Gratuluje projektu i tempa działania. Lubię bazy danych, więc z pewnością poobserwuje jej rozwój.
Dodałem już trochę własnych pozycji do kolekcji, żeby zobaczyć jak działa. Nasuwa mi się w związku z tym pytanie. Czy pozycje dodane jako ISBN, którego nie ma w bazie ulegną automatycznej aktualizacji po ich dodaniu do bazy?
Sam jestem bibliotekarzem w serwisie nakanapie.pl i dodałem tam trochę książek oraz komiksów, więc wiem jaką katorgą jest ich ręczne dodawanie oraz utrzymanie aktualności dużej bazy. Naprawdę podziwiam, że udało ci się dodać samemu już tak wiele pozycji. Ja ze dwa lata do tyłu uzupełniłem na nakanapie wszystkie pozycje mang Studia JG, ale mocno się przy tym wypaliłem i trwało to miesiącami. Moim zdaniem powinieneś jak najszybciej przejść na automat + moderatorzy, aby własną energię wykorzystać do utrzymania i rozwoju samej strony oraz jej funkcji. Tym bardziej, że chcesz iść także w zagraniczne wydania.
Ciekawi mnie jak wygląda u Ciebie system dodawania. Jeżeli jesteś otwarty na pomoc to mógłbym dodać testowo mangi wydawnictwa Akuma (trochę hentai).
Z uwag co do strony. Po każdym przeładowaniu strony muszę od nowa zwijać belkę "Hot deals". Fajnie jakby się to w ciasteczkach zapisywało. A zwijam ją, bo strona jest obecnie zbyt rozwlekła, przydałoby się ograniczyć wielkość i rozmieszczenie całej górnej części serwisu. Obecnie muszę przewinąć niemal dwie wysokości monitora żeby zobaczyć zawartość wczytanej strony. Zacząłbym od zmniejszenia tych statystyk posiadania.
Z ewentualnych funkcji poleciłbym dodanie spisów treści. Na nakanpie jest to okienko tekstowe (przykładowo
Batman), ale tutaj pokusiłbym się chyba o jakiś bardziej zaawansowany system. Wydaje mi się, że ciekawą opcją byłoby gdyby przez dodany jako rozdział zeszyt dało się odnaleźć wszystkie wydania go zawierające. Choć to może zbyt skomplikowane przy uzupełnianiu bazy.
Edycja. Teraz zauważyłem, że statystyki posiadania się akurat poprawnie zwijają i zapamiętują.