Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 988650 razy)

Online amsterdream

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4125 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 07:04:43 »
To wy lepiej tyle nie gadajcie tylko wydawajcie w tym roku jak najwięcej komiksów bo jak w przyszłym roku ceny wzrosną powyżej 300zł za tom to będzie trzeba wypisać się z tego pociągu.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline xanar

« Odpowiedź #4126 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 08:41:14 »
No to jest błąd, powinni wszystko wydać ze 3 lata temu  :)

Motyl się myli, że to będzie tyle kosztować, mamy recesję sprzedaż im spadnie zmniejszą nakłady i będzie trzeba bardziej podnieść ceny żeby wyjść na swoje.

Jak Marvel za drogi to może Lodziarza wydajcie. :) Chociaż tam też podobno jakaś chytra baba :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #4127 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 10:06:54 »
2024r-300zl, 2025r-400zl albo 500zl. W takim tempie raczej już długo to nie potrwa. Kiedyś rynek zajechały komiksy po 5zl a teraz zajadą go wydania po 500.
50 stron za 7 dyszek to też kosmos.

Trochę demonizujesz przez pryzmat opinii, że komiksy powinny być tańsze. Pewnie byłyby, gdyby zwiększyć nakłady do kilku tysięcy, które zejdą na pniu, ale niestety tak nie jest z wielu powodów. Natomiast polityka Gapciów sprawia, że w przyszłym roku raczej nie zejdziemy poniżej progu 5% inflacji, która będzie stabilnie kręciła się według prognoz około 8%, a to oznacza podwójne podniesienie płacy minimalnej również w 2025 r., czyli czeka nas kolejna fala samonapędzających się podwyżek. Gapcio i jego świta straszą, że zaczną lada dzień obniżać stopy procentowe (kiełbasa wyborcza skierowana do nikogo), które mogą tylko zaszkodzić, a przecież ani żelazny elektorat jaśnie nam panujących nie ma już zdolności kredytowej, bo znajduje się w jesieni życia, ani tym bardziej patologiczni beneficjenci socjalu, którzy uważają, że praca jest im zbędna, bo państwo zawsze da, również nie rzucą się do banków po kredyty, bo nie dostaną. Problem jest złożony, ale nie każdy chce go dostrzec. Swoje robi też przesyt rynku, który dekadę temu byłby pewnie powodem do piania z zachwytu, ale przy obecnych cenach można tylko układać listy życzeń i czekać, aż coś się wyrwie okazyjnie. Oczywiście sytuacja nie dotyczy osób, które bardzo dobrze zarabiają i takie wydatki im niestraszne. I mają też magazyny do przetrzymywania dużych kolekcji.

To wy lepiej tyle nie gadajcie tylko wydawajcie w tym roku jak najwięcej komiksów bo jak w przyszłym roku ceny wzrosną powyżej 300zł za tom to będzie trzeba wypisać się z tego pociągu.

We wrześniu trzy będą.

No to jest błąd, powinni wszystko wydać ze 3 lata temu  :)

Motyl się myli, że to będzie tyle kosztować, mamy recesję sprzedaż im spadnie zmniejszą nakłady i będzie trzeba bardziej podnieść ceny żeby wyjść na swoje.

Jak Marvel za drogi to może Lodziarza wydajcie. :) Chociaż tam też podobno jakaś chytra baba :)

Chcę się mylić. Myślisz, że te nakłady u niektórych wydawców sięgające sześćset, siedemset, a czasem i mniej sztuk da się jeszcze obniżyć?

Chytre baby są wszędzie, a raczej nie są chytre, tylko nie chcą sprzedawać tanio :) A osłabienie złotówki wcale w tym nie pomaga. Wydać można wszystko zwłaszcza na tanich licencjach, tylko po co wydawać średnie fabuły, jakich na rynku zatrzęsienie, które będą zawalały magazyn przez x lat. 

Offline xanar

« Odpowiedź #4128 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 10:15:32 »
Nakłady są małe bo to niszowe medium.
Podają, że takie Black Science 10th Anniversary Deluxe ma nakład 6k sztuk na cały świat.
$ to kosztuje tyle ile 2 lata temu.

Offline Xmen

« Odpowiedź #4129 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 12:42:38 »
Inflację bardziej napędzi 800+ niż podwyżka płacy minimalnej. 2800 to zbyt mało nawet za otwieranie szlabanu.
Tak tylko sobie narzekam, ja komiksów kupować nie muszę. 200zl to już była cena irracjonalna a dalej to już tylko z uśmiechem będę czytał jak niektórzy tutaj piszą że to spoko cena i żeby przestać jeść, podróżować, nie jeździć autem, więcej pracować a po pracy czytać komiksy przy świeczce. A tak oczywiście znaleźć lepszą pracę, ale jaka? Każdy czytelnik komiksów jest dyrektorem?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #4130 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 12:55:27 »
A co tu umiesz robić ?
Zamiast pisania na komikspec, że komiksy drogie bo to opanowałeś do perfekcji, tylko chyba za to nie płacą.
Ostatnio rozmawiałem z człowiekiem, który robi urządzenia do programowania kluczy samochodowych i sprzedaje to na cały świat. Przychodzi do nie go inżynier po studiach i mówi, że on chce zarabiać 15k, on na to, że nie ma problemu, tylko co ty umiesz robić, okazuje się, że ten człowiek nic nie umie, ale chce zarabiać 15k bo studia skończył.

Offline Xmen

« Odpowiedź #4131 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 13:02:18 »
@xanax A ty co umiesz robić? Oprócz trollingu, to opanowałes do perfekcji, jeszcze narzekasz na ceny prądu.
Ja studiów nie skończyłem, w sumie nie umiem nic konkretnego robić i płacą za to 8k.
Dziwi mnie że ludzie widzą problem głównie w podniesieniu płacy minimalnej, prawie nikt nie widzi zła w rozdawaniu po 800zl, 1600, 2400itd
2800 to wyzysk, jak ktoś ma za to przeżyć? Rozumiem że ty tyle płacisz u siebie w "firmie" i dlatego tak cię to drażni. Ilu potrzebujesz pracowników w budce z hot dogami? Jak dobrze płacisz to posadz tam córkę czy syna zamiast wysyłać na studia. Problem z głowy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #4132 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 13:24:12 »
No dobra teraz tak:
Po raz kolejny ci mówie zacytuj mi gdzie ja napisał, że "narzekam na ceny prądu"
Ty wiesz ile ja płacę u siebie w firmie swoim prawnikom  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
No i wróciłeś do przekręcania mojego nicka  ::) ::) ::) mentalnie przedszkole

Po tym co ty tutaj wyprawiasz to chyba za dużo ci płacą.

Czekam na kolejne głupoty, które sobie wymyślisz w tej swojej głowie na mój temat.  ;D ;D ;D

Offline Szekak

« Odpowiedź #4133 dnia: Cz, 07 Wrzesień 2023, 16:04:47 »
ceneo.pl kodzik:

okazja25

Kupon na 25 zł dla produktów dostępnych w usłudze Kup Teraz za min. 150 zł
kod jednorazowy (na użytkownika)
akcja do końca września'23

Ehhh, gdzie te czasy jak bylo -40zl przy zakupach za 100. 😥
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline dinogal

« Odpowiedź #4134 dnia: Pt, 08 Wrzesień 2023, 13:16:52 »
Ehhh, gdzie te czasy jak bylo -40zl przy zakupach za 100. 😥
no obecne przeceny są w ogole nie opłacalne bo sklepy z opcją kup teraz mają średnio o 10-15zł droższe pozycje. No cóż przestałem kupować na ceneo przez to może jak się od października zmieni na dzienne promocje takie jak były to znowu zaczne.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4135 dnia: Pt, 08 Wrzesień 2023, 17:06:05 »
Fajnie, gdyby wskoczyła jeszcze taka akcja, jak te promocje przy płatności blikiem z początku roku.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4136 dnia: Śr, 20 Wrzesień 2023, 23:47:14 »
Kurde. TPay jest tragiczny. W tym miesiącu wybrałem SkupSzop, żeby kupić komiksy z sierpnia, bo na Taniej Książce ceny podskoczyły. Zapłaciłem Blikiem w niedzielę ale mail że księgarnia otrzymała kasę, dostałem dopiero dzisiaj - w środę, 3 dni później. No tragedia. Myślałem, że wreszcie dostanę szybko swoje zamówienie, a czekam dłużej niż na mniejsze zamówienie z Taniej Książce. Zatem wychodzi, ze w tańszych punktach, trzeba czekać dłużej.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #4137 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 05:45:11 »

Offline starcek

« Odpowiedź #4138 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 15:12:34 »
Wieeeki temu na drzwiach działu produkcji widniała kartka z identycznym przekazem: Szybko, dobrze, tanio: wybierz dwa.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline history

« Odpowiedź #4139 dnia: Wt, 26 Wrzesień 2023, 09:14:41 »
Na letyshops cashback 11,25% na TANIAKSIAZKA (maks 60zł)
Jest również dobry cashback (kupon do aktywowania) na Amazon, Bee, Empik etc.

Polecam tylko wyłączyć blokery bez tego cashback nie wskoczy.

Uwaga żeby mieć ten cashback trzeba aktywować kupon na głównej stronie będąc już zalogowanym.
Podaję mój link afilacyjny jeśli ktoś nie ma konta dostanę 10zł za polecenie i Ty za rejestrację.

https://letyshops.com/pl/winwin?ww=16943732