Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 988536 razy)

Offline asx76

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #2595 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 23:32:14 »
Chyba już po, albo coś źle robię. Jak was czytam to piękne to było. Spóźniłem się.

Primo: masz Pan zbyt duży rozrzut cenowy. Im bardziej zbliżone ceny, tym lepiej.
Secundo: wyraźnie zmniejszyli %, więc w większości konfiguracji już się nie opłaca.

Offline Keinoom

« Odpowiedź #2596 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 23:42:50 »
Dzięki. Teraz załapałem. Mimo że pogorszyli to nadal optymistycznie to wygląda. Jutro rano koniec tak ?

Offline zombie001

« Odpowiedź #2597 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 23:49:17 »
Tak, do 09:00.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2598 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 08:09:36 »
O. Czyli można ustrzelić kumulację.
A jak u nich z pakowaniem i ewentualnymi reklamacjami?

Ja do tej pory nie miałem powodu do narzekania. Zawsze ciasno dopasowany karton, a komiksy ładnie poukładane formatami. Najczęściej owinięte dodatkowo folią bąbelkową. Ale raz czy dwa zdarzyło się (przy zamówieniach z 7-8 pozycjami), że po dwa, trzy komiksy o zbliżonych formatach były łączone razem i owinięte takim papierem falowanym (nie wiem, jak on się fachowo nazywa) oraz dodatkowo folią bąbelkową, a całość jeszcze wypchana dodatkowym wypełniaczem - więc miałem klika mniejszych paczuszek w jednej większej. Fajnie to wyglądało i fajnie się otwierało :) Mniejsze zamówienia ładują do twardej a'la koperty (taki składany karton z paskiem do oderwania w celu otworzenia, dużo lepszy niż taki empikowski), ale dopasowanej. Jak dotąd miałem tylko jeden zgrzyt z 6 tomem Kajtka i Koka w kosmosie, który formatem nie pasował do standardowych Egmontów i przez co ułożony na dnie wygiął się lekko w taką "miskę" - ale nie reklamowałem, nie jest to jakieś wielkie uszkodzenie, a ja mam wysoki próg akceptowalności małych defektów. Więc nie wypowiem się o reklamacjach.

No i mają fajny system łączenia zamówień - możesz ich złożyć kilka i poprosić o połączenie, a system sam wyrzuci koszt dostawy z kwoty do płatności, jeżeli miniesz odpowiedni próg (i znowu - przy subskrypcji e-mail/sms tylko 99 zł). Dla mnie to obecnie główne źródło zakupów :)   
« Ostatnia zmiana: Pt, 26 Marzec 2021, 08:31:06 wysłana przez Jaxx »

Offline Toranga

« Odpowiedź #2599 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 08:30:43 »
Dobrze rozumiem, że w tej promce trzeba każde trzy komiksy robić osobnym zamówieniem?

@Jaxx
Serio tylko w Smyku kupujesz? Na codzień też mają takie dobre ceny czy tylko polujesz na promki?

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2600 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 08:31:44 »
Dobrze rozumiem, że w tej promce trzeba każde trzy komiksy robić osobnym zamówieniem?

@Jaxx
Serio tylko w Smyku kupujesz? Na codzień też mają takie dobre ceny czy tylko polujesz na promki?

Ale ja nie piszę o Smyku tylko o Taniej Książce, bo o nich pytał death_bird :) W Smyku nie kupuję w ogóle, tylko przy okazji takich promocji jak teraz.

Przy tej promce musisz tak dobierać pozycje, aby ceny były zbliżone - wówczas możesz w jednym zamówieniu wziąć 6-9 pozycji i wynikowy rabat też będzie zbliżony. Jak ceny będą rozstrzelone, to sparuje Ci pozycje najdroższe z najtańszymi i zysk zniknie. Więc najczęściej najlepiej brać po 3 w zamówieniu.

Edit: Wszystkie moje trzy zamówienia z ostatniej smykowej promki wyjechały od nich Inpostem. Więc to akurat poszło sprawnie.
« Ostatnia zmiana: Pt, 26 Marzec 2021, 08:49:44 wysłana przez Jaxx »

Offline death_bird

« Odpowiedź #2601 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 08:48:56 »
Dla mnie to obecnie główne źródło zakupów :)

Dzięki.
Dobrze wiedzieć.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Toranga

« Odpowiedź #2602 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 08:52:28 »
@Jaxx
Dzięki za wyjaśnienie. Pomieszały mi się wątki.
Ale tak to jest jak się czyta na telefonie w drodze z przedszkola  ;)

Offline Dracos

« Odpowiedź #2603 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 10:52:53 »
Z rana dostałem smsa że 6 z 7 zamówień w Smyku czeka, więc pewnie będę zmuszony poczekać do pon żeby odebrać wszystkie za jednym razem. Zdziwiony jestem że tak szybko to spakowali i wysłali.

Offline Rafa

« Odpowiedź #2604 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 11:42:42 »

Ale tak to jest jak się czyta na telefonie w drodze z przedszkola  ;)
Musiałeś niewąsko narozrabiać, że tak rano już Cię odesłali do domu...😁

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #2605 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 11:45:56 »
Lockdown. Przedszkola zamykają.

Online parsom

« Odpowiedź #2606 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 12:23:44 »

Jak Lucy w Fistaszkach.

Offline muaddib

« Odpowiedź #2607 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 12:30:21 »

Pierwsza paczka ze smyka doszła. Mimo, że zapakowane tylko w karton to chyba nie ma uszkodzeń. Czy ktoś wie czy ten Anubis był tak foliowany czy jest to jakaś radosna twórczość Smyka np po jakimś zwrocie?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2608 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 12:34:34 »
Ja nie miałem foliowanego.

Offline marcinp

« Odpowiedź #2609 dnia: Pt, 26 Marzec 2021, 13:12:09 »
2 paczki przyszly ze smyka. super pakowanie zero szkód