Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987698 razy)

Offline dinogal

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4425 dnia: So, 09 Listopad 2024, 13:36:07 »
Jak tak dalej pójdzie z tymi kodami Inpostpay to rynek wtórny komiksów się załamie bo nówki da się kupic z 50% rabatem (mówie o E nie wiem jak reszte) ;)

Offline Murazor

« Odpowiedź #4426 dnia: So, 09 Listopad 2024, 14:20:14 »
W koncu sie skoncza, podobnie bylo z ceneo czy allegro. Koniec roku, musza "nazbierac" klientów zeby odtrabic sukces aplikacji przed zarzadem :P

Offline Dracos

« Odpowiedź #4427 dnia: So, 09 Listopad 2024, 15:01:52 »
Generalnie ten inpost pay to nie jest głupie narzędzie, często klientowi nie chce się zakładać kolejnego konta w różnych sklepach, a tak temat z głowy i nie trzeba lecieć na allegro.

Offline radef

« Odpowiedź #4428 dnia: So, 09 Listopad 2024, 15:54:08 »
Starzy wyjadacze pamiętają, jak podajże z Masterpassem dało się kupować komiksy 60-70% taniej. I widzicie, żeby rynek używek się załamał? Co jakiś czas różne firmy robią tego typu promocje, potem się one kończą i inne firmy robią kolejne. Ale żadna z tych promocji w dłuższym okresie nie wpłynęła w większym stopniu na rynek.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline roble

« Odpowiedź #4429 dnia: So, 09 Listopad 2024, 16:42:57 »
Starzy wyjadacze pamiętają, jak podajże z Masterpassem dało się kupować komiksy 60-70% taniej.

Ha ha, jak do dziś pamiętam tą babkę z kiosku jak na mnie patrzyła gdy codziennie odbierałem po 20 paczek..   ;D

Offline Blind

« Odpowiedź #4430 dnia: So, 09 Listopad 2024, 17:42:44 »
Z jakich okazji warto skorzystać na taniejksiążce? Widziałem przewodnik Batmana w super cenie. Jednak, czy jest tam coś więcej?
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline tB

« Odpowiedź #4431 dnia: So, 09 Listopad 2024, 20:37:58 »
W taniaksiazka z doklejaniem kodu z lubimyczytac wyszły mi nieźle Asteriksy nowe i Mieszko 5, uzupełniłem też Jonah Hex i 200 pękło.

Offline parsom

« Odpowiedź #4432 dnia: So, 09 Listopad 2024, 21:11:35 »
Z tanią książką powoli zaczynam uważać, bo coraz częściej okazuje się wcale nie taka tania. Gdyby nie rabat lojalnościowy to raczej bym już u nich nie kupował.

Offline dinogal

« Odpowiedź #4433 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 09:08:31 »
Z jakich okazji warto skorzystać na taniejksiążce? Widziałem przewodnik Batmana w super cenie. Jednak, czy jest tam coś więcej?
Ja kupowałam nowości z MARVEL/DC i szybko poszło 2x200zł, przy obecnych cenach to wystraczy 2-3 komiksy i mamy granice MWZ

Z tanią książką powoli zaczynam uważać, bo coraz częściej okazuje się wcale nie taka tania. Gdyby nie rabat lojalnościowy to raczej bym już u nich nie kupował.
jak wejdziesz przez linka "w podróży.net" to już jest super cena jedna z najniższych na dużej ilości

Ale żadna z tych promocji w dłuższym okresie nie wpłynęła w większym stopniu na rynek.
No i tu możemy polemizować, patrząc po sobie kiedyś kupowałem 80%komiksów z wtórnego teraz to 80% kupuje z pierwotnego rynku za tą samą cene. Czyli w teorii popyt się nie zmienil ale ilość sprzedawanych egzemplarzy juz tak :) 

Offline Wombai

« Odpowiedź #4434 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 08:23:16 »
do 30 zł na https://matfel.pl/ + inpostpay, tanio nie jest ale coś da się znaleźć i z kodem wychodzi w miare

Faktycznie tanio nie jest.... zamówienie zrealizowane.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #4435 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 09:29:56 »
Fajna ta promka matfel i inpostu, z 175zł okładkowej zbiłem koszta do 69zł i dodatkowo mam około 7% zwrotu z przekierowania ze swojej strony do księgarni.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline burberry

« Odpowiedź #4436 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 09:56:27 »
Napisz jak to zrobiłeś :D

Offline GoNzO

« Odpowiedź #4437 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 10:19:09 »
Napisz jak to zrobiłeś :D

Mam linki promocyjne na poratlu, który robię, zamówiłem Star Trek Defiant (114,90 okładkowo), który ma na starcie 47% upustu i wziąłem jeszcze Asteriks i Goci (59,99 okładkowo) z rabatem 36% dla darmowej dostawy.

30zł odjęli z promki inpostu, trzeba miec apkę inpostu i zapisaną w niej kartę, jak opłacimy zakupy kartą to odejmuje te 30zł.

Co ciekawe na stronie sklepu Matfel widnieje cena bez rabatu (99,23zł) i to od tej ceny zarobiłem 5% prowizji (nawet od 105,76 - nie wiem czemu).

Tak więc w apce inpostu widnieje kwota opłacona 69,23. Minus te 5 zeta prowizji, którą mi zwrócili zapłaciłem 64,23zł ;D.

Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Death

« Odpowiedź #4438 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 11:17:43 »
Jak żeś zbił aż do tego stopnia tę cenę? :)

Offline perek82

« Odpowiedź #4439 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 11:43:55 »
Mi Matfel znowu odrzucił płatność kartą (wcześniej Tania Książka nie miała z tym problemu). Płatność w apce Inpost ponowiłem Blikiem i przeszło razem z kodem -30 zł.
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *