Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 989423 razy)

Offline Midar

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #3195 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 15:18:05 »
Tak z ciekowości - tknęlibyście to kijem, gdyby nie promocja?
Jasne, uwielbiam Sandersona i czytam wszystko ze świata Cosmere. Do tej pory Białego piasku nie kupiłem, bo strasznie długo wychodził (t. 1 marzec 2017, t. 3 październik 2021) i czekałem na więcej. Przeczytałem za to świetną opowieść (Biały piasek) zawartą w zbiorku z uniwersum Cosmere. Nie będę ukrywał, że wolałbym, żeby ten komiks był powieścią, zwłaszcza, że niektóre postaci pojawiają się w innych historiach z Cosmere. Tym bardziej, że komiks rysunkowo nie jest za wybitny, ale jak się nie ma co się lubi…
Promocja kapitalna - najnowszy tom z 30% rabatem na Gildii 41,30. Teraz za niecałe 4 złote więcej mamy wszystkie 3 tomy.
« Ostatnia zmiana: So, 18 Grudzień 2021, 15:40:43 wysłana przez Midar »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3196 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 15:53:56 »
Tym bardziej, że komiks rysunkowo nie jest za wybitny, ale jak się nie ma co się lubi…

IMO 1 tom ma bardzo dobre rysunki. Bardzo duża ilość szczegółów w kadrach. Brakuje tylko lepszego uchwycenia cieni.

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Midar

« Odpowiedź #3197 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 15:57:29 »
Postacie bardzo do siebie podobne.

Dopiero zorientowałem się, że piszemy nie w tym wątku.  Prośba do ADMINA o przeniesienie do komentarzy.
« Ostatnia zmiana: So, 18 Grudzień 2021, 16:03:46 wysłana przez Midar »

Offline wolfheart

« Odpowiedź #3198 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 16:07:11 »
Ja zainteresowany tematem sprawdziłem , że ukazały się 3 tomy plus jeden dodatkowy na zachodzie. Napisałem zapytanie do wydawnictwa o kontynuację i dostałem szybką odpowiedź ,że nie zamierzają wydawać następnych tomów.

Offline parsom

« Odpowiedź #3199 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 19:23:49 »
Trochę bez sensu admin to poprzenosił - zostawił początkowy post w tamtym wątku, wstawił to w dyskusję pomiędzy posty na inny temat...

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3200 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 19:25:11 »
Pewnie się posty posortowały według godziny i wyszedł kolaż  ;D

Offline parsom

« Odpowiedź #3201 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 19:33:05 »
Ale w sumie - też pasuje. Jak z tabelek do nowomowy.

Offline James88

« Odpowiedź #3202 dnia: Śr, 22 Grudzień 2021, 20:45:20 »
Poratuje ktoś ważnym kodem do empiku?

Offline Leyek

« Odpowiedź #3203 dnia: Śr, 22 Grudzień 2021, 20:47:59 »
@up Było w odpowiednim dziale :)

Bez zbędnych pytań, kupon rabatowy 20% do wykorzystania w stacjonarnych empikach, ważny do 3.01.2022 r.

www.idz.do/rkfH

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #3204 dnia: Śr, 22 Grudzień 2021, 21:26:01 »
Ja zainteresowany tematem sprawdziłem , że ukazały się 3 tomy plus jeden dodatkowy na zachodzie. Napisałem zapytanie do wydawnictwa o kontynuację i dostałem szybką odpowiedź ,że nie zamierzają wydawać następnych tomów.
Piszesz o Białym piasku? Pytam, bo widzę, że zmiksowały się wątki o Białym piasku i Kanonie graficznym.

W każdym razie, jeśli masz na myśli wydany w tym roku w USA komiks Dark One, to jego związek z Białym piaskiem jest chyba dość luźny. I nie jest to "dodatkowy" tom, tylko otwarcie nowej trylogii w Cosmere.

Cosmere Sandersona to taki "wieloświat", czyli jakoś połączone liczne światy. Jak połączone, nie do końca jeszcze wiadomo i nie wiem czy w ogóle będzie wiadomo, bo Sanderson tak rozdął ten cykl, że nawet on (a jest linią produkcyjną, nie człowiekiem) pewnie nie da rady skończyć. W skład Cosmere wchodzą m.in. takie światy: Sel (Elantris), Scadrial (trylogie: Mistborn i Wax and Wayne), Nalthis (Rozjemca vel Siewca wojny), Roshar (Archiwum burzowego świata), Taldain (Biały piasek), Mirandus (Dark One), a także nasza Ziemia (Dark One).

Mag raczej Dark One nie wyda, bo jego szefostwo doszło do wniosku, że nie potrafią sprzedawać komiksów. Ale może Lost In Time się skusi (bo w USA wydaje to Vault Comics)?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3205 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 01:18:53 »
Admin połączył 2 wątki. Wolfheart pisał o Kanonie.

P.S. ...ale dzięki za opis Cosmere.  ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Grudzień 2021, 01:22:21 wysłana przez Rodrigues »

Offline Dracos

« Odpowiedź #3206 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 09:38:39 »
Mag raczej Dark One nie wyda, bo jego szefostwo doszło do wniosku, że nie potrafią sprzedawać komiksów.

To na pewno, ani nie potrafią ani imo nie chcieli, podejrzewam że to jakiś wymóg licencyjny typu macie całe Cosmere Sandersona to w pakiecie chcemy żebyście też komiks wydali w PL.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #3207 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 12:32:26 »
Dracos
Ja bym chyba nawet wolał, żeby to wydał ktoś inny, żebyśmy znowu nie czekali dwa lata na publikację - jak w przypadku t. 3 Białego piasku.

A w Magu - tak sądzę - zrobili podstawowy błąd: założyli, że komiks zejdzie im w takiej samej ilości, jak książki Sandersona. Przypuszczam, że sprzedaż Białego piasku zadowoliłaby każdego wydawcę komiksowego.

Offline history

« Odpowiedź #3208 dnia: Wt, 28 Grudzień 2021, 10:46:28 »
ma ktoś kod do taniejksiążki poproszę?

perkun

• Gość
« Odpowiedź #3209 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 12:26:03 »
Hej, ma ktoś może ważny kod do Empiku, ślicznie proszę? :)