Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 989758 razy)

Xmen i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4290 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 11:04:18 »
Na Smaku Liter nie ma żadnych kombinacji, a jest dużo taniej niż na Gildii, jedyne wady, że nie ma tam wszystkich komiksów i w przedsprzedaży pojawiają się później niż na Gildii.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Death

« Odpowiedź #4291 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 11:11:05 »
Mnie w tych kombinacjach alpejskich bardzo pomogło to, że niektóre wydawnictwa nie foliują swoich komiksów, więc i tak przychodzą powycierane, obojętnie gdzie kupisz, a jak przyszły do mnie kiedyś Donżon i Złoty wiek, to coś we mnie pękło, bo mogłem dać kilkadziesiąt złotych mniej tylko licząc te 2 albumy i miałbym w takim samym stanie. Pomógł również fakt, że z gildii dostałem sporo razy uszkodzone komiksy, nawet jeśli pudło było całe, a dodatkowo reklamacja polega na tym (zmienili system), że muszę specjalnie zapierdalać na Pocztę i odsyłać. I pudła też ostatnio Gildia daje bardziej dopasowane do komiksów, więc strefa zgniotu jest żadna. Oraz fakt, że tak naprawdę najczęściej to nie są żadne kombinacje. Tak samo dodawałem 2 dni temu komiksy do koszyka w takim Smaku liter, jak robiłbym to na Gildii, a zaoszczędziłem sporo kasy.

Online Xmen

« Odpowiedź #4292 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 13:44:11 »
Czasem nie trzeba kombinować, ale ta promocja wyżej to jakiś rebus. To mówicie że robicie zakupy za tysiąc i więcej, a bawicie się w przepisywanie serii kodów dla 10zł ?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline volker

« Odpowiedź #4293 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 14:02:21 »
W sumie to nic trudnego kupujesz w sklepie wybierasz płatność  inpost pay i finalizujesz w aplikacji inpost tej od odbierania paczek. Dodatkiem jest to że pozwala ew. skorzystać jednocześnie z 2 kodów rabatowych na poziomie sklepu i w aplikacji inpost.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #4294 dnia: Śr, 17 Styczeń 2024, 06:27:20 »
Cenowo dobrze wychodzi też skupszop, ale oni każdy egzemplarz oklejają tymi swoimi naklejkami. Jak komiks jest chociaż w folii, to jeszcze spoko, ale te bez folii tak samo. Jak już chcą tak się bawić, to by z łaski swojej zainwestowali w odlepne naklejki.

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #4295 dnia: Śr, 17 Styczeń 2024, 18:07:10 »
A niby jak wpisałeś dwa kody?

Te wszystkie kody, ceneo, promocje płatnicze, itp. zaczynają mnie już męczyć.
Chyba podziękuję TK na rzecz księgarni, gdzie ceny nie zmieniają się z minuty na minutę... Myślę o Smaku Liter, chyba, że polecicie coś lepszego?

Polecam smakliet, póki co trzy spore zamówienia, rożne formaty, przyszły w stanach BDB, dużo bąbelków. Póki co jest ok.

Offline vision2001

« Odpowiedź #4296 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 22:57:44 »
Myślę o Smaku Liter, chyba, że polecicie coś lepszego?
Pierwsza paczka ze smakliter.pl i jest bardzo ok. Komiksy grupowane po 2-3-4 odpowiednią wielkością i owinięte folią bąbelkową oraz dodatkowo w puste przestrzenie dodana warstwa poduszek.

Domówiłem rzeczy aktualne oraz z lat poprzednich (PMP z roku 2018 - mały bump na okładce). Dziwi różnica w długości albumów Jeremiah... (różnica o jakieś 4 mm)

*

*W tle mała pomocnica, bo przecież nie usiedzą na miejscu ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4297 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 10:01:43 »
Wielkie czyszczenie magazynu na Gildii:

https://www.gildia.pl/promocje/475
Takie wielkie czyszczenie, że komiksy, które mnie interesowały, w pierwszym dniu poznikały z tej promocji i wróciły do standardowych 30%.

Offline Takesh

« Odpowiedź #4298 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 10:48:31 »
Gildia zazwyczaj ma jakąś pulę komiksów przecenionych bardziej. Mi też się zdążyło, że zanim skompletowałem koszyk (czasem dzień, dwa...), to mi zniknęły lepsze promki na niektóre komiksy.

Offline PJP

« Odpowiedź #4299 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 11:01:35 »
Zanim przejrzałem pierwsze kilkanaście stron to już większość ciekawych dla mnie zniknęła  8) Czytałem wcześniej, że nie tylko mnie znudziła walka o przycebulowanie paru złotych na apce, kodzie, newsletterze i ludzie wracają do prostych, sprawdzonych dostawców.
« Ostatnia zmiana: So, 20 Styczeń 2024, 11:11:04 wysłana przez PJP »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4300 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 11:22:01 »
Gildia zazwyczaj ma jakąś pulę komiksów przecenionych bardziej. Mi też się zdążyło, że zanim skompletowałem koszyk (czasem dzień, dwa...), to mi zniknęły lepsze promki na niektóre komiksy.
No wiem, mówię tylko, że na chwilę obecną dla mnie nic ciekawego. W sumie to głównie chciałem w końcu się szarpnąć na "Siedmiu żołnierzy", bo Skandalista ostatnio fajnie się o nich rozpisał, no ale już mi się nie spieszy :P

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #4301 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 11:24:56 »
Ja nie przeglądam stron promocji - za dużo ich. Ja przeglądam listę zapisanych produktów patrząc co ma rabat większy niż zazwyczaj 8)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #4302 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 11:30:14 »
Zobaczcie sobie na SmakLiter, czy nie ma tytułów na które polujecie. Tam jest sporo rzeczy z rabatami w okolicach 40%.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4303 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 11:41:32 »
No rabat jest, tylko komiksu nie ma ;D

No chyba, że to nakład powoli się kończy.

Offline Takesh

« Odpowiedź #4304 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 11:56:46 »
No ja wczoraj wyhaczyłem Siedmiu żołnierzy za 157,40.... 8)