Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 989625 razy)

Offline dinogal

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4065 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 13:55:29 »
Na allegro masz opcję "szukaj wielu". Wpisujesz tytuły, które chcesz kupić i sortujesz wyniki według ceny za cały pakiet.

Genialne  ;D tyle kupuje na alledrogo i jakoś nie wiedziałem nawet o tej funkcji, dzieki !!

Offline parsom

« Odpowiedź #4066 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 14:00:12 »
O, ale czad - też tego nie znałem!

Offline Deg

« Odpowiedź #4067 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 21:19:36 »
Tylko tytuły trzeba wpisywać w miarę dokładnie, ewentualnie korzystać z gotowych podpowiedzi, bo inaczej można kupić dziwne rzeczy ;)
This is my truth, tell me yours.

Offline kenji

« Odpowiedź #4068 dnia: Śr, 12 Lipiec 2023, 10:58:01 »
Kolejny kod rabatowy na Ceneo. MWZ 110 kod rabatowy minus -25zł na kategorie księgarnia na zakupy oznaczone KUP TERAZ.
Kod rabatowy - > ksiegarnia25

ja skomponowałem taki zestaw:

Parker/Geiger/Saint elme- koszt z rabatem i darmo wysyłką 199zł
zakup przez ceneo w sklepie Liber

Offline bfg

« Odpowiedź #4069 dnia: Pt, 14 Lipiec 2023, 10:42:36 »
W ostatni weekend na czytam.pl był rabat 10% na wszystkie produkty. Czy wie ktoś jak często pojawiają się tam takie promocje? I czy są to rabaty przeważnie 10% czy inne? :-)

Offline Popiel

« Odpowiedź #4070 dnia: Pn, 17 Lipiec 2023, 15:12:32 »
Warszawskie Centrum Komiksu ma wyprzedaż. Zinki, Egmonty, Muchy, frankofony, antologie - min. 3, max 15 PLN. Tylko stacjonarnie, zmienna oferta, dynamiczna sytuacja. Kupiłem chyba 15 fajnych komiksików za nieco poniżej stówy.  Polecam.

Offline laf

« Odpowiedź #4071 dnia: Wt, 18 Lipiec 2023, 07:59:39 »
Czy aktualnie jest jakiś kod zniżkowy do popularnych księgarni, np. czytam.pl, tania książka itp.?

Offline Wombai

« Odpowiedź #4072 dnia: Wt, 18 Lipiec 2023, 09:14:16 »
Do Taniej Książki jest chyba tylko ten ogólny na 5%:

kod rabatowy: Pekao2023

Rabat dotyczy całego asortymentu i nalicza sie od kwoty 99 zł. Kod rabatowy do jednokrotnego użytku dla
zalogowanych klientów. Rabat nie łączy się z dodatkowymi kodami rabatowymi i nie dotyczy
kosztow dostawy.

Offline Kadet

« Odpowiedź #4073 dnia: Wt, 01 Sierpień 2023, 22:47:42 »
Z wyprzedaży Egmontu polecam "Nową granicę" i "Batmana/TMNT" - pierwszy komiks to chyba najlepiej wydany u nas DC Deluxe z milionem dodatków i świetną główną historią z kreską nieodżałowanego Darwyna Cooke'a. Drugi to świetna lektura na wolną chwilę, z humorem, akcją i dobrze oddanymi postaciami z obu uniwersów, a także chwilowy lek na spory niedobór Żółwi w naszym języku. Też gruby tom z trzema miniseriami.

No i znów dorzucili trochę "Tintinów" po dyszce za sztukę, więc jeśli ktoś chciałby sobie sprawdzić przed nadchodzącymi integralami, czy to jego bajka i czy warto inwestować w serię, to jest dobra okazja. Z tych dostępnych na wyprzedaży ja polecam "Aferę Lakmusa" na początek - zamknięta opowieść i nie wymaga za bardzo znajomości wcześniejszych tomów.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Leyek

« Odpowiedź #4075 dnia: Pt, 04 Sierpień 2023, 23:24:20 »
Na https://www.taniaksiazka.pl jest 10 zł zniżki przy zakupach za minimum 99 zł.

Darmowa wysyłka obecnie dopiero od 250 zł, nie?

Offline Konrad

« Odpowiedź #4076 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 00:06:27 »
Nie, do paczkomatu darmowa od 150zł

Offline Eyeless

« Odpowiedź #4077 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:02:50 »
I faktycznie na TK nie da się połączyć kodów ze zniżką lojalnościową, z rckikiem podobnie, przy odbiorze osobistym  w systemie oznacza na czerwono ( co prawda nie blokuje więc jak sie ma zaprzyjaźnionego sprzedawcę za ladą to da się obniżyć cenę ) . Wysłałem zapytanie czy zamierzają ubić zniżkę lojalnościową czy to "przypadek" . Zobaczymy co odpowiedzą.

Offline Wombai

« Odpowiedź #4078 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 19:07:40 »
Napisałem do Taniej Książki mail w sprawie braku możliwości łączenia rabatu lojalnościowego i kodów rabatowych. Dostałem od nich kod na 10%, bo jeden z komiksów był uszkodzony. Zaproponowali rabat lub wymianę. Wymieniliśmy kilka maili i niestety stosują korporacyjny bełkot.
(aby nikt mi nie zarzucił złamania rodo, czy czegoś, usunąłem dane wrażliwe).

Mail1:
W dniu 2023-07-28 13:56 [@gmail.com], pisze:
Dzień dobry Pani E..
Chciałem dzisiaj złożyć zamówienie za ok 500zł, ale ze smutkiem stwierdzam, że wyłączyli Państwo rabat lojalnościowy 7%, który miałem wypracowany jako Państwa wieloletni klient.
Obecnie kod promocyjny i rabat nie łączą się, co sprawia, że udzielony rabat 10%, jest nieatrakcyjny. Bardzo proszę przywrócić dotychczasowy sposób naliczania rabatów, albo zwiększyć kod rabatowy do 15%.

Ponadto widzę jeszcze jeden poważny problem. Od czasu do czasu w ramach programu partnerskiego Benefit, mam dostępny bon podarunkowy np. na 100zł. Ten bon używany jest jak kod promocyjny, ale jest on formą zapłaty podobnie jak bony podarunkowe, które Państwo sprzedajecie. Jeśli mój rabat lojalnościowy nie łączy się z takim bonem, to jest to zwyczajne oszustwo. Chyba ktoś w Państwa firmie tego nie przemyślał i pochopnie wyłączył możliwość łączenia rabatu lojalnościowego i kodu promocyjnego. W tej sytuacji Państwa oferta staje się dla mnie nieatrakcyjna, podobnie jak dla wielu innych użytkowników, z którymi jestem w kontakcie na forum komiksowym.
Mało tego, od niedawna minimalna wartość zamówienia dla zalogowanych użytkowników z newslettera i innymi zgodami marketingowymi, została zwiększona z 99zł do 149zł, co również pogarsza atrakcyjność Państwa oferty.
Wysokość rabatów sama w sobie też spadła.

---------
Odpowiedź:
W dniu 2023-08-01 12:02 E. G., pisze:
Dzień dobry,

Szanowny Panie M., na ten moment mogą Panu powiedzieć, że przekazaliśmy Pana sprawę do indywidualnego rozpatrzenia. Prosimy o jeszcze chwilę cierpliwości. Gdy otrzymam już wszystkie informację powrócę do Pana z wiadomością i wyjaśnieniami. Bardzo przepraszam za powstałe niedogodności.

Pozdrawiam,
E.G.

------------------
Odpowiedź cd:
wt., 1 sie 2023 o 17:13 Zwroty i Reklamacje <zwroty@glosel.pl> napisał(a):
Dzień dobry,

Szanowny Panie M.,
Z dniem 27.07.2023 weszła w życie nowa funkcjonalność dotycząca łączenia zniżek przy składaniu zamówień w naszym sklepie. W celu zapoznania się ze szczegółami wprowadzonych zmian zachęcam do odwiedzenia strony informacyjnej w tym temacie https://www.taniaksiazka.pl/program-lojalnosciowy-a-341.html. Jednocześnie pragnę dodać, że oprócz informacji na podanej przeze mnie stronie każdorazowo informujemy klientów o zmianach przy składaniu zamówienia informacją o treści:
,,Zniżka lojalnościowa nie łączy się z innymi kodami rabatowymi. W przypadku wykorzystania kodu zostanie zastosowana korzystniejsza dla klienta zniżka, ale nigdy suma zniżek."

Rozumiem Pana zdenerwowanie ponieważ złożone zamówienie zbiegło się w czasie z wprowadzeniem na naszym sklepie zmian. Pragnę dodać, że naszym celem nie jest wprowadzanie klienta w błąd, dlatego też podczas zakupów każdorazowo akceptuje Pan nasz regulamin, zgadzając się na warunki współpracy.

Zaproponowaliśmy Panu rabat o wysokości 10%, co jest atrakcyjniejszą formą niż 7% zniżki lojalnościowej. Jeśli taka forma nie jest akceptowalna to tak jak proponowałam mogę odebrać uszkodzony komiks za który otrzymał Pan rabat i dokonać zwrotu środków.

Pozdrawiam,
E.G.

-------------
Mail 2:
W dniu 2023-08-01 17:37 [@gmail.com], pisze:
Dzień dobry.

Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście mają Państwo prawo modyfikowania regulaminu programu lojalnościowego. Informacja o braku możliwości łączenia rabatów jest widoczna, ja tego nie kwestionuję. Jeśli tak Państwo postanowili to trudno.

Natomiast nie odpowiedziała Pani na pytanie o korzystanie z bonów podarunkowych. Wedle mojej wiedzy wprowadza się je w pole przeznaczone na kod rabatowy, jeśli w takim razie posiadam bon podarunkowy o wartości 100zł, a mój rabat lojalnościowy stanowi mniejszą wartość, to Państwo traktujecie od teraz bon podarunkowy jak rabat, a nie jako formę płatności, którą w rzeczywistości jest.
Proszę więc o wyjaśnienie tej kwestii. Bon podarunkowy nie powinien być uznawany jako formę rabatu, lecz jako metodę częściowej płatności za zamówienie.

Z wyrazami szacunku,
M.

--------------------
Odpowiedź 2
Dzień dobry,

Szanowny Panie M.,
Zgodnie z regulaminem sklepu z którego treścią może zapoznać się Pan pod wskazanym adresem:
https://www.taniaksiazka.pl/bony-podarunkowe-regulamin-i-zasady-dzialania-a-423.html

Informuję, że bon który jak Pan słusznie zauważył jest formą płatności nie łączy się ze zniżkami lojalnościowymi o czym informujemy w regulaminie.

Pozdrawiam,
E.G.

----------------------------------------

Uznałem, że dalsza dyskusja z nimi nie ma sensu, bo mają to gdzieś. Pozostaje nam cieszyć się tym co jest.

Offline eyesore

« Odpowiedź #4079 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 08:32:50 »
Cóż, kiedyś była tylko Gildia, potem tylko Bonito ze swoimi super rabatami, teraz TK więc zaraz będzie jakiś inny sklep. Nie lubię jak robi się mnie w balona a to juz ewidentne walenie w chu@# więc pożegnamy się z TK bez żalu.