Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 479074 razy)

Offline asx76

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #120 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 09:22:57 »
Witam, a Pan (nie)przypadkiem nie z misją reklamową? ;)

Jeśli nawet kupować, to z jakże oczywistych względów nie w owianym złą sławą Multiversum :P  Poza tym bez problemu da się to kupnąć taniej niż w miejscach któreś Pan zareklamował.

Offline rekinn

« Odpowiedź #121 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 09:38:22 »
Ja zawsze reklamuję wszędzie Multiversum, bo mam tam udziały, także nie kupujcie nigdzie indziej, proszę. :(

Małpisyn

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 09:53:30 »
U nas, cena okładkowa wynosić ma 89,99 zł, Gildia w przedsprzedaży proponuje za 62,90 zł.
No, a w Multiversum po 60 zł. Sami zobaczcie:
https://multiversum.pl/q/?keywords=usagi%20yojimbo

Kilka dni przed ogłoszeniem Egmontu, że będą wydawać Sagę szukałem tej pozycji w ENG i już byłem zdecydowany kupić, ale drożej w Bookdepository. Takie stwierdzenie Multiversum jak "nowy z defektami - stan dostateczny" eliminuje dla mnie całkowicie ten sklep. To strzał w pysk kupującego.

Ja rozumiem, że nabywcy komiksów w PL przesadzają. Często, gdy czytałem płacze na forum Gildii o stanie, w jakim przyszedł komiks z Bonito, Merlin, etc. to myślałem sobie: "problemy pierwszego świata", ale pisanie na ODP (i nie chodzi tu o "odpowiedź, ale o inne słowo), że każda pozycja ma stan dostateczny i brak możliwości sprawdzenia przez sprzedającego na prośbę kupującego to porażka w obsłudze klienta. Właściciel Multiversum nie raczy zauważyć, że tzw. "Customer Service" robi się coraz ważniejszym elementem w biznesie. Nie mówię wyłącznie o branży księgarni www. Z bliższych mi zawodowo innych branż wynika, że klienci wolą zapłacić więcej, gdy mają w cenie zapewniony dobry "Customer Service".

Także, w skrócie: nie, nie ma opcji na zamówienie Sagi w Multiversum. Wolę dopłacić, gdy płacę za stan "nowy - kropka", nawet gdy z Multiversum jako "nowy z defektami - stan dostateczny" ma przyjść nowy.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 10:29:32 »
No ale nie do końca rozumiem, biorąc pod uwagę, że kupując w bookdepository ryzyko uszkodzeń egzemplarza wzrasta wielokrotnie. Więc komu chcesz dopłacić to więcej? W Atomie, spoko - odpowiedzą na każde pytanie. W bookdepository czy amazon? Już niekoniecznie. Będą Ci wysyłać inne egzemplarze a Ty będziesz musiał robić zwroty (zazwyczaj). Niemniej nikt tam ich nie ogląda.

Małpisyn

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 10:30:19 »
Czy wiecie, jak wygląda dostępność wyd. KBOOM w sklepach www? Wstrzymuję się z zakupem nowości na czytam.pl (chcę już kupować w jednym miejscu, a zawsze miałem sentyment do tego sklepu, co przy obecnych cenach i pakowaniu jeszcze bardziej cieszy), ale zastanawiam się, czy Dracula tam trafi. Widzę, że mają komiksy KBOOM, ale zastanawiam się, czy to nie będzie tak samo jak z The Goon - niby NSC jest wszędzie, ale akurat ten komiks nie bardzo (do dziś).

Offline radef

« Odpowiedź #125 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 10:34:16 »
Właśnie dotarła do mnie paczka z Multiversum (jak mi się uda to pewnie albo na blogu, albo na FB Centrum Komiksów Disneya pojawią się potem zdjęcia) i ciężko do czegokolwiek się przyczepić.
Muppet Show Omnibus, choć ma z 5 lat już, w stanie idealnym w folii, ciężko znaleźć jakiekolwiek uszkodzenie wynikające z magazynowania itp. Pakiet Don Rosa Library także w idealnym stanie, no może ma jakieś minimalnie uszkodzenia rogów boxa.
Tak naprawdę jedynym minusem jest tylko to, że "Chilling Adventures of Sabrina" jest w okładce serialowej, o czym nie było żadnej informacji na stronie.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Bender

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 10:42:25 »
Tego można było się spodziewać, bo ten stan dostateczny, to bardziej asekuracja niż opis stanu faktycznego. Wiec z tym nie jest tak źle. Z Multi może raz czy dwa zdarzyło mi sie dostać uszkodzony komiks. Ale reakcja była niezbyt fajna, na tyle, ze machnąłem ręką i stwierdziłem, że nie warto się bawić i denerwować. Wiec na tym polu (obsługa klienta) MVM poległo. Ale tu akurat niespodzianki nie ma.

Online xanar

« Odpowiedź #127 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 12:40:31 »
No ale nie do końca rozumiem, biorąc pod uwagę, że kupując w bookdepository ryzyko uszkodzeń egzemplarza wzrasta wielokrotnie. Więc komu chcesz dopłacić to więcej? W Atomie, spoko - odpowiedzą na każde pytanie. W bookdepository czy amazon? Już niekoniecznie. Będą Ci wysyłać inne egzemplarze a Ty będziesz musiał robić zwroty (zazwyczaj). Niemniej nikt tam ich nie ogląda.

Kupowałeś coś kiedyś na Book Depository ? Kazali ci coś zwracać kiedyś ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Bender

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 13:11:33 »
Tak, i o ile akurat w BD zwrotów nie robiłem (w amazonie kilkakrotnie), tak pakowanie i stan pozostawiało wiele do życzenia.

Online xanar

« Odpowiedź #129 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 13:44:08 »
No to nie kupuje się na Amazonie. W Book Depository nie robią problemów z reklamacją.
Możesz się zastanowić, czy warto kupować w BD nowe rzeczy, gdzie nie robią problemów jak coś przyjdzie uszkodzone albo kupować używane rzeczy Multiversum, a nie przepraszam teraz są nowe-stan dostateczny i spotkać się z niezbyt fajną reakcją jak to napisałeś. No chyba, że musisz mieć coś już szybko na teraz, no to wybór jest oczywisty.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 14:05:52 »
No ale po co manipulujesz? Kontrowersyjne opisy stanu pojawiły się w MVM już wcześniej. Od tamtego czasu dostałem sporo tytułów i wszystkie były w idealnym stanie, poza jednym  czy dwoma razami, gdzie były ewidentnie uszkodzone w transporcie, lub u producenta. Ale nie były to komiksy używane.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 14:07:51 »
Czy wiecie, jak wygląda dostępność wyd. KBOOM w sklepach www? Wstrzymuję się z zakupem nowości na czytam.pl (chcę już kupować w jednym miejscu, a zawsze miałem sentyment do tego sklepu, co przy obecnych cenach i pakowaniu jeszcze bardziej cieszy), ale zastanawiam się, czy Dracula tam trafi. Widzę, że mają komiksy KBOOM, ale zastanawiam się, czy to nie będzie tak samo jak z The Goon - niby NSC jest wszędzie, ale akurat ten komiks nie bardzo (do dziś).

Też tam ostatnio kupuje i czekam na więcej tytułów z Scream Comics- napisałem do nich czy będą mieć np serie z samolotami - odpisali 2x ze nadal czekają na odpowiedz od dystrybutora - minęło już prawie 2 tygodnie ;/

Online xanar

« Odpowiedź #132 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 14:21:51 »
No ale po co manipulujesz? Kontrowersyjne opisy stanu pojawiły się w MVM już wcześniej. Od tamtego czasu dostałem sporo tytułów i wszystkie były w idealnym stanie, poza jednym  czy dwoma razami, gdzie były ewidentnie uszkodzone w transporcie, lub u producenta. Ale nie były to komiksy używane.

Ale czym manipuluje ? że sprzedają używane rzeczy ? Przecież to była oficjalna informacja na ich stronie - zapewniamy stan produktu.

Jeszcze odnośnie sklepu Multiwersum - NEWS - dzisiaj wyłączają system rabatowy  ;D , wcześniej było info, że ma być wyłączony w drugiej połowie marca  ;)  eh poważna firma.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Marzec 2019, 15:01:10 wysłana przez xanar »

Offline isteklistek

« Odpowiedź #133 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 16:29:48 »
Sporo sprzedali po niskich cenach, może zaskoczył ich sukces. Zbliża się wypłata, więc ludzie mogli by sporo nabrać, ale skoro sprzedawca nie jest zainteresowany, to ja za niego się nie będę martwił. Za chwilę będzie wiadomość, że oferta ekspozycyjna nie będzie dostępna on-line, ale jedno co jest pewne, że MVM zmienia bardzo często zdanie, więc nie ma co się martwić, że coś uciekło, chyba, że to były jakieś ostatki ostatków.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #134 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 16:35:58 »
Odnośnie wyłączania systemu rabatowego, jest informacja że zamiast tego będzie niższy przelicznik na ofertę ekspozycyjną więc jak ktoś będzie robił mniejsze zamówienie to chyba nawet lepiej poczekać (aktualnie można do 2.24 zbić przy 1000zł)
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.