Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #1260 dnia: Pn, 01 Luty 2021, 22:43:05 »
Ja bym się wcale nie obraził gdyby to było już wszystko na kwiecień.
Przynajmniej miesiąc spokoju. A czytać jest co.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

« Odpowiedź #1261 dnia: Pn, 01 Luty 2021, 23:10:07 »
Po prostu ma poczucie humoru i dystans do zadrukowanej kartki, co dla ciebie faktycznie może być "specyficzne". Wręcz "dziwne" i "odmienne". Sklep komiksowy w dobie bonitów i rabatów 42% musi trzymać wysokie ceny produktów, bo płaci czynsz w Metrze Centrum, ma mniejsze obroty, mniejsze rabaty u wydawców itp. Nie zdziwiłbym się, gdyby zaopatrywał się tam, gdzie inni klienci, czyli w sklepach online.
Ale w sklepie masz inne możliwości i niektórym to pasuje. Kiedy pracowałem w korpo i jeździłem metrem bardzo ceniłem sobie znajomość z ów obrzyganym przez komiksowych purystów człowiekiem, owszem jest narwany, lekko na speedzie, ale taki jego urok, nie wszyscy rodzimy się idealni jak bazyliszek i xanar.

I skończcie z tym postsowieckim pilnowaniem cen. To jakaś obsesja bieda-januszerki. Bo 30 złotych drożej, łodafak, jedyne co możesz zrobić w tej sytuacji, to nie kupować. Soviet so stronk

No ale chyba może mi się nie podobać jego sposób bycia, no chyba, że nie może. Najważniejsze, że grzmichujowi z komikspec się podoba.

Jak dla mnie to może sobie i 500 sprzedawać te książki.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline adamarluk

« Odpowiedź #1262 dnia: Pn, 01 Luty 2021, 23:30:09 »
Ten marcowy Egmont to chyba najsłabszy pakiet tego wydawcy...od paru lat. Ja wezmę tylko Dona Rosę, Iznoguda i Sherlocka.
Sporo już zeszytów Sherlocka wydali składających się, jeśli się nie mylę na kilka cykli. Dobre to? Polecasz?

Offline Szekak

« Odpowiedź #1263 dnia: Pn, 01 Luty 2021, 23:33:51 »
Po prostu ma poczucie humoru i dystans do zadrukowanej kartki, co dla ciebie faktycznie może być "specyficzne". Wręcz "dziwne" i "odmienne". Sklep komiksowy w dobie bonitów i rabatów 42% musi trzymać wysokie ceny produktów, bo płaci czynsz w Metrze Centrum, ma mniejsze obroty, mniejsze rabaty u wydawców itp. Nie zdziwiłbym się, gdyby zaopatrywał się tam, gdzie inni klienci, czyli w sklepach online.
Ale w sklepie masz inne możliwości i niektórym to pasuje. Kiedy pracowałem w korpo i jeździłem metrem bardzo ceniłem sobie znajomość z ów obrzyganym przez komiksowych purystów człowiekiem, owszem jest narwany, lekko na speedzie, ale taki jego urok, nie wszyscy rodzimy się idealni jak bazyliszek i xanar.

I skończcie z tym postsowieckim pilnowaniem cen. To jakaś obsesja bieda-januszerki. Bo 30 złotych drożej, łodafak, jedyne co możesz zrobić w tej sytuacji, to nie kupować. Soviet so stronk

Jasne, ze kazdy sobie moze sprzedawac za ile chce, ale sprzedawanie po okladkowej i mowoenie, ze to cena promocyjna jednak jest januszerka.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline sokratesik

« Odpowiedź #1264 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 07:44:52 »
Sporo już zeszytów Sherlocka wydali składających się, jeśli się nie mylę na kilka cykli. Dobre to? Polecasz?
Ja czytałem pierwszy cykl, trochę drugiego i mnie nie porwało. Nudnawe.

Offline chch

« Odpowiedź #1265 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 08:00:59 »
Ciekawią mnie serie Smerfy i świat emocji oraz ta o naukowcach. Wiem, że w Polsce jeszcze nie wyszły, ale może ktoś zna oryginał i może się wypowiedzieć?

Offline Death

« Odpowiedź #1266 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 08:31:03 »
Przeczytałem Necronomicon, Podróżników w czasie, Crime Alleys i Wampiry Londynu. To są wszystko dyptyki, ale warto czytać w kolejność powstawania. A Society to jakaś dłuższa sprawa, na razie zbieram i przeczytam jak będzie całość. Mam z tą serią podobnie jak z grą Vampyr. Bardzo lubię, bo to moje klimaty plus jest sporo fajnych rzeczy, ale czymś bardzo dobrym bym tego nie nazwał. Jest fajne, dobrze się czyta, podoba mi się to co scenarzysta zrobił z niektórymi postaciami, ale poleciłbym głównie fanom Londynu z czasów Wiktorii, Kuby Rozpruwacza, Sherlocka i tego typu rzeczy. Z Corto o tytuł komiksu roku u mnie nie walczy, ale bardzo lubię to czytać. :)
Bardzo podobne do tej serii (ale z pewnością o klasę lepsze) jest to: https://www.gry-online.pl/gry/sherlock-holmes-the-devils-daughter/zd4504
« Ostatnia zmiana: Wt, 02 Luty 2021, 08:33:22 wysłana przez Death »

Offline PJP

« Odpowiedź #1267 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 08:57:38 »
Mnie się całość spodobała i skompletowałem. Zamierzam także kupować dalej Sherlocka. Solidna sprawa, dupy nie urywa ale czyta się przyjemnie. Raczej dla zainteresowanych niż dla wchodzących w temat. Dzięki forum odkryłem Czwórkę z Baker Street i jest to faktycznie niezła rzecz, dokupuję następne ^^

Offline Mateusz

« Odpowiedź #1268 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 09:43:14 »
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1269 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 09:44:20 »
I jest Lucyfer za 149 zł a będzie dobrze ponad 600 stron :)

Thanos 2 został zastąpiony GotG 3.

Zapowiedzi na kwiecień od Egmontu. „Thanos”, „Rok Łotrów”, „Deadpool” i inne
Gdzie ten Thanos?
« Ostatnia zmiana: Wt, 02 Luty 2021, 09:48:23 wysłana przez JanT »

Offline chch

« Odpowiedź #1270 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 09:50:02 »
Tym razem pełne zapowiedzi.

Zapowiedzi na kwiecień od Egmontu. „Thanos”, „Rok Łotrów”, „Deadpool” i inne

Coś tam się pomieszało. Te same premiery są wpisane w obu kwietniowych datach (np. rosa, iznogud, garfield i seria o naukowcach - darwin i skłodowska-curie).

Offline Cypher

« Odpowiedź #1271 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 09:52:04 »
Coś tam się pomieszało. Te same premiery są wpisane w obu kwietniowych datach (np. rosa i seria o naukowcach - darwin i skłodowska-curie).
Nie tylko. Także Flash, Sherlock, wiecej nie chce mi się szukać ... spis na kolanie ... ważne, że zapowiedzi są pełne.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1272 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 09:54:29 »
spis na kolanie ...
Żeby być pierwszym :)

Offline chch

« Odpowiedź #1273 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 09:56:35 »
Nie tylko. Także Flash, Sherlock, wiecej nie chce mi się szukać ... spis na kolanie ... ważne, że zapowiedzi są pełne.

mi też się nie chciało wszystkego wypisywać, dlatego napisałem "np." ;)

Offline Cypher

« Odpowiedź #1274 dnia: Wt, 02 Luty 2021, 09:57:53 »
Żeby być pierwszym :)
Noo ... te kliki w sklepie Egmontu na Epic'u Spidera, dały do myślenia.