Autor Wątek: Smak Liter  (Przeczytany 57965 razy)

Offline LukCook

Odp: Smak Liter
« Odpowiedź #195 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 16:38:02 »
O widzisz, nie wiedziałem!
Masz na myśli np. dorzucenie czegoś do zamówienia? Jak wtedy rozwiązują płatność? Chcą przelewem na konto? Bo odbiór osobisty już kosztuje (symboliczne 5zł), więc takie podstawowe "łączenie wysyłki" nie działa, prawda?

Tak, dorzucenie do istniejącego zamówienia. Wysyłasz link pozycji, którą chcesz dodać. Od smakuliter przychodzi mail z kwotą i kontem do wpłaty.

Offline komiks

« Odpowiedź #196 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 16:38:37 »
O widzisz, nie wiedziałem!
Masz na myśli np. dorzucenie czegoś do zamówienia? Jak wtedy rozwiązują płatność? Chcą przelewem na konto? Bo odbiór osobisty już kosztuje (symboliczne 5zł), więc takie podstawowe "łączenie wysyłki" nie działa, prawda?

I to jest potwierdzenie, że mam rację.
Klient potrzebuje konkretnej funkcjonalności, ale nie wie, że ona istnieje, bo - napisz sobie mejla albo zadzwoń.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline nori

« Odpowiedź #197 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 16:51:46 »
A nie przyszło Ci do głowy, że to po prostu zwykła ludzka uprzejmość, sytuacja wynikająca bezpośrednio z tego, jacy ludzie pracują w danych firmach? W Gildii zawsze najwidoczniej był fajny zespół, ludzie byli uprzejmi, nie było problemu coś pozmieniać, możliwe że nawet podchodziło to pod naginanie zasad samego sklepu, ten Twój mityczny regulamin cały. Zmienili system, to nie była zapewne decyzja osób obsługujących bezpośrednio sklep, i to oni, bogu winni, muszą nasłuchać się narzekań, stawać na głowie żeby klient był zadowolony. Bo widocznie tacy sa, zgrany zespół, ludzie którym zależy nie tylko by odbębnić swoje minimum w robocie, ale zrobić coś więcej, tak po prostu od siebie.

Może w Smaku też sa takie osoby? Regulamin i system nie pozwala, ale jak napiszesz, czemu nie, może są tam osoby, które po prostu są miłe i skoro mają taką możliwość, to czemu nie pomóc klientowi?

Zdajesz sobie sprawę Panie komiks, że zdarzają się jeszcze na tym pojebanym świecie ludzie, którzy są mili i bezinteresowni? Coraz mniej ich, ale na szczęście, jeszcze takie osobniki nie wyginęły.

Offline komiks

« Odpowiedź #198 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 16:56:39 »
Co to ma w ogóle do rzeczy? Pisałem o potrzebach klientów i funkcjonalności sklepów, a nie o tym co robi albo nie robi obsługa sklepu.

Z kolei z Twojego postu wynika jakiś dziwny wniosek, jakoby pracownicy robili coś nie do końca zgodnego z polityką firmy.

Może w Smaku też sa takie osoby? Regulamin i system nie pozwala, ale jak napiszesz, czemu nie, może są tam osoby, które po prostu są miłe i skoro mają taką możliwość, to czemu nie pomóc klientowi?

Offline Dracos

« Odpowiedź #199 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:02:03 »
Sam widzisz jak gildia na tym wyszła.

Tak wyszła że była najbardziej polecanym i pomimo nie zawsze najniższych cen chwalonych sklepów wśród komiksiarzy, chyba nie najgorzej :)

Online Castiglione

« Odpowiedź #200 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:06:28 »
O jakich oczekiwaniach mówisz? Tutaj na forum luźno sobie dyskutujemy, padają różne pomysły. Nie jest rolą klientów mówienie sklepowi co ma robić, sklep sam powinien wychodzić z inicjatywą. Tak działa wolny rynek, sklepy ze sobą konkurują nie tylko ceną, ale też warunkami.
O szeregu postów w temacie o Gildii.

A nie przyszło Ci do głowy, że to po prostu zwykła ludzka uprzejmość, sytuacja wynikająca bezpośrednio z tego, jacy ludzie pracują w danych firmach? W Gildii zawsze najwidoczniej był fajny zespół, ludzie byli uprzejmi, nie było problemu coś pozmieniać, możliwe że nawet podchodziło to pod naginanie zasad samego sklepu, ten Twój mityczny regulamin cały. Zmienili system, to nie była zapewne decyzja osób obsługujących bezpośrednio sklep, i to oni, bogu winni, muszą nasłuchać się narzekań, stawać na głowie żeby klient był zadowolony. Bo widocznie tacy sa, zgrany zespół, ludzie którym zależy nie tylko by odbębnić swoje minimum w robocie, ale zrobić coś więcej, tak po prostu od siebie.

No dokładnie. Mnie też zdarzyło się skorzystać, ale dopóki nie ma takiej funkcjonalności oficjalnie w opcjach sklepu, to traktuję to jako rzecz, którą sklep zrobił dla mnie ekstra. Co jest bardzo fajne, ale głupio byłoby mi wypisywać do nich 10 razy o zmianę w zamówieniu albo zachowywać się jak roszczeniowa księżniczka, jeśli odpiszą, że nie da rady, a taka postawa prezentowana jest w sąsiednim temacie.
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Maj 2025, 17:13:39 wysłana przez Castiglione »

Offline komiks

« Odpowiedź #201 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:15:18 »
Piszę do osób, które dają plusy użytkownikowi @nori - wiecie gdzie kończy się wasza empatia? na kodzikach, które wpadają w wątku "Promocje w sklepach internetowych".

Offline Xmen

« Odpowiedź #202 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:23:31 »
Ale beton. Czyli jest ale nie będzie, bo mejle są lepsze.
Wiecie, że zamawianie przedpremierowe to też jest jedna z takich funkcjonalności dodatkowych? Tylko, że to już spowszechniało i nikt nie napisze, że - nigdy nie będzie takiej funkcjonalności, bo co jeśli premiera komiksu się opóźni, trzeba by to cały czas monitorować i aktualizować, powiadamiać klienta, za dużo roboty, niech kupują jak będzie dostępne.

Jak ktoś stoi w miejscu to się cofa, mi to rybka, który sklep przetrwa, pójdę tam gdzie Mi będzie wygodnie.
Beton to ty jesteś, dlatego pytasz sztucznej inteligencji o to co ci się podoba i jakie masz zdanie xd
Wiem że jest , napisałem że nie zmodyfikujesz zamówienia na stronie internetowej, że klikniesz przycisk, jak np anuluj.
Zresztą nie wiem czy rozmawiam z tobą czy chatbootem.
Dokładnie, jak ktoś o wszystko pyta komputer, nie myśli sam to się cofa.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #203 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:32:42 »
Beton to ty jesteś, dlatego pytasz sztucznej inteligencji o to co ci się podoba i jakie masz zdanie xd
Chyba nie za bardzo ogarniasz sztuczną inteligencje, jeśli myślisz, że ona wie co mi się podoba.

Zresztą nie wiem czy rozmawiam z tobą czy chatbootem.
Odnoszę dokładnie takie samo wrażenie rozmawiając z wami. Wasze odpowiedzi są tak powierzchowne, że to aż niemożliwe, żeby to byli prawdziwi myślący ludzie. Najczęściej polega to na przyczepieniu się do fragmentu wypowiedzi, ignorując jej sens.

Dokładnie, jak ktoś o wszystko pyta komputer, nie myśli sam to się cofa.
Komputerów też nie ogarniasz ;D

Offline Xmen

« Odpowiedź #204 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:36:48 »
Tak wyszła że była najbardziej polecanym i pomimo nie zawsze najniższych cen chwalonych sklepów wśród komiksiarzy, chyba nie najgorzej :)
Zgadzam się z tobą, jednak słusznie zauważyłeś, że "była".
Żwirek/komiks ty się zmieniłeś w turucorpa.
Wielu rzeczy nie ogarniam, ale obserwuje twoją aktywność na forum i wiem ,że ty ogarniasz każdy temat. Takie Gpt to skarb.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Xmen

« Odpowiedź #205 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:37:17 »
*taki człowiek znaczy się xd

Online Castiglione

« Odpowiedź #206 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 22:13:16 »
Na tym polega wolny rynek, że sklep bije się o klienta dogadzając mu, a nie pokazując fakolca. Na ale polacy są już nauczeni, żeby wybierać to co im się najmniej nie podoba, niż to, co im się podoba.

Trzymacie stronę Gildii czy klientów?
Paradne to jest, jak się sobie przypomni, że to ten sam gość, który w temacie obok zawsze zaczyna polemikę, jak tylko ktoś napisze coś niepochlebnego o działalności Lain (często stosując dokładnie tę samą argumentację, której teraz sam używa) xD

Offline komiks

« Odpowiedź #207 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 22:49:34 »
Paradne jest to jaką masz wybiórczą pamięć.
Gildię broniłem w wątku Gildii jeszcze niedawno.

Online Castiglione

« Odpowiedź #208 dnia: So, 31 Maj 2025, 08:58:04 »
Ale tak jakby ja nie o tym.

Offline komiks

« Odpowiedź #209 dnia: So, 31 Maj 2025, 12:26:50 »
To nie ma nic wspólnego z Lain, lubię wyjaśniać frustratów, to mnie odpręża. Jedynie Bazyla sobie daruję bo to wiadoma walka z wiatrakami, ale to samo mógłbym zarzuć "obrońcom Egmontu".