Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477738 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antari

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #1545 dnia: Cz, 30 Kwiecień 2020, 17:37:00 »
Odebrałem zamówienie z Empiku, 3 za 2. Wszystkie komiksy w stanie idealnym, rogi tak ostre że można się przeciąć. :)

Offline Arne

« Odpowiedź #1546 dnia: Cz, 30 Kwiecień 2020, 17:59:28 »
Ja tez odebrałem jedno z 6 komiksami i rogami da się przecinać. Odebrałem też drugie, z trzema komiksami i rogami tez da się przecinać, a uszkodzenie wcale nie jest na rogach, i ewidentnie było trzepnięte juz przed foliowaniem, bo folia w tym miejscu nietknięta (albo było przefoliowane, bo jak czytałem na forum, w empiku to się zdarza). Ale swoja drogą pakowanie mają do bani.
A co do czytania regulaminów, to przeczytałem. Jak zwykle w regulaminie nie napiszą tego czego potrzebujesz, tylko same ogólniki.
A w odróżnieniu od reszty piszących, to martinez ma rację.
A co do grania w trzy karty z cwaniaczkami, to ja też potrafię w to grać, i nie dam się im wy.. ć, to znaczy oszukać. Też nie jestem szpakami karmiony. Chciałem tylko zwrócić innym kupującym uwagę na ten aspekt, aby nie dali się czasami wkręcić
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Kwiecień 2020, 18:24:18 wysłana przez BosMan »

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1547 dnia: Cz, 30 Kwiecień 2020, 18:40:12 »
Zamówienie z komiksiarni dotarło, z pakowaniem wszystko ok... Chyba nie są to ostatnie zakupy w tym sklepie ;)
No i pocztę polską po raz kolejny chwalę, dostarczają o umówionej godzinie, świetny kontakt.
,, - Eeeeech.''

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1548 dnia: Pt, 01 Maj 2020, 12:55:09 »
Odebrałem paczkę z Empiku. Pakowanie - dramat. Trzy grube komiksy (100 naboi 2, 3, 5), z czego jeden w ogóle niezafoliowany, wrzucone do cieniuteńkiego i za dużego kartonika bez żadnego wypełnienia. Karton dotarł poobijany i porozrywany, tak że nie trzeba było otwierać, żeby zobaczyć komisy. O dziwo, wygląda, że wszystko jest OK (jeszcze nie wyjąłem dwóch tomów z folii, więc na razie takie oglądanie nie do końca skrupulatne). Ale kupowanie w Empiku wygląda mi na taką samą ruletkę, jak w Livro. Najwyższe ceny - najniższa jakość usługi...

Offline Rafa

« Odpowiedź #1549 dnia: Pt, 01 Maj 2020, 19:02:02 »
Gildia.
Artbook Manary dopiero co wylądował na stanie i już dzisiaj jest u mnie. Inpost dostarczył do paczkomatu 01.05.
Były jeszcze inne rzeczy, a więc megapancerne pakowanie. Pudło z wypełnieniem, a w środku dwa kartony z podzielonym wielkościami książkami. Oczywiście folia bąbelkowa.
Kolejny megapozytyw!

Offline PJP

« Odpowiedź #1550 dnia: Pt, 01 Maj 2020, 21:47:31 »
Przyznaję brzydko, że przetestowałem tantisa, jak uda się mu się wybrnąć przed wolnymi dniami - było parę ładnych sztuk dobra. Dzisiaj już odebrane z paczkomatu. 8)

Offline Murazor

« Odpowiedź #1551 dnia: So, 02 Maj 2020, 12:18:30 »
Zamówienie z komiksiarni dotarło, z pakowaniem wszystko ok... Chyba nie są to ostatnie zakupy w tym sklepie ;)
No i pozycje Studia Lain już tylko -10% w Komiksiarni :)

Offline Alack

« Odpowiedź #1552 dnia: So, 02 Maj 2020, 19:42:28 »
Mam pytanie do kupujących albumy twórców europejskich (konkretnie francuskich, włoskich, hiszpańskich) w wydaniach angielskojęzycznych: gdzie zaopatrujecie się w tego typu komiksy? Polecacie jakieś sklepy internetowe, gdzie tego typu zakupy są w miarę opłacalne? Funkcjonujące na naszym rynku sklepy Multiversum czy Atom Comics proponują dosyć okrojoną ofertę wydawnictw publikujących mniej mainstreamowe komiksy Europejczyków a nic mi nie wiadomo o innych sklepach ocierających się o podobny profil.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1553 dnia: So, 02 Maj 2020, 21:22:57 »
Amazon?

Offline stachel

« Odpowiedź #1554 dnia: So, 02 Maj 2020, 21:55:31 »
Book Depository? Co prawda nie kupuję komiksów europejskich po angielsku, ale ten sklep jeszcze nigdy nie zawiódł mnie swoim asortymentem. Z dostawą bywa gorzej, trzeba się przygotować na drobne uszkodzenia/kolejne reklamacje.

Offline xanar

« Odpowiedź #1555 dnia: So, 02 Maj 2020, 22:31:22 »
Na pewno lepsza opcja niż Amazon.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Alack

« Odpowiedź #1556 dnia: So, 02 Maj 2020, 23:38:11 »
Właśnie zastanawiałem się nad alternatywą dla wyżej wymienionych A i DB, które nie zachęcają mnie właśnie ryzykiem częstych reklamacji.

Offline xanar

« Odpowiedź #1557 dnia: So, 02 Maj 2020, 23:49:01 »
BD jak zamawiasz jakiś większy omnibus to ci wsadzą w karton z folią bąbelkową, także nie lata w środku.

Offline stachel

« Odpowiedź #1558 dnia: Nd, 03 Maj 2020, 02:54:48 »
Nie zawsze jest to prawda, zamawiałem omniaka 808 stron i dostałem tylko w kartonie (wszystko dobrze spasowane itd). Drobne wgniecenie w okładce jednak jest, ale nie chce mi się nawet z tym walczyć - i tak dużo taniej niż w PL.

Offline xanar

« Odpowiedź #1559 dnia: Nd, 03 Maj 2020, 10:35:26 »
Takie większe niż 800 stron.
Robisz zdjęcia i wysyłasz na maila, że dostałeś uszkodzone.