Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987101 razy)

eyesore i 3 Gości przegląda ten wątek.

Online Konrad

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4770 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 18:05:24 »
Niskorabatowane z Lost in Time mają teraz dobrą cenę: Fox, Frank Cappa, Ernie Pike
Z tych niskorabatowanych oprócz trzech wyżej wymienionych 32% rabatu dostały jeszcze: Trent, Dwie maski, Milenium, Król rozpustników oraz Toppi 1, 3-8 i oba Bestiariusze. Załapali się nawet Druidzi, którego premiera była w czerwcu. Ciekawe czy to zamierzone działanie Gildii czy po prostu walnęli babola i przecenili prawie cały katalog wydawnictwa. Tak czy siak radze nie zwlekać, bo niższych cen na wyżej wymienione komiksy już raczej nie będzie.

Jest też wysoki 37% rabat na wszystkie 3 tomy Imperium Triganu, które chyba maksymalnie miały zawsze max 5-10% rabatu.
https://gildia.pl/catalogsearch/result/?q=Rozkwit+i+upadek+Imperium+Triganu&series=Rozkwit+i+upadek+Imperium+Triganu

Offline Xmen

« Odpowiedź #4771 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 19:03:40 »
Tak mnie zastanawia fakt, że ważne dla wielu jest ile % rabatu jest od okładkowej.
Jakby tylko na tej podstawie można było określić czy jakaś cena to dobra promocja.
Zeby to działało trzeba by pamietać ile mniej wiecej każdy sklep % rabatu daje przy klasycznej cenie bez promocji jak i to jaki procent bywał swego czasu przy okazji promocji.
Wystarczy porównać ceny w Ceneo, albo lubimy czytać. Egmontu nie opłaca się kupować drożej niż -37% okładkowej. W smaku liter przeważnie jest -39, -40%, ale w taniej książce, tantisie, czytam.pl też często można trafić takie ceny.
Mi akurat niewidoczne rabaty na gildii nie przeszkadzają, bo wiem, że i tak będą mieli drożej niż inni, oprócz jakichś wyjątków typu LIT itp
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Alfman

« Odpowiedź #4772 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 19:39:25 »
Niskorabatowane z Lost in Time mają teraz dobrą cenę: Fox, Frank Cappa, Ernie Pike

Ooo, podziękował  :)

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #4773 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 19:58:10 »
Wspaniale. Trent, Fox, Druidzi, Frank Cappa zamówieni. Łącznie jakieś prawie 200 zł oszczędności :DDD
Polecam jeszcze Manchette-Tardi. Historie zebrane. Od momentu premiery sztywne 149,99 zł, a teraz bardzo przyjemne 109,49 zł.
Oby tylko nie anulowali zamówienia. Prawie 900 zł łącznie w zamówieniu.

Offline vision2001

« Odpowiedź #4774 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 21:12:01 »
Łącznie jakieś prawie 200 zł oszczędności :DDD
Tak, tak.
Ja też zawsze sobie kłamię, że to były potrzebne mi komiksy i zaoszczędziłem ;)

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #4775 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 15:17:25 »
Tak, tak.
Ja też zawsze sobie kłamię, że to były potrzebne mi komiksy i zaoszczędziłem ;)

Akurat czaiłem się na nie od premiery, klasyka europejskiego komiksu :D

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4776 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 18:55:44 »
200 zaoszczędzone, ale 900 wydane ;D

Offline PJP

« Odpowiedź #4777 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 20:35:41 »
Coś jak u mnie xD

Offline vision2001

« Odpowiedź #4778 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 07:32:26 »
Akurat czaiłem się na nie od premiery, klasyka europejskiego komiksu :D
Rozumiem, mam podobnie.
Ale prawda jest (u mnie) taka - jeśli by mi zależało bardzo, ale to bardzo! na tym tytule, to nie zwlekałbym tyle czasu z jego zakupem ;) Teraz zamówiłem sobie m.in. Trenta i Króla rozpustników. I nie czułem większych pozytywnych emocji z wrzucaniem tych tytułu do koszyka...
A gdy Król wyprzedał się, to nawet nie byłem jakoś zasmucony, że nie udało mi się go kupić. A teraz? Promka! Wezmę, przeczytam, ocenię.
Nie będę pisał :P że w kolejce był jeszcze m.in. Toppi, ale jakoś tak sobie darowałem...

Offline Bushiken

« Odpowiedź #4779 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 10:09:42 »
Wystarczy porównać ceny w Ceneo, albo lubimy czytać. Egmontu nie opłaca się kupować drożej niż -37% okładkowej. W smaku liter przeważnie jest -39, -40%, ale w taniej książce, tantisie, czytam.pl też często można trafić takie ceny.
Mi akurat niewidoczne rabaty na gildii nie przeszkadzają, bo wiem, że i tak będą mieli drożej niż inni, oprócz jakichś wyjątków typu LIT itp

I właśnie mi o to chodzi, ja porównuje ceny na ceneo czy lubimy czytać i kupuje tam gdzie najtaniej. Interesuje mnie najniższa cena a nie najniższy procent rabatu. Zwracam uwagę na cenę a nie fakt ile to % od okładkowej.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4780 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 09:31:30 »
Kod URODZINY ważny do 13.10 zakupy za 120PLN

Dobra rzecz. Dobiłem do 150 zł by mieć darmową wysyłkę i odjęło bez problemu te 20 zł w aplikacji InPost. Takie promocje lubię.

Offline wazon

« Odpowiedź #4781 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 10:12:52 »
W którym sklepie przesyłka darmowa po w. 150 zł?

Offline bfg

« Odpowiedź #4782 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 10:17:58 »
w taniaksiążka darmowa jest wysyłka od 149 zł jak jesteś zalogowany na koncie

Offline FDH

« Odpowiedź #4783 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 12:46:51 »
Jeszcze chyba zgody marketingowe trzeba włączyć

Offline Lipa

« Odpowiedź #4784 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 19:53:39 »
Dobra rzecz. Dobiłem do 150 zł by mieć darmową wysyłkę i odjęło bez problemu te 20 zł w aplikacji InPost. Takie promocje lubię.
Przewodnik po Astro City był za 160 zł, promka wskoczyła i nagle 180 zł

The Best of Likwitador - było za ~125 zł, promka jest i nagle 145 zł

Pic na wodę