Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 987850 razy)

Alienus66 i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Grrrgory

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #2265 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 13:24:28 »
Ja używam z telefonu i u mnie działa. Dziwne.

Offline Uluru

« Odpowiedź #2266 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 14:12:04 »
Ostateczne podsumowanie Szansy danej Gandalfowi, pięć zamówień przy czym zaznaczam nie szukałem żeby oszczędzić jeszcze 50 groszy czy coś. Ceny już z wysyłką do ruchu.

1. Donżon 2 - 88,64 zł
2. Bernard Prince tomy 2 i 3 - 131,35 zł
3. Czary Zjary drugi dil i Bernard tom 1 - 118,72 zł
4. Szósty Rewolwer tomy 1-3 - 103,07 zł
5. Szósty Rewolwer tomy 4-6 - 111,49 zł

Może komuś to pomoże znaleźć coś dla siebie na tej promce :)

Offline szulig

« Odpowiedź #2267 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 14:16:47 »
W sensie: nie mam pojęcia jaki cashback mi się należy, ale naliczcie mi go? Bardziej roszczeniowej postawy dawno nie widziałem. Goodie ma prosty formularz reklamacji: trzeba podać datę, sklep i kwotę, wszystko co znajdziesz w minutę na własnym mailu ;) Inna sprawa, że parę cashbacków też mi wisi już dość długo, ale nie wiem czy w ogóle naliczą, bo korzystałem wtedy też z promocji z Ceneo.

Przeczytaj jeszcze raz, albo słabo wytłumaczyłem. Zrobiłem zakupy, nie pamietam przez jaki sklep, robie sporo zakupów i nie pamietam i nie zapisywałem bo  nie sądziłem ze będą problemy. Przeciez godie dobrze wie przez jaki sklep zrobiem zakupy. Jaki maja problem żeby to sprawwdzić? Gdybym wiedziałem ze takie problemy bedą to bym zapisał że tego i tego dnia zrobiłem zakupy na taka i taka kwote z takiego i takiego sklepu. Gdy mineło 45 dni bo taki był czas podany do akceptacji cashbacku zaczałem sie dopytywac co jakiś czas. Zero odpowiedzi. Dopiero gdy napisalem post na fb to kazali podac te dane ktorych juz nie pamietam. Roszczenia z mojej strony? Owszem, o nie zaakceptowany cashback. To powinni zrobić z automatu po podanym przez nich czasie jeżeli nie było żadnych problemów. Jeżeli były problemy, info ze zakupy z tego sklepu są nie zaakceptowane bo (i tutaj przyczyna) i ja wtedy działam.
Pieniacz? Nie, w żadnym przypadku. Daleko mi do tego. Zobaczymy czy Tobie zaakceptują. Napisz prosze zapytanie z ich strony. Jestem ciekaw czy odpowiedzą. Nie wiem czy duzo robisz zakupów przez godie. Zalecam od razu notować daty zakuów oraz sklepy. Będzie łatwiej wyegzekwować zwrot kasy.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2268 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 14:46:37 »
@szulig
Z tego co widzę to ty chyba mylisz zarejestrowanie cashbacku z zaakceptowaniem go.
Jeśli w ciągu 2 dni transakcja nie pojawia się w zakładce oczekujące to trzeba ręcznie zgłosić brakującą transakcję. I dopiero wtedy w ciągu mniej więcej 3 miesięcy Goodie zatwierdza zwrot, który możesz sobie wypłacić na konto.

Przykładowo tak to wygląda u mnie. Goodie nie zarejestrowało moich dwóch ostatnich zakupów z TaniejKsiążki i Gandalfa, więc dodałem je ręcznie i teraz trzeba poczekać jakieś 2-3 miesiące na akceptację.

Jeszcze nie zdarzyło mi się żeby odrzucili jakiś zakup mimo że korzystam i z kodów rabatowych i z przekierowań z Ceneo.

« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Listopad 2020, 14:53:26 wysłana przez Konrad »

Offline Kamilo1979

« Odpowiedź #2269 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 15:06:19 »
Trzeba być zarejestrowanym w Gandalfie żeby naliczyło ten rabat 20 zł przy płatnością blikiem?

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #2270 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 15:13:59 »
Trzeba być zarejestrowanym w Gandalfie żeby naliczyło ten rabat 20 zł przy płatnością blikiem?
Nie trzeba

Offline mack3

« Odpowiedź #2271 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 16:06:03 »
Problemem z tego typu promocjami jest to, że trzeba składać osobno zamówienia i za każdym razem doliczają się koszty przesyłki (chyba, że ktoś ma możliwośc odbioru osobistego w Łodzi - wtedy super).
Na Egmont np. (z którego mam obecnie wielkie zaległości), bez goodie wychodzi (nawet przy dobraniu zamówień idealnie lub blisko po 100 zł) ok. 44,5% zniżki, więc spoko, coś tam może wybiorę, ale też nie na tyle by mi się chciało rzucać na większe zakupy.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #2272 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 16:22:26 »
W sensie: nie mam pojęcia jaki cashback mi się należy, ale naliczcie mi go? Bardziej roszczeniowej postawy dawno nie widziałem. Goodie ma prosty formularz reklamacji: trzeba podać datę, sklep i kwotę, wszystko co znajdziesz w minutę na własnym mailu ;) Inna sprawa, że parę cashbacków też mi wisi już dość długo, ale nie wiem czy w ogóle naliczą, bo korzystałem wtedy też z promocji z Ceneo.
Rzecz w tym, że oni te reklamację potrafią rozpatrywać dłużej niż 2 miesiące. Do tej pory mam transakcje z różnych sklepów za komiksy i sprzęt RTV . Szczerze to też straciłem do nich zaufanie.

Offline szulig

« Odpowiedź #2273 dnia: Wt, 24 Listopad 2020, 17:16:12 »
@szulig
Z tego co widzę to ty chyba mylisz zarejestrowanie cashbacku z zaakceptowaniem go.
Jeśli w ciągu 2 dni transakcja nie pojawia się w zakładce oczekujące to trzeba ręcznie zgłosić brakującą transakcję. I dopiero wtedy w ciągu mniej więcej 3 miesięcy Goodie zatwierdza zwrot, który możesz sobie wypłacić na konto.

Przykładowo tak to wygląda u mnie. Goodie nie zarejestrowało moich dwóch ostatnich zakupów z TaniejKsiążki i Gandalfa, więc dodałem je ręcznie i teraz trzeba poczekać jakieś 2-3 miesiące na akceptację.

Jeszcze nie zdarzyło mi się żeby odrzucili jakiś zakup mimo że korzystam i z kodów rabatowych i z przekierowań z Ceneo.

Konrad, dzieki za screena, mam tak samo jak Ty na pierwszym screenie. Oczekuje cashback na zatwierdzenie przez Egmont? Teraz zauwazylem ze widac gdzie dokonałem zakupu. Data zakupu to 7 kwietnia 2020. Nie wiem czy powinienem pisac do Egmontu zeby zatwierdzili cashback czy dalej cisnac godie? 45 dni minelo juz dawno stad moje ostrzezenie. Dziwne, pisalem do nich tyle razy i nie mogli tego zatwierdzic? Sprobuje jeszcze raz na fb do nich napisac. Badz co badz, gdybys nie wrzucil tego screena to sprawa pewnie dalej by stala w miejscu.

Offline history

« Odpowiedź #2274 dnia: Śr, 25 Listopad 2020, 09:12:52 »
Przeczytaj jeszcze raz, albo słabo wytłumaczyłem. Zrobiłem zakupy, nie pamietam przez jaki sklep, robie sporo zakupów i nie pamietam i nie zapisywałem bo  nie sądziłem ze będą problemy. Przeciez godie dobrze wie przez jaki sklep zrobiem zakupy. Jaki maja problem żeby to sprawwdzić? Gdybym wiedziałem ze takie problemy bedą to bym zapisał że tego i tego dnia zrobiłem zakupy na taka i taka kwote z takiego i takiego sklepu. Gdy mineło 45 dni bo taki był czas podany do akceptacji cashbacku zaczałem sie dopytywac co jakiś czas. Zero odpowiedzi. Dopiero gdy napisalem post na fb to kazali podac te dane ktorych juz nie pamietam. Roszczenia z mojej strony? Owszem, o nie zaakceptowany cashback. To powinni zrobić z automatu po podanym przez nich czasie jeżeli nie było żadnych problemów. Jeżeli były problemy, info ze zakupy z tego sklepu są nie zaakceptowane bo (i tutaj przyczyna) i ja wtedy działam.
Pieniacz? Nie, w żadnym przypadku. Daleko mi do tego. Zobaczymy czy Tobie zaakceptują. Napisz prosze zapytanie z ich strony. Jestem ciekaw czy odpowiedzą. Nie wiem czy duzo robisz zakupów przez godie. Zalecam od razu notować daty zakuów oraz sklepy. Będzie łatwiej wyegzekwować zwrot kasy.

Chłopie ale jesteś komiczny xD Naliczcie mi cashback bo zrobiłem zakupy ale nie pamiętam nawet w jakim sklepie przecież to cyrk na kółkach. Jakbym był z obsługi klienta goodie to bym nie wiedział czy się śmiać czy płakać. Na Mailu nie masz potwierdzenia? Wystarczy podać kiedy i za jaką kwotę i rozpatrują reklamację ale Twój przypadek to ewidentnie efekt obniżania poziomu edukacji w szkole. KOMEDIA

Offline history

« Odpowiedź #2275 dnia: Śr, 25 Listopad 2020, 09:13:42 »
Dodałem produkty do koszyka, wylogowałem się, wyczyściłem cookies na telefonie, zalogowałem się przez goodie do gandalfa (na telefonie) - ceny wzrosły.

Przecież jak czyścisz cookies to ceny skaczą na takie jakbyś nie używał ceneo bo to w ciasteczkach jest info że przeszedłeś przez ceneo i dlatego kwota spada. LUDZIE MYŚLCIE!

Offline chch

« Odpowiedź #2276 dnia: Śr, 25 Listopad 2020, 10:11:44 »
Przecież jak czyścisz cookies to ceny skaczą na takie jakbyś nie używał ceneo bo to w ciasteczkach jest info że przeszedłeś przez ceneo i dlatego kwota spada. LUDZIE MYŚLCIE!

Zanim się odniesiesz do jakieś posta to prześledź, proszę, poprzednie wiadomości. Wyrwałeś posta z dłużej wymiany i wyciągnąłeś błędne wnioski.

Offline szulig

« Odpowiedź #2277 dnia: Śr, 25 Listopad 2020, 17:07:32 »
Chłopie ale jesteś komiczny xD Naliczcie mi cashback bo zrobiłem zakupy ale nie pamiętam nawet w jakim sklepie przecież to cyrk na kółkach. Jakbym był z obsługi klienta goodie to bym nie wiedział czy się śmiać czy płakać. Na Mailu nie masz potwierdzenia? Wystarczy podać kiedy i za jaką kwotę i rozpatrują reklamację ale Twój przypadek to ewidentnie efekt obniżania poziomu edukacji w szkole. KOMEDIA

Cashback byl naliczony tylko nie zaakceptowany (caly czas widać kwotę którą ktoś musi zaakceptować).  Zakupy robiłem 7 kwietnia wiec nic dziwnego ze dzisiaj nie pamietam gdzie robilem zakupy. Pierwszy raz robilem zakupy przez system goodie. Nie znalęm go dobrze i nie wiedziałem ze jest tam pokazane gdzie robiłem zakupy. Być może Ty robisz raz w roku zakupy w jednym sklepie i pamietasz gdzie je robisz. Ja robie zakupy i zapominam. Jeżeli jest system typu cashback to ufam ze jeżeli wszystko zrobie ok to dostane kase z powrotem. Oczywiscie moze sie cos zdazyc ze tak sie nie stanie. Jezeli piszę na forum o tym to nie po to zebys mial mozliwosc ponabijac sie z mojej osoby tylko po to zeby ostrzec innych przed praktykami goodie lub zeby otrzymać pomoc. W wywiazanej dyskusji jeden z uczestników forum umieścił screeny co mnie naprowadziło w kierunku rozwiązaniu problemu. Napisalem do gooodie i sprawa jest w toku. Jezeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to zamilcz.

Offline Keinoom

« Odpowiedź #2278 dnia: Cz, 26 Listopad 2020, 18:57:16 »
Fajnie że to też na wszelkie nowości i przedsprzedaże. Ktoś się orientuje czy to jest jednorazowy kod czy można zrobić dwa różne zamówienia (lub więcej) na dwa różne adresy ? W warunkach promocji ani słowa o tym więc chyba wielorazowy.

Offline Kamilo1979

« Odpowiedź #2279 dnia: Cz, 26 Listopad 2020, 19:37:30 »
Do kiedy ten kod rabatowy w Livro?