Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 742270 razy)

Offline sirPablo

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #825 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 14:35:25 »
Nie Egmont tylko tłumacz. I to było jego przypuszczenie, kiedy tomy wyjdą, a nie potwierdzona informacja od wydawcy.
Dla mnie Komiksy Egmontu to Egmont. Napisali kiedy przetłumaczył lub będzie tłumaczył nic nie było kiedy wyjdą. Przypuszczenia były w komentarzach

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #826 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 14:38:18 »
A to na pewno Komiksy Egmontu, a nie tłumacz, na Komiksach bez granic, tak jak napisał michał81?

Offline michał81

« Odpowiedź #827 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 14:40:06 »
@sirPablo tylko strona Świat Komiksu na facebooku jest oficjalną strona Egmontu, to co piszesz nigdy nią nie było.

A to na pewno Komiksy Egmontu, a nie tłumacz, na Komiksach bez granic, tak jak napisał michał81?
Ktoś zrobił później z tego newsa na Komiksy Egmontu (strona na facebooku), które nie są oficjalną stroną wydawnictwa.
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Styczeń 2021, 14:48:43 wysłana przez michał81 »

Offline jalawnik

« Odpowiedź #828 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 17:05:09 »
Zgadza się. To nie jest oficjalny news. Podałem tę informację na Komiksach bez granic w odpowiedzi na pytanie o to, czy Egmont w ogóle będzie wydawał pozostałe tomy Hellblazera. Fanpage Komiksy Egmontu zrobił z tego newsa. O dacie premiery nic nie wiem, w żaden sposób nie zależy ona ode mnie. Rzuciłem marzec, kwiecień jako domysł, nic więcej. Tekst jest teraz w redakcji; kiedy wróci do mnie - trudno powiedzieć. :)

Offline pawlis

« Odpowiedź #829 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 17:09:27 »
Zaczynamy szał. Epic Collection - The Amazing Spider-Man: Kraven's Last Hunt :)
Oraz jeszcze Venom, skoro lubią zaczynać nowe linie pakietem dwóch pozycji (DC Deluxe czy Kaczogród Barksa). Chrzanić biedę ;D.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #830 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 17:09:52 »
@xanar to wydaje mi się że delano ma szansę ci się spodobać bo to zupełnie inna lektura i styl pisania niż ennis i ellis. Z rzeczy wydanych w pl myślę że wyznacznikiem czy ci delano podejdzie mogą być jeszcze wrażenia z animal mana morrisona, który wychodził w tym samym czasie i też jest w takim "starszym" stylu i też porusza wątki new age/mistyczne.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #831 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 17:22:37 »
Animal man to mam, ale nie wiem kiedy przeczytam  :)
Czyli będzie trzeba kupić.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Castiglione

« Odpowiedź #832 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 22:25:53 »
Mnie to ciekawi, co zrobią z "Hellblazerem" w momencie, kiedy skończą im się tomy na wzór z Urban Comics. Bo skoro zapowiedzieli już run Delano, to bardzo prawdopodobne, że pojawi się u nas i Carey - zwłaszcza, że powinno się to w miarę zgrać z reedycją "Lucyfera".

Pytanie co dalej, bo jeżeli chciałoby im się pobawić w składanie własnych tomów, to według moich wyliczeń całość serii mogłaby się zamknąć w 20 tomach - dwa dla Paula Jenkinsa, jeden dla Denise Miny, jeden dla Andy'ego Diggle'a, trzy dla Petera Milligana i zostaje trochę pojedynczych historii różnych scenarzystów, które można by zebrać w kończącym tomie - zwłaszcza, że kilka ciekawych nazwisk by się w nim pojawiło, Gaiman, Morrison czy Aaron.

Niby dużo tego, ale zakładając, że dostalibyśmy też Careya, to nasza edycja liczyłaby już 12 tomów, więc na tym etapie wydanie całości nie byłoby już takie nierealne.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #833 dnia: Śr, 13 Styczeń 2021, 22:56:56 »
Mnie to ciekawi, co zrobią z "Hellblazerem" w momencie, kiedy skończą im się tomy na wzór z Urban Comics.
Zakładasz, że Urban Comics zakończy wydawanie na trzecim tomie Delano? Sądzę, że będą wydawać kolejnych autorów. Wówczas materiału dla Egmontu nie zabraknie.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #834 dnia: Cz, 14 Styczeń 2021, 09:40:51 »
zwłaszcza, że powinno się to w miarę zgrać z reedycją "Lucyfera".
Po Lucyferze.

Urban-Comics może jeszcze zrobi 2/3 tomy Jenkinsa i 3 Milligana bo na resztę bym nie liczył.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #835 dnia: Cz, 14 Styczeń 2021, 09:47:23 »
Potem Egmont zawsze może jakiś swój składak zrobić, nie jest to przecież niemożliwe.

Online Castiglione

« Odpowiedź #836 dnia: Cz, 14 Styczeń 2021, 10:15:43 »
Po Lucyferze.
To miałem na myśli. Egmont ostatnimi czasy stara się zapewnić ciągłość wydawania danego scenarzysty, więc akurat pasuje, żeby wznowili "Lucyfera", a później jechali z "Hellblazerem".

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #837 dnia: Cz, 14 Styczeń 2021, 10:27:29 »
Urban-Comics może jeszcze zrobi 2/3 tomy Jenkinsa i 3 Milligana bo na resztę bym nie liczył.

Potem Egmont zawsze może jakiś swój składak zrobić, nie jest to przecież niemożliwe.

Wszystko możliwe, jeśli Hellblazer cały czas dobrze będzie się sprzedawał. Ale to kwestia dalszej przyszłości, bo jeśli Delano i Carey to 2021-22, Jenkins i Milligan, kiedy i o ile Urban Comics je wyda, to kolejne dwa lata, to chyba na razie nie ma się co martwić o kolejne uzupełnienia. Na pewno fajnie byłoby poznać całość, choć wtedy będzie narzekanie, że skoro wydali całość, to dlaczego nie jest chronologicznie ;)

Ile by tego nie wydali, to ja już jestem bardzo zadowolony, że (licząc już tego Careya) będzie u nas aż 12 tomów. Kto by pomyślał...

Offline adamarluk

« Odpowiedź #838 dnia: Cz, 14 Styczeń 2021, 11:42:29 »
Mnie do pełni szczęścia brakuje jeszcze Milligana (zakładam, że Carey będzie). Z "wielkich" nazwisk właśnie Milligan nie jest jeszcze eksplorowany na naszym ryneczku. Liczę, że w niedługim czasie i na niego przyjdzie czas. Przecież to bardzo płodny scenarzysta z wieloma uznanymi tytułami.

Offline qla

« Odpowiedź #839 dnia: Cz, 14 Styczeń 2021, 12:38:34 »
Zaczynamy szał. Epic Collection - The Amazing Spider-Man: Kraven's Last Hunt :)
To będzie o samo co było w WKKM? Pewnie tak, bo co innego?