzę, coraz mniej chętnie sięga po współczesne zinfantylizowane komiksy Marvela i DC. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, czytając posty na różnych grupach na FB.
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami i resztą ciała  :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #246 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:17:54 »
O, tak się właśnie ostatnio zastanawiałem, czy nie odpuścili po cichu "Domu szeptów".

Po co oni wydają jakiegoś Kid Lucky jak Morrisa jeszcze nie skończyli?
Myślę, że Morris ma pewną sprzedaż na jakimś poziomie, a Kid niekoniecznie, więc gdyby na koniec zostawili same mniej atrakcyjne tomy, to seria mogłaby się zrobić mało opłacalna.

Offline michał81

« Odpowiedź #247 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:20:32 »
I uważacie ze ten zapowiedziany nowy epik Spider-mana będzie lepszy od tych Marveli? To jest jeszcze bardziej nędzne fabularnie. Z każdym tomem epiki ześlizgiwały się w listach sprzedażowych na niższe pozycji. Po odejściu Todda tu nawet rysunki nie wybronią tych głupot. (Tak pamiętam, że jest tam jeszcze jeden zeszyt, który Todd rysował)

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #248 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:23:50 »
Mnie szczególnie cieszy ,,Odyseja" w ramach ,,Mitów swiata". Podejrzewam, że ta seria furory raczej nie robi więc dobrze, że  oba eposy homeryckie mamy prędko ,,odfajkowane".

Offline dreamer36

« Odpowiedź #249 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:29:09 »
Dla mnie na pewno Sandman, Spider-Man Epic, Death Metal t.3, Ego i Strange. DC 1027, DCEased i ten pająk co to pająkiem nie jest ewentualnie jak będą mieć dobre recenzje. Ale ewidentny wzrost ceny Epica....

Offline death_bird

« Odpowiedź #250 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:36:34 »
I uważacie ze ten zapowiedziany nowy epik Spider-mana będzie lepszy od tych Marveli?

A może być gorzej?
Nawet jeżeli poziom jest podobny to epiki uciągnie sentyment. Sam będę brał żeby się przekonać co mnie ominęło w latach 90-tych (bo akurat Pająka z przyczyn finansowych wtedy szybko odpuściłem).
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline michał81

« Odpowiedź #251 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:46:05 »
A może być gorzej?
Tak. Ten epik będzie ta granicą, z którą może nawet przegrać sentyment.
Spoiler: PokażUkryj
Spider-man jako Kapitan Uniwersum. Naparzanie się z Sentinelami. To jest ten okres.
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Styczeń 2022, 10:48:42 wysłana przez michał81 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #252 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 11:02:29 »
I uważacie ze ten zapowiedziany nowy epik Spider-mana będzie lepszy od tych Marveli?

Z tego co mi się wydaje to w tym Epicu będzie w większości rocznik 1993 od TM-Semic i chociaż uważam go za jeden ze słabszych to i tak był całkiem ok. Trzeba jednak poczekać na kolejny, jak Bagley przychodzi i wtedy poziom wyraźnie rośnie.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline miragepl89

« Odpowiedź #253 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 11:08:31 »
To prawda, choć Marvel Fresh w porównaniu do okropnego Marvel Now 2.0 i tak jest dużo lepszy. Nie jest to poziom Marvel Now, ale da się odnaleźć przyzwoite komiksy, takie jak Venom, czy Immortal Hulk. Co nie zmienia faktu, ze ludzie Marvel Now 2.0 mogli się zrazić, a jednocześnie Fresh nie miał tak dużej promocji/reklamy/pompy, jak np. DC Odrodzenie. Egmont nie silił się specjalnie, by dotrzeć do ludzi z informacją: "Hej, mamy reset uniwersum, jeśli chcecie wskakiwać w bieżącego Marvela, to jest dobry moment".

Warto też sobie uświadomić, że Egmont ma w tej chwili rozpoczętych w klasyce Marvela 9 serii (!):
- Daredevil
- Spidey Epic Collection
- Kapitan Ameryka
- Fantastyczna czwórka
- Ultimate X-Men
- Ultimate Spidey
- Punisher Max
- X-men Punkty zwrotne
- Deadpool & Cable (była "1" na grzbiecie, co nie?)

A mimo to (zakładam, że kosztem Marvel Fresh), znajduje miejsce na taką niezależną wrzutę w postaci "The Superior Foes of Spider-Man". Dla mnie spoko ;) Pamiętajcie, że zapowiedzieli jeszcze Thora Straczyńskiego na pierwszą połowę 2022 (ale to też wyjdzie w całości jako zamknięty tom).

Kto wie, czy ten 2022 rok nie będzie rokiem delikatnej zmiany, gdzie Egmont mocniej wejdzie w klasykę i kontynuację dziewięciu (!) serii, kosztem Fresha.

Offline chch

« Odpowiedź #254 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 11:35:13 »
Kolejny KiK i (nareszcie) Delisie (córka się ucieszy). Iznoguda też pewnie nabędę, tam jest koniec runu gościnnego?