Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987702 razy)

Offline laf

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1455 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 08:28:52 »
Kody jednorazowego użytku biorą się np. jako forma rekompensaty za niezrealizowane zamówienie, uszkodzony towar... czy coś tam innego ;)
Aaa, w porządku. Myślałem, że to jakaś szerzej zakrojona akcja.

Wchodząc przez Ceneo masz Pan 45%, czyli prawie max...
Nie trzeba nawet wchodzić przez Ceneo, taki rabat jest też kiedy wchodzi się na stronę sklepu.  8)

Offline asx76

« Odpowiedź #1456 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 08:34:00 »
Aaa, w porządku. Myślałem, że to jakaś szerzej zakrojona akcja.

Nie trzeba nawet wchodzić przez Ceneo, taki rabat jest też kiedy wchodzi się na stronę sklepu.  8)

1. Gdyby to była szerzej zakrojona akcja, czyli kod wielokrotnego użytku, to wówczas miałby o niebo prostszy "klucz" , tzn. banalnie łatwy do zapamiętania, a nie mieszany ciąg liczb i liter :)

2. Skoro Ceneo nie dało rady, to obawiam się że już doprawdy niewiele da się z tego wyciągnąć ;) Może 2 lub 3% max.
Nauczony doświadczeniem zawsze wchodzę przez Ceneo. No, może za wyjątkiem WC i Biedronki ;)

martinezpl

• Gość
« Odpowiedź #1457 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 11:37:14 »
Przyszło 1 z 3 moich zamówień z Empik i pakowanie jest bardzo słabe. Przyszło w miękkim kartonie, który się rozpadał. Bok kartonu był już luźny i tylko ciężar komiksów go trzymał i sam od siebie wypadł, niepotrzebny był mi nóż przy rozpakowaniu. Co do zawartości, to każdy z 3 tomów ma rogi ubite, w tym 100 naboi tom 2 najbardziej (obie strony jednego z narożników). Obu Kaznodziejom też się dostało, jeden jest do przeżycia. Ma jeszcze przyjść jedna paczka. Zobaczę jak tam to będzie wyglądać. 100 naboi na pewno do wymiany bo róg się oderwał wręcz. Ostatnie zamówienie już anulowałem. Nie polecam. Nie wiem czemu się skusiłem skoro wiedziałem że to to samo co Livro

« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Kwiecień 2020, 11:38:52 wysłana przez martinezpl »

Offline xanar

« Odpowiedź #1458 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 11:53:23 »
Mnie to fascynują ci pakowacze, zużywając tyle samo kartonu i taśmy można tak to skleić, żeby nie latały te książki w kartonie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Murazor

« Odpowiedź #1459 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 13:18:18 »
A smyk, niby ta sama familia, a karton gruby, nawalone poduszek powietrznych, poukładane. Na 3 paczki jedna oberwała, ale miała za duży karton w stosunku do zawartości. Efekt? Multiwersum i DD 3 obite z każdej strony :-\

Offline asx76

« Odpowiedź #1460 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 13:22:29 »
Niby robi wielką różnicę ;)

Często z tymi ubitymi rogami podczas transportu to mit. Otóż proces druku jest w pełni zautomatyzowany i nieraz wychodzą z tego produkty na świeżo które wyglądają tak, jakby miały uszkodzenia fizyczne, choć ni razu żadnego uderzenia nie zaznały - azaliż prawię dostatecznie jasno? ;)

Online Konrad

« Odpowiedź #1461 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 13:30:59 »
A smyk, niby ta sama familia, a karton gruby, nawalone poduszek powietrznych, poukładane. Na 3 paczki jedna oberwała, ale miała za duży karton w stosunku do zawartości. Efekt? Multiwersum i DD 3 obite z każdej strony :-\

Moja paczka ze Smyka podobnie: gruby karton i jedna duża poduszka powietrzna. U mnie na szczęście zawartość była dopasowana do kartonu więc nic się nie uszkodziło.

Offline Murazor

« Odpowiedź #1462 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 15:04:51 »
Często z tymi ubitymi rogami podczas transportu to mit.
Tutaj ewidentnie za duzy karton byl problemem. Lataly w srodku, az widac gdzie sie rogi wbijaly od wnetrza  🙂 walczyly o wolnosc!

Offline Szekak

« Odpowiedź #1463 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 15:59:28 »
U mnie to samo. Kartony porozwalane, komiksy ubite. Brawo Smyk!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline asx76

« Odpowiedź #1464 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 16:03:28 »
Smyk bez możliwości odbioru osobistego wiele traci ze swego uroku ;)

martinezpl

• Gość
« Odpowiedź #1465 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 17:03:28 »
Przyszło i drugie zamówienie z Empiku i jak poprzednio: miękki karton ledwo trzymający się, ale o dziwo wszystko całe i nic nie ubite

Offline Arne

« Odpowiedź #1466 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 17:11:28 »
Niby robi wielką różnicę ;)

Często z tymi ubitymi rogami podczas transportu to mit. Otóż proces druku jest w pełni zautomatyzowany i nieraz wychodzą z tego produkty na świeżo które wyglądają tak, jakby miały uszkodzenia fizyczne, choć ni razu żadnego uderzenia nie zaznały - azaliż prawię dostatecznie jasno? ;)
Tak, wiem o co ci chodzi. Ale przygniecone orzy pakowaniu rogi odrozniam od ewidentnie ubitych w "harmonijke". Te przygiete maszynowo zazwyczaj daje sie latwo wyprostowac i w ogole o nich nie wspominam jako o uszkodzeniach. Jedynie rzadko zdarzaja sie takie ubicia o ktorych mowisz, kwalifikujace do reklamacji.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1467 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 17:32:46 »
Jak w Smyku/Empiku z wymianą? Bo u mnie połowa do wymiany, szkody masakryczne.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline nocny

« Odpowiedź #1468 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 18:49:09 »
Do empiku po prostu odsyłasz i kilka dni później masz kasę na koncie. Nigdzie nie piszesz, nigdzie nie dzwonisz, wypełniasz tylko papier, który dostajesz w paczce.

EDIT: Sorki, teraz widzę, że pytasz o wymianę a nie o zwrot.

To odsyłasz, wypełniasz papier i czekasz na nową przesyłkę ;)

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1469 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 19:01:42 »
Często z tymi ubitymi rogami podczas transportu to mit.
Nie mit. Byłem na sortowni w firmie kurierskiej i zapewniam Cię, że to nie jest mit.