Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740673 razy)

Tcoldmeat

• Gość
Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #3855 dnia: Pn, 06 Grudzień 2021, 16:18:09 »
Wersja egmontu dużo lepsza niż ta z jedns reka

Online Pinto

« Odpowiedź #3856 dnia: Pn, 06 Grudzień 2021, 17:32:21 »
Wydanie "Falangi/Polowania" Bilala w małym rozmiarze było wg. mnie grubym nieporozumieniem, więc liczyłem, że w przyszłości Egmont naprawi swój błąd i wyda w dużym rozmiarze. I nastąpił ten moment w tym roku. Ale byłoby zbyt pięknie... O ile do "Falangi" w nowym wydaniu nie można mieć dużych zastrzeżeń (może poza niepotrzebnie trochę podkręconym kontrastem), to do "Polowania" jak najbardziej. Niektóre strony mają drastycznie zmieniony wygląd, jakby dopuszczono do DTP jakiegoś początkującego amatora, który lubi ustawiać suwaczki na maksa:

Większość stron jest na akceptowalnym poziomie, chociaż szczegółowość druku jest na lepszym poziomie w mniejszym wydaniu:

Jak dla mnie to fuszerka Egmontu. I jak wytłumaczyć sprzedawcy, że to skopana publikacja? ::)
Nie wiem, czy zrobili dodruk poprawionej wersji, czy to była część nakładu zrypana przez drukarnię, w każdym razie udało mi się zdobyć dobry egzemplarz. :)

Offline bowie

« Odpowiedź #3857 dnia: Pn, 06 Grudzień 2021, 20:37:27 »
Nie wiem, czy zrobili dodruk poprawionej wersji, czy to była część nakładu zrypana przez drukarnię, w każdym razie udało mi się zdobyć dobry egzemplarz. :)

reklamowałeś?

Online Pinto

« Odpowiedź #3858 dnia: Pn, 06 Grudzień 2021, 21:25:26 »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3859 dnia: Pn, 06 Grudzień 2021, 23:03:42 »
O, nie znam sprawy, masz może jakieś porównanie obu wersji?

Gdyby kogoś bardzo raził błąd na okładce trzeciego "Kaczogrodu" z niewyciętą płetwą, to w najnowszym dodruku to poprawili.

Dla porównania jak to wyglądało wcześniej:

Offline xardas

« Odpowiedź #3860 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 13:55:59 »
Opóźnia się komuś może zamówienie z gilidii na grudniowy pakiet Egmontu? Wszystkie komiksy z zamówienia mają już od 2 dni "Dostępność:24h", ale jeszcze nawet nie zaczęli pakować. Zastanawiam się czy to wynika po prostu z przedświątecznego natłoku pracy, czy może to dlatego, że moje zamówienie zawiera te feralne kaczki bez ręki i czekają na jakąś ekspresowo poprawioną wersję?

Offline michał81

« Odpowiedź #3861 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 14:02:28 »
Dodruku Przynajmniej na razie nie będzie, bo na Centrum Komiksu już Kaczki były dostępne "bez ręki". Prędzej problem z covidem i okresem świątecznym, bo mi tez wiszą zamówienia, a Kaczek nie brałem (czekam na poprawiony dodruk)

Offline Gazza

« Odpowiedź #3862 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 14:52:49 »
Opóźnia się komuś może zamówienie z gilidii na grudniowy pakiet Egmontu? Wszystkie komiksy z zamówienia mają już od 2 dni "Dostępność:24h", ale jeszcze nawet nie zaczęli pakować. Zastanawiam się czy to wynika po prostu z przedświątecznego natłoku pracy, czy może to dlatego, że moje zamówienie zawiera te feralne kaczki bez ręki i czekają na jakąś ekspresowo poprawioną wersję?
Obstawiam natłok zamówień. Moje wczoraj spakowane, dziś dostarczone.

Offline kv

« Odpowiedź #3863 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 19:06:18 »
Ogólnie Gildia przestrzega terminów pierwotnych, podanych w mejlu z potwierdzeniem zamówienia. Śmiem twierdzić, że w ten sposób ustawiają listy do pakowania.
Nie wiedzą, że my codziennie sprawdzamy czy nasze zamówione produkty nie są dostępne przed pierwotnym terminem  ;)
U mnie dzisiaj też mejl, że muszą domówić jeden produkt (śmiem twierdzić, że to standardowa formułka) - a pewnie rzeczywiście nie nadążają. No chyba, że haczetowy tom Conana blokuje, bo teraz już status "niedostępny".
Pewnie jutro zaczną pakować i wyślą (też mam termin na jutro innej paczki) - mi Egmont wysłał kaczki, więc na pewno to nie jest blocking point.

Offline perek82

« Odpowiedź #3864 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 19:34:02 »
U mnie też niby coś domawiają. Nic to kiedyś przyjdzie
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***
Metal hurlant (9) ***

Offline kv

« Odpowiedź #3865 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 19:37:17 »
U mnie też niby coś domawiają. Nic to kiedyś przyjdzie
Tak z ciekawości, jeśli to nie tajemnica, cóż tam miałeś? Clarke&Kubrick, Jim Hawkins czy Lady Killer?

Offline perek82

« Odpowiedź #3866 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 19:41:14 »
Nic z powyższych. Iliada Styks hellblazer Delano SOS dla szczęścia i jakąś książkę. Zamówiłem przy Black friday i chyba tylko Iliada jeszcze nie była wydana. A wątpię że to z tym akurat mógłby być problem. Podejrzewam raczej natłok pracy ale jak napisali że jutro wyślą to pewnie tak będzie
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***
Metal hurlant (9) ***

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3867 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 19:45:47 »
Ja to teraz w ciągłych rozjazdach, więc dla mnie termin i predkość dostawy jest dość istotna. Jak nie ma mnie tydzień w domu, to przesyłka tyle w paczkomacie nie poczeka. Musze sobie obliczać ile to może księgarni zająć zaksięgowanie środków, spakowanie paczki i przekazanie jej kurierowi.

Offline kv

« Odpowiedź #3868 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 19:47:24 »
@perek82, to zwiększa się prawdopodobieństwo, że to jednak standardowa formułka wysyłana, gdy zdarzy im się przekroczyć pierwotnie planawany termin wysyłki.
Ciekaw jestem czemu tak trudno napisać prawdę, okres świąteczny, można zrozumieć pewne opóźnienia związane z tym okresem. A tak, no cóż, tak trochę nie teges.
No nic, zobaczymy czy jutro się wyrobią  ;)

Offline Gazza

« Odpowiedź #3869 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 08:13:54 »
W razie wątpliwości/pytań/sugestii (np. co do terminu wysyłki, Bazyl) polecam kontakt z BOK Gildii - jest tam miła pani Ania, z którą dobrze się dogaduje i wszystko jest cacy. Naprawdę - podobnie jak z Atomem, nie mam tam nigdy problemów z obsługą.