Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987480 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AvengerGT

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1050 dnia: Nd, 12 Styczeń 2020, 15:22:58 »
Myślę, że niedługo w Taniej Książce pojawi się kod rabatowy na wszystko w wysokości -5% ;) Jeśli nie zapisałeś się Pan na newsletter, zalecam to uczynić aby nic nie umknęło.

Z tego co zrozumiałem, dodatkowe -5% jest na wszystkie produkty które zostaną dodane do nadchodzącej promocji karnawałowej, a nie na całość asortymentu.

Odbiór osobisty jest fajny, ale trzeba mieszkać w pobliżu takiego punktu.

Zamówienie z taniaksiazka odbierałem 9 stycznia - folii w kartonie nie stwierdzono. Komiksy też były niezafoliowane (te wschodnie z EuroPilota + Brom + Nie przebaczaj). Książki i komiksy różnych formatów zapakowane w cieniutki kartonik bez wypełnienia... Dla mnie to taka sama loteria jak z livro.

Od lat w uwagach do zamówień w jakiejkolwiek księgarni proszę o dobre zabezpieczenie komiksów. Nie wiem jaki ma to wpływ na pakowanie na mój adres, ale wychodzę z założenia, że nie zaszkodzi napisać. Jedynie w livro mieli wywalone na moją prośbę (zapewnili, że dobrze spakują), dlatego już tam nawet nie zaglądam.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #1051 dnia: Nd, 12 Styczeń 2020, 15:25:30 »
Myślę, że niedługo w Taniej Książce pojawi się kod rabatowy na wszystko w wysokości -5% ;) Jeśli nie zapisałeś się Pan na newsletter, zalecam to uczynić aby nic nie umknęło.

Ja tam tylko i wyłącznie korzystam z odbioru osobistego, dzięki czemu nie muszę się martwić o poziom pakowania, jak również inne sprawy. Nic nie zastąpi obejrzenia i obmacania towaru przed zakupem ;)
Odbiór osobisty to podstawa.  Jeśli chodzi o rabaty to taniaksiążka.pl wrzuca kody działające tylko w danym dniu informując na bieżąco , czasem niestety to umyka. Mają jednak czasem sporo niższe ceny przy wejściu przez Ceneo, dodatkowo wprowadzili zniżki lojalnościowe (przy przeciętnych zakupach komikspecowych forumowiczów szybko można zrobić 5%). Przy okazji honorowi krwiodawcy po okazaniu legitymacji przy odbiorze osobistym dostają kolejne 5%.
Ostatnio w ten sposób wyrwałem kontynuacje Criminal i Gideon Falls za 97zł.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1052 dnia: Nd, 12 Styczeń 2020, 17:49:23 »
Od lat w uwagach do zamówień w jakiejkolwiek księgarni proszę o dobre zabezpieczenie komiksów. Nie wiem jaki ma to wpływ na pakowanie na mój adres, ale wychodzę z założenia, że nie zaszkodzi napisać. Jedynie w livro mieli wywalone na moją prośbę (zapewnili, że dobrze spakują), dlatego już tam nawet nie zaglądam.
Też zawsze proszę, i dwie księgarnie mi to zignorowały: Livro i TaniaKsiążka.

dodatkowo wprowadzili zniżki lojalnościowe (przy przeciętnych zakupach komikspecowych forumowiczów szybko można zrobić 5%).
Nie tak znowu szybko, bo 5% masz kiedy przekroczysz próg 2000 zł, z tym że w regulaminie nie podali jak długo dane zamówienie liczy się do tej kwoty. Poza tym u nich w ogóle jest jakaś amatorka - np. niby przyznają rabat (bodajże 5%) za zapisanie się do newslettera. Zapisałem się. Rabatu mi nie naliczyło. Napisałem w tej sprawie do nich - odpowiedzi nie dostałem.

Offline asx76

« Odpowiedź #1053 dnia: Nd, 12 Styczeń 2020, 19:35:52 »
Pisz Pan do skutku. A najlepiej zadzwonić.

W Livro zapewniają o wiele rzeczach, obiecują "gruszki na jabłoniach", ale kiedy przychodzi co do czego, wtedy naga prawda wychodzi na jaw: mają to w d.pie. Niemniej muszę ich pochwalić za jedno: zwracają kasę na reklamowane pozycje bez problemów i z uwzględnieniem kosztów odesłania towaru. Zdjęć tak jak w Bonito nie trzeba robić, wystarczy odpowiedni formularz reklamacyjny.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #1054 dnia: Nd, 12 Styczeń 2020, 19:49:23 »

Nie tak znowu szybko, bo 5% masz kiedy przekroczysz próg 2000 zł, z tym że w regulaminie nie podali jak długo dane zamówienie liczy się do tej kwoty.
O ile kojarzę to liczy się suma zakupów z ostatniego roku, oczywiście możliwość odbioru osobistego w moim przypadku przyspiesza wyrobienie zniżki :).

Offline misiokles

« Odpowiedź #1055 dnia: Nd, 12 Styczeń 2020, 23:33:05 »
Pisz Pan do skutku. A najlepiej zadzwonić.

W Livro zapewniają o wiele rzeczach, obiecują "gruszki na jabłoniach", ale kiedy przychodzi co do czego, wtedy naga prawda wychodzi na jaw: mają to w d.pie.
Pisałem to kiedyś, napiszę i teraz. Wyobraźcie sobie, że jesteście studentem albo Ukraińcem, który dorabia sobie jako pakowacz komiksów w dyskoncie internetowym. Zwracalibyście wówczas uwagę na epistoły dołączone do zamówienia o dobrym pakowaniu?

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1056 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 06:37:29 »
A dlaczego niby te dwie wymienione grupy, są zwolnione z wykonywania swoich obowiązków w pracy jak należy? Chyba ktoś nad nimi jest? I widocznie ten ktoś ma gdzieś, że towar pakowany jest byle jak i są reklamacje od komiksiarzy.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Styczeń 2020, 06:39:50 wysłana przez ramirez82 »

Offline misiokles

« Odpowiedź #1057 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 06:48:41 »
Ależ pakowacze w dużych firmach pracują jak należy wyrabiają normy ilości paczek wysłanych na zmianie jaką ustalili im managerowie. Zresztą, sam widzisz swoją frustrację czekając w kolejce do kasy w Biedronce, że za wolno idzie - czy kasjerka rzuca twoim pomidorem ma drugorzędne znaczenie bo koszty reklamacji są niewielkie w porównaniu do zysków generowanych przez szybką obsługę. Można załamywać ręce i przewracać oczami, że to nie jest etos pracy i że - w akademickim rozumieniu - to złe podejście do klienta - no ale taka jest praktyka, którą zmieni się jedynie poprzez przerzucenie wszystkich zakupów do małych, spokojnych firm.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1058 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 07:52:44 »
To jest uogólnianie, że w dużej firmie tylko pośpiech, w małej dokładność. Nie wiem kto jeszcze tak fatalnie pakuje jak livro? Gildia, Aros, Mestro, Czytam.pl pakuja porządnie, czy to małe spokojne firmy? Tak jak pisałem wyżej, podejrzewam że o stan towaru najbardziej plujemy się my, komiksiarze, to pewnie niewielki procent wszystkich kupujących w livro. Livro ma to gdzieś, ten zwrócony uszkodzony towar pewnie oddadzą wydawcy.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Styczeń 2020, 07:56:41 wysłana przez ramirez82 »

Offline Antari

« Odpowiedź #1059 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 09:17:22 »
To jest uogólnianie, że w dużej firmie tylko pośpiech, w małej dokładność. Nie wiem kto jeszcze tak fatalnie pakuje jak livro? Gildia, Aros, Mestro, Czytam.pl pakuja porządnie, czy to małe spokojne firmy? Tak jak pisałem wyżej, podejrzewam że o stan towaru najbardziej plujemy się my, komiksiarze, to pewnie niewielki procent wszystkich kupujących w livro. Livro ma to gdzieś, ten zwrócony uszkodzony towar pewnie oddadzą wydawcy.

Sam też uogólniasz i szufladkujesz. Mnie Livro pakuje bardzo dobrze. Nigdy nie reklamowałem.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1060 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 09:29:58 »
Coś ta darmowa dostawa na egmont nie działa, chciałem wziąć Batman Wrocław. Obowiązuje od jakiejś kwoty, czy jak?
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1061 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 09:32:55 »
od 59zł przy zakupie przynajmniej jednej pozycji z puli nowości i zapowiedzi

Offline asx76

« Odpowiedź #1062 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 09:34:41 »
Sam też uogólniasz i szufladkujesz. Mnie Livro pakuje bardzo dobrze. Nigdy nie reklamowałem.

Weź Pan i rób zamówienia za mnie, bo mi ino w cienki kartonik pakowali, a komiksy "jeździły" w nim luzem! ;)

Offline James88

« Odpowiedź #1063 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 10:06:20 »
od 59zł przy zakupie przynajmniej jednej pozycji z puli nowości i zapowiedzi

Tylko szkoda że ceny od razu w górę...

Offline Voitas

« Odpowiedź #1064 dnia: Pn, 13 Styczeń 2020, 10:09:52 »
No przecież nie mogą stracić na darmowej wysyłce :)