Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 988657 razy)

Offline xanar

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #3345 dnia: Nd, 17 Kwiecień 2022, 21:56:13 »
Och, miałem sobie odmówić odpisania na twój jak zwykle dowciapny komentarz? Nigdy :) Następnym razem czekam na pytanie czy w Nowy Rok, 15 sierpnia i 1 listopada też sklepy robią promocje. Święto jak święto, prawda? Za pół wieku zadawanie logicznych pytań to będzie niebywała sztuka. Dzięki Xanarze, że zabraniasz mi pisania w święta na forum. Ja swoje święta przeżyłem tak jak chciałem, sądząc po twoim jak zwykle idiotycznym dowcipie, miałeś je nędzne. Nie znalazłeś upragnionej promocji? Jaka szkoda. Współczuję i pozdrawiam świątecznie :)
Dziękuję za zwrócenie uwagi, bystrości to ci tylko pozazdrościć :)
Coś mi umknęło, weź mi zacytuj gdzie ja ci czegoś zabraniałem albo, że szukałem jakiejś promocji i nie znalazłem  ::) to z tymi świętami to już pominę.
Ja tam mogę sobie pisać - idiotyczne czy tam nieidiotyczne dowcipy, ale twoje niektóre ostanie wpisy jako człowieka, który reprezentuje pewne wydawnictwo, no są delikatnie mówiąc osobliwe.
Twój komiks jest lepszy niż mój

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3346 dnia: Nd, 17 Kwiecień 2022, 22:44:18 »
Aż nie mogę uwierzyć, że pytasz. Zresztą już odpowiedziałem wcześniej. Pozwól, że odpowiem ci na to innym pytaniem i z chęcią poznam Twoją odpowiedź. Dlaczego w Niedzielę Wielkanocną są zamknięte kina, a świąteczny weekend uznaje się praktycznie za martwy, nie ma większych premier (Dumbledore'a dali tydzień przed Amerykanami, a Sonic będzie dopiero po świętach). Jako kinoman z chęcią bym w święta się wybrał, a tu klops. Znasz powód?

Też bym się chętnie wybrał, ale tutaj powodem może być to, żeby pracownicy mieli wolne w tak ważne dla wielu ludzi święto. W przypadku promocji w sklepie internetowym nie sądzę żeby ten powód mógł wchodzić w grę.

Offline Motyl

« Odpowiedź #3347 dnia: Nd, 17 Kwiecień 2022, 23:10:56 »
Masz rację, z tym że dla wielu jest to na tyle istotne święto, że inne rzeczy schodzą na dalszy plan, w tym promocje internetowe. Chyba że siedząc przy świątecznym stole otwierasz laptopa i nie zważając na rodzinę czy gości buszujesz po internecie w poszukiwaniu promek. Wtedy to faktycznie nic nie ma znaczenia. Nie zrozum mnie źle, ale pytanie o promki na święta w kontekście Wielkanocy to dla mnie kuriozum. Rozumiem Mikołajki, Boże Narodzenie, Dzień Dziecka czy Halloween, ale Wielkanoc to święto o najmniejszym potencjale sprzedażowym, bo jest to inny charakter świąt. A co do promocji w święta, to widzę, że sklepy ich nie pozdejmowały, nadal można kupić komiksy z rabatem 30-35%, a nawet większym.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3348 dnia: Nd, 17 Kwiecień 2022, 23:20:34 »
Ja akurat nie pytałem o promocje i nie spodziewałem się ich w tym okresie, nie rozumiem tylko dlaczego miałoby być głupio (rozumiem to jako niestosownie) gdyby one jednak były.

Offline Dracos

« Odpowiedź #3349 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 13:42:43 »
Ale odjazd człowiek się pyta w temacie "wyprzedaże i promocje - komentarze" o świąteczne promocje, a jeden kolega wyjeżdża z umieraniem za grzechy i że niby nie wypada ani robić wtedy promocji ani się o nie pytać. To chyba jednak ja się ma czas wdawać w pyskówki na forum w "najważniejsze święto" to równie dobrze można coś kupić.

Offline Cringer

« Odpowiedź #3350 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 14:08:32 »
Masz rację, z tym że dla wielu jest to na tyle istotne święto, że inne rzeczy schodzą na dalszy plan, w tym promocje internetowe. Chyba że siedząc przy świątecznym stole otwierasz laptopa i nie zważając na rodzinę czy gości buszujesz po internecie w poszukiwaniu promek.
Napisał typ siedzący przy świątecznym stole i nie zważając na rodzinę którą widzi tylko w święta, beszta ludzi w internecie. Pouczając innych jak to się powinno święta spędzać i co można robić a czego nie. To już jest chyba hipokryzja level expert. Chociaż właśnie tego po katolibańczykach można się spodziewać.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3351 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 14:18:38 »
Pomyliłeś święta. Mikołaj i Gwiazdor są w grudniu, tutaj tylko Jezus umarł za nasze grzechy, więc trochę głupio sklepikarzom robić promocje w najważniejsze święto dla osób wierzących, nie sądzisz?
Sklepikarzom chyba jednak nie głupio, bo z około-wielkanocnych ofert na Gildii dopiero co był rabat na Egmont, na NSC -40%, Tania Książka do dzisiaj kod rabatowy "jajeczko" na dodatkowe 5%...

Offline KubciO

« Odpowiedź #3352 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 14:38:39 »
Aj do 24.04.22 czyli Maska 2 i Dni Piasku nie wejdą :(

Będzie kolejna promocja, to wtedy można sobie uzupełnić. Ja poczekam chwilę, to może Coś zabija dzieciaki się załapie, bo na stronie widnieje 13.04 jako data premiery, a mimo to dalej jest zapowiedzią.

Offline Art87

« Odpowiedź #3353 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 17:16:16 »
Witam. Czy ktoś się orientuje odnośnie załączanych na forum kodów zniżkowych z empika, które okazuje się przy odbiorze osobistym w salonach , czy obniżają ceny już przecenionych komiksów ?

Offline Cringer

« Odpowiedź #3354 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 17:37:49 »
Witam. Czy ktoś się orientuje odnośnie załączanych na forum kodów zniżkowych z empika, które okazuje się przy odbiorze osobistym w salonach , czy obniżają ceny już przecenionych komiksów ?
Te kody działają na towar dostępny w salonach Empiku. I można je używać nawet gdy nic nie odbierasz. Odpowiadając na twoje pytanie to jedyna promocja komiksowa z jaką się spotkałem w salonie to Giganty w pakiecie 2 w 1. I w takim wypadku kupon obniżał jeszcze cenę takiego pakietu.

Offline xanar

« Odpowiedź #3355 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 18:02:35 »
Sklepikarzom chyba jednak nie głupio, bo z około-wielkanocnych ofert na Gildii dopiero co był rabat na Egmont, na NSC -40%, Tania Książka do dzisiaj kod rabatowy "jajeczko" na dodatkowe 5%...
Bo to najwyraźniej pogańskie sklepy są.

Motyl coś ostatnio alergicznie reaguje na słowo rabat i cena, ale na całe szczęście "zabroniłem mu pisania w święta na forum" więc pewnie dzisiaj już nic nie napisze :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Art87

« Odpowiedź #3356 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 18:14:06 »
Chodzi mi o ten kod do empiku http://www.idz.do/yJnV ważny do 25.04.2022. Chciałem kupić Deadpool I Cable tom 1. I moje pytanie dotyczy, czy jeżeli jest już ten komiks przeceniony, czy da się uzyskać dodatkowo 20% z przecenionej już ceny ? W regulaminie pisze ,że tylko na nieprzecenione produkty ale być może w praktyce wygląda to inaczej i da się obniżyć cenę już przecenionych produktów?

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #3357 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 20:00:46 »
Nie wiem jak z komiksami, ale przy płytach nie działa na przecenione produkty.

Offline misiokles

« Odpowiedź #3358 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 20:11:09 »
Też nie wiem, czy działa na przecenione produkty, ale teraz w Empikach są automatyczne kasy i można sprawdzić samemu bez kupowania.

Offline nocny

« Odpowiedź #3359 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 20:41:13 »
Rabaty się nie łączą. Kod obowiązuje na produkty w ich cenach podstawowych.