Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987800 razy)

Alienus66 i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline poxi

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1650 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 13:01:51 »
Kupiłem 6 komiksów zgodnie z planem zakupowym.
Potem dokupiłem 3.
I znowu 6.

Nadal przeglądam, co jeszcze kupić. Ciekawsze tytuły zaczynają znikać z oferty.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1651 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 13:43:48 »
27 komiksów w 4 zamówieniach,a dopiero niedawno odbierałem paczkę z tantisa, plus taki że teraz wydatki będą raczej na bieżąco.

Offline KubciO

« Odpowiedź #1652 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 13:59:32 »
Kupiłem 6 komiksów zgodnie z planem zakupowym.
Potem dokupiłem 3.
I znowu 6.

Nadal przeglądam, co jeszcze kupić. Ciekawsze tytuły zaczynają znikać z oferty.
Takie prawdziwe. U mnie to samo. Ostatecznie.. Nie. Na tę chwilę 7 zamówień. Sęk w tym, że kilku pozycji nie miałem w planach..

Offline roble

« Odpowiedź #1653 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 14:48:23 »
Zazdroszczę wam tej promocji, ja nie mogę 3 tytułów uzbierać bo smyk preorderow nie ma..
na bieżąco zamawiam.. 
0 zamówień..  😐

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1654 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 14:50:23 »
Czytając te wpisy miałem poczucie, że przegrywam w wyścigu zbrojeń, więc i ja zrobiłem jeszcze jedno zamówienie :) Drugie i ostatnie.

,, - Eeeeech.''

Offline xanar

« Odpowiedź #1655 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 14:56:25 »
Zazdroszczę wam tej promocji, ja nie mogę 3 tytułów uzbierać bo smyk preorderow nie ma..
na bieżąco zamawiam.. 
0 zamówień..  😐

Zobaczymy jak z reklamacjami będzie, nie wiem czy jest czego zazdrościć  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #1656 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 18:47:32 »
Czytając te wpisy miałem poczucie, że przegrywam w wyścigu zbrojeń, więc i ja zrobiłem jeszcze jedno zamówienie :) Drugie i ostatnie.

Wyścig zbrojeń? Raczej licytacja nt tego kto dał sobie więcej w żyłę.  8)
Kusiło mnie jeszcze trzecie zamówienie, ale ostatecznie odpuściłem. Powtarzam sobie, że twardym trzeba być. Nie miętkim.  ::)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1657 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 18:52:06 »
@death_bird   ->   Tobie łatwiej, ty już masz jakiś tam zbiór komiksów. Ja - tyle co nic, biedne niebożę  8)
,, - Eeeeech.''

Offline death_bird

« Odpowiedź #1658 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 19:06:42 »
Podejrzewam, że mógłbym polemizować w zakresie tego kto ma zbiór a kto go nie ma (ironia odczytana  ;)), ale po co się nakręcać - nie chcę podejmować decyzji kompulsywnych i uważam, że wcale nie potrzebuję kolejnej paczki.
Nie potrzebuję kolejnej paczki.
Nie potrzebuję kolejnej paczki...
Nie potrzebuję.  >:(
Bo nie. I już.  >:(

A prawda jest taka, że mógłbym dobić jeszcze książek, ale potrzebuję ich do lipcowego zakupu kiedy biorę jedynie "Promethea 3" i młodego Thorgala t. 8. A kolejną paczkę trzeba czymś wypełnić.
« Ostatnia zmiana: So, 13 Czerwiec 2020, 19:09:18 wysłana przez death_bird »

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1659 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 19:16:00 »
Mnie niestety przyszło ostro redukować zakupy hobbystyczne [nie tylko komiksowe] i czasami faktycznie muszę sam sobie po łapach linijką natrzaskać, żeby nie kliknąć "kup" A że mam spooore zaległości, to sporo rzeczy początkowo w tem Smyku trafiło poczatkowo do koszyka, było ostre cięcie.... trudno- może jeszcze uzupełnię tomy, z których teraz muszę zrezygnować.
,, - Eeeeech.''

Offline death_bird

« Odpowiedź #1660 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 19:28:57 »
Mnie pomagają: brak darmowej wysyłki z Tantis i ręcznie spisywane listy. Oba te zjawiska pozwalają nabrać większego dystansu do tego co ew. chciałbym kupić. W efekcie często po tygodniu bądź kilku namysłu część z pozycji na liście zostaje wykreślonych.
I ten system w miarę mi służy. Przynajmniej wiem, że nie będę kupował pod wpływem impulsu, bo nawet na obecną (i nieprzewidzianą) promocję załapały się wyłącznie zaległości z listy, bez żadnych dorzucanych bezrefleksyjnie i w ostatniej chwili tytułów.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #1661 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 22:29:08 »
W Smyku wróciła promocja 3za2 na wszystkie komiksy (...)

Pytanie do osób, które korzystały już z tej promocji wcześniej - zdarza się, że sklep (dowolny) przysyła do klienta komiksy już uszkodzone (upadek w magazynie itp.), jak w kontekście tej promocji rozwiązywana jest reklamacja?

Ja osobiście traktuję komiksy nieznacznie uszkodzone (obicie, rysa itp.) jako niepełnowartościowy produkt, ale nie mam potrzeby komiksu zwracać czy wymieniać jeśli sklep proponuje rozwiązanie za pomocą np. rabatu. To moje podejście, każdy sklep rozpatruje przypadki indywidualnie (regulamin jedno, a "pani z obsługi" drugie), jestem ciekaw jak to wygląda w smyku w praktyce. W kontekście tej promocji mamy czynniki:
  • rabat od kwoty okładkowej, a więc cena podstawowa komiksu w sklepie;
  • rabat dodatkowy w promocji "3 za 2", czyli cena każdego komiksu odpowiednio obniżona w zamówieniu, cena każdego komiksu w zamówieniu zależna od pozostałych komiksów w zamowieniu;
  • "puzzle" przypisane do konta w sklepie po zakupie;
  • dostępność komiksów, ponad setka pozycji już się wyprzedała w smyku od wczoraj;
  • odbiór osobisty jest możliwy, a więc ewentualna rezygnacja z zamówienia przed zapłaceniem...

Teraz wątpliwości - jeśli komiks/komiksy w zamówieniu będą uszkodzone, to mamy opcje:
  • rezygnacja z zamówienia (jeśli da radę obejrzeć przed zapłaceniem w sklepie stacjonarnym);
  • reklamacja z preferencją wymiany egzemplarza (jeśli dostępny jest w sklepie);
  • reklamacja z preferencją zwrotu (tutaj mam wątpliwości - zwrot części zamówienia powinien być możliwy, ale jakiś wpływ mogą mieć w takim razie czynniki rabatu w promocji "3 za 2" i kwestia "puzzli");
  • reklamacja z preferencją rabatu (na to sklep może się nie zgodzić i zaproponować zwrot).

TLDR:
Konkludując - mamy uszkodzony komiks, zamówienie odebraliśmy i chcemy reklamować, nie możemy wymienić na inny egzemplarz bo nie ma na magazynie, sklep proponuje zwrot uszkodzonego komiksu, na jakich warunkach przebiega zwrot części zamówienia z tym dodatkowym rabatem i "puzzlami" itp. (czy te czynniki nie utrudniają zwrotu części zamówienia)?

Tak, rozważam czarny scenariusz, może niepotrzebnie, ale "przezorny (...)".

Offline xanar

« Odpowiedź #1662 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 22:32:27 »
Regulaminy przeczyłeś ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline rekinn

« Odpowiedź #1663 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 22:33:30 »
Za bardzo się przejmujesz. Smyk to duży sklep, reklamacje będą uznawane bez problemu. Albo wymienią komiksy, albo zwrócą kasę. Wołanie jednak o dodatkowy rabat, za uszkodzenia komiksów, to według mnie już Januszerka. :/

Offline zombie001

« Odpowiedź #1664 dnia: So, 13 Czerwiec 2020, 23:17:08 »

• reklamacja z preferencją zwrotu (tutaj mam wątpliwości - zwrot części zamówienia powinien być możliwy, ale jakiś wpływ mogą mieć w takim razie czynniki rabatu w promocji "3 za 2" i kwestia "puzzli");

Jednej rzeczy z mojego zamówienia nie było i zwrócili mi kasę za nią, a resztę realizują normalnie.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE