Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 990071 razy)

Online zombie001

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1410 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 00:17:01 »
Mam nadzieję, że pakowanie w tym smyku to mają w miarę dobre. Zamówiłem 9 pozycji książkowych. Rzutem na taśmę, bo pierwotnie miałem zamówić w  Matrasie, ale tak na szybko, po dodaniu do koszyka wyszło, że 50 zł różnicy na korzyść Smyka.

Szkoda tylko, że powyżej jakiejś tam kwoty nie mają opcji paczkomatu gratis, bo jeszcze 10 zł byłbym do przodu.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1411 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 03:11:51 »
Kurde, jednocześnie spieprzyły mi się dwie promocje- ta w Smyku i druga w sklepie turystycznym, też tylko do dzisiaj.. a mieliło mi zamówienie w Smyku tyle, że mogę winić za to tylko powolny internet. 
   Co za dzień cholerny.
,, - Eeeeech.''

Offline vision2001

« Odpowiedź #1412 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 09:08:18 »
No to ja zdążyłem... Udało mi się wziąć Criminal #3, Twardziela i Jupiter's Circle z rabatem 46%.
Ale nie ma co się podniecać, bo zdarzało się, że "nie mamy, nie zrealizujemy".

Offline history

« Odpowiedź #1413 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 09:32:13 »
Szkoda że nikt zawczasu nie napisał o tej promocji w Smyku :/

Offline Antari

« Odpowiedź #1414 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 09:33:14 »
Też wszedłem na forum dopiero po północy...

Offline vision2001

« Odpowiedź #1415 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 09:35:22 »
Szkoda że nikt zawczasu nie napisał o tej promocji w Smyku :/
Podobną promocję (przy niższych cenach bazowych niż Empik) ma SMYK, czyli 3 za 2.
To prawda, że trzeba czasem szukać w natłoku informacji, ale jednak info się pojawiło.

Offline PJP

« Odpowiedź #1416 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 09:40:27 »
Przydałby się temat Superszybkie okazje zakupowe :)

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #1417 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 10:08:16 »
Ja już świadomie nic nie kupowałem na gwałt, dowiedziałem się o tej promce jakoś kwadrans po 23, ale żałuję tylko jednego, Bouncer 1-7 przy zakupie 3 sztuk wychodził za 103,99 zł, lepszej ceny za niego nie widziałem, a jeszcze dochodził planet plus do tego. Dwóch chętnych było zabrakło trzeciego, a nie chciało mi się zamawiać dodatkowo aby zaraz wystawiać go na grupach i bawić się w wysyłkę. No szkoda. A dobrać też nie było nic innego w tej cenie co chciałbym kupić. Tak czy siak ponad -45% na muchę to była mega okazja. Pewnie jakbym dowiedział się o niej wcześniej to bym się na coś skusił, ale tak w sumie nie żałuję, bo mam co czytać do końca miesiąca i jeszcze trochę :)

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #1418 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 21:23:53 »
Jednak co tron Atlantydy to tron Atlantydy, a nie taki zwykły tron...

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1419 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 21:35:38 »
Biorę 2 egzemplarze. Jeden dla siebie, drugi będę sprzedawał za 44,597.

Offline Deg

« Odpowiedź #1420 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2020, 21:37:38 »
Jednak co tron Atlantydy to tron Atlantydy, a nie taki zwykły tron...

Amatorzy, nie dodali "unikat" w tytule.
This is my truth, tell me yours.

Offline stempel

« Odpowiedź #1421 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 11:43:37 »
Ja promocje w Smyku po prostu przespałem - późno było, jak o niej przeczytałem, i pomyślałem, że mam czas, aby na spokojnie się zastanowić, bo to przecież grupa Empika więc, pewnie jej okres trwania jest taki sam. A tu cyk następnego dnia rano strzał w czoło, po info., że już koniec. No cóż tak bywa.

Tylko trzeba pamiętać, że promocje nie łączą się  :(
A więc jak coś jest w cenie promocyjnej to w przypadku zakupu trzech produktów (książek czy komiksów) za dwa z nich (oczywiście te droższe) zapłacimy cenę okładkową.

Szczerze mówiąc, to kreatywność działu marketingu Empika mnie zabija - maja wysokie ceny, odstraszające od kupowania, a teraz jak robią fajną okazję, to wracają do cen okładkowych. Bez sensu - zabawa o kilku procent, a odpychająca od nich klientów. Ja nie skorzystałem, i nie mam zamiaru skorzystać jak cenowo bez ich promocji uzyskam takie ceny w innych sklepach.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1422 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 11:52:27 »
Jeżeli chodzi o książki to ja polecam Świat Książki. Ceny często mają z rabatem 30%-45%, do tego darmową wysyłkę od 59 (w tej chwili, normalnie chyba od 100). Komiksów raczej nie mają, a jak już coś się trafi, to bez szału, ale jeżeli chodzi o książki, to moim zdaniem rządzą. Empik ze swoimi promocjami nie ma do nich nawet startu. 

Offline asx76

« Odpowiedź #1423 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 12:01:05 »
W przypadku Świata Książki zalecam tylko odbiór osobisty. W ubiegłym roku złożyłem wiele zamówień książkowych i niestety sporo książek miało różnego rodzaju usterki typu: zarysowania, zagniecenia, brud, a nawet naderwania. Jeśli ktoś przywiązuje dużą uwagę do takich spraw, to trzeba uważać.
Natomiast faktycznie promocje zdarzają się tam bardzo dobre.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1424 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 13:32:26 »
Szczerze mówiąc, to kreatywność działu marketingu Empika mnie zabija - maja wysokie ceny, odstraszające od kupowania, a teraz jak robią fajną okazję, to wracają do cen okładkowych.

Nie, nie, liczone są standardowe rabaty (tj. nie te premium), czyli w większości 10%. Daje to ok. 40% zniżki przy tej promocji 3 za 2. Np. w przypadku komiksów za okładkowe 109,99 zł jest cena 98,99 zł za sztukę, co przy 3 komiksach w promocji 3 za 2 daje 198,00 zł (98,99 zł + 98,99 zł + 0,02 zł). Czyli za 1 komiks wychodzi 66 zł. Jak ktoś ma premium, to chyba dostawa za friko.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.