Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987860 razy)

Alienus66 i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Roszadok

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #3405 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 15:21:03 »
I zwróćcie proszę uwagę że "jastrzomb" zapowiada że będzie dalej cisnął kredytobiorców  :o

To jest bełkot, Ci bez kredytów, co maja na przysłowiowej kupce są tak samo jechani jak nie gorzej. Dodaj fakt że od lipca wszyscy jesteśmy domyślnie przestępcami dla urzędu skarbowego więc mogą oglądać twoje konto. No i nawet jak odłożyłeś np w dolary to pomijąc że też jest na nich inflacja to jeszcze będziesz przestępcą jak nie zapłacisz belkowego za przewalutowania ponownie na złote, nawet jak straciłeś, także tego ^_^

A promocje bo to od tego dział XD
W Rubico jest Amazing Spider-Man. Globalna sieć: Venom Inc. Tom 8 przeceniony, wygląda że najniżej ever
https://www.rubico.pl/produkt/amazing-spider-man-globalna-siec-venom-inc-tom-8,5484

Offline eyesore

« Odpowiedź #3406 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 15:24:54 »
To jest bełkot, Ci bez kredytów, co maja na przysłowiowej kupce są tak samo jechani jak nie gorzej.

Chłopie, kredytobiorcy też są ludźmi, jedzą, tankują, konsumują, tak jak reszta więc są w czarnej razy dwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #3407 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 15:48:30 »
I zwróćcie proszę uwagę że "jastrzomb" zapowiada że będzie dalej cisnął kredytobiorców  :o
Powinni zastosować "wariant turecki"  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline parsom

« Odpowiedź #3408 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 16:32:47 »
To jest bełkot, Ci bez kredytów, co maja na przysłowiowej kupce są tak samo jechani jak nie gorzej. Dodaj fakt że od lipca wszyscy jesteśmy domyślnie przestępcami dla urzędu skarbowego więc mogą oglądać twoje konto. No i nawet jak odłożyłeś np w dolary to pomijąc że też jest na nich inflacja to jeszcze będziesz przestępcą jak nie zapłacisz belkowego za przewalutowania ponownie na złote, nawet jak straciłeś, także tego ^_^

Bełkotem to jest to co napisałeś. W tej chwili jedynymi którzy ponoszą koszt "walki z inflacją" są kredytobiorcy.

Offline xanar

« Odpowiedź #3409 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 16:46:25 »
No chyba żartujesz a ci wszyscy co mają pieniądze na kontach to niby nie. Już pomijam fakt, że wszyscy płacą więcej za wszystko.
Ja wiem, że u nas świadomość finansowa/ekonomiczna jest taka, że ci ludzie co brali te kredyty to myśleli, że będą na stopie "0%" przez 40 lat.

Offline parsom

« Odpowiedź #3410 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 16:58:05 »
Rozróżniasz tym miedzy wpływem inflacji na wartość pieniądza a kosztem walki z tą inflacją? Jakie masz teraz sposoby walki? Jedynie podnoszenie stóp procentowych.

Offline Szekak

« Odpowiedź #3411 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 16:59:38 »
Świadomy finansowo i ekonomicznie Xanarze, u nas nigdy niebyło stopy na poziomie "0%", więc nie wiem skąd pomysł, że ktokolwiek mógł myśleć, że będą na takim poziomie przez 40 lat. Jest za to "0%" w EU, dla kredytów w Euro z tego co się orientuję.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #3412 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 17:16:19 »
A nie było przed sezonem podnoszenia stóp wiboru wielkości 0.25%?
Swoją drogą saron, który w lutym zastąpił Libor na chf dalej jest na -0,7%.
« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Maj 2022, 17:19:10 wysłana przez Eyeless »

Offline chch

« Odpowiedź #3413 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 17:16:35 »
Jakie masz teraz sposoby walki? Jedynie podnoszenie stóp procentowych.
Jeżeli piszesz o tym co robi rząd to się zgadzam, a jeśli o tym co można zrobić, aby walczyć z inflacja, to się nie zgadzam, bo sposohów walki z nią jest więcej.

Offline parsom

« Odpowiedź #3414 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 17:19:51 »
Piszę o tym, co robi NBP/czego nie robi rząd. I stąd teza, że jednymi ponoszącymi koszty walki z inflacją są kredytobiorcy.

Offline xanar

« Odpowiedź #3415 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 17:26:52 »
Rozróżniasz tym miedzy wpływem inflacji na wartość pieniądza a kosztem walki z tą inflacją? Jakie masz teraz sposoby walki? Jedynie podnoszenie stóp procentowych.
Napisałeś, że są jedynymi którzy ponoszą koszty, no nie są.

Świadomy finansowo i ekonomicznie Xanarze, u nas nigdy niebyło stopy na poziomie "0%", więc nie wiem skąd pomysł, że ktokolwiek mógł myśleć, że będą na takim poziomie przez 40 lat. Jest za to "0%" w EU, dla kredytów w Euro z tego co się orientuję.
Dlatego napisałem w cudzysłowie, było 0,1, zadowolony, w 2012 było 4,75 , aktualnie jest 3,5 a w 2000r. było z 19.

Offline parsom

« Odpowiedź #3416 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 17:32:43 »
Napisałeś, że są jedynymi którzy ponoszą koszty, no nie są.

Jaki wiec ponosi koszt walki z inflacją ktoś, kto nie ma kredytu?

Offline xanar

« Odpowiedź #3417 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 18:35:16 »
Ale jakiej walki, zaraz im dadzą jakieś wakacje kredytowe i będą zadowoleni.

Offline parsom

« Odpowiedź #3418 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 18:41:39 »
Dobra, czyli twoja ponadprzeciętna świadomość ekonomiczna sprowadza się do zwykłego trolowania.

Offline martinezpl

« Odpowiedź #3419 dnia: Pn, 09 Maj 2022, 22:00:50 »
Jaki wiec ponosi koszt walki z inflacją ktoś, kto nie ma kredytu?
Głównym kosztem oprócz droższych kredytów, jest zahamowanie wzrostu gospodarczego, a co za tym idzie wyższe bezrobocie.