Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carnivale

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #645 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 20:10:31 »
No ravelo słabo.Ale przebije kolegę bo moje pierwsze i zarazem ostatnie zamówienie w Livro.pl było zapakowane w taki foliopak...oczywiście wszystko luzem bez żadnej dodatkowej ochrony.

Offline parsom

« Odpowiedź #646 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 20:18:33 »
No, ale przynajmniej nic nie wyblakło. A jak uszkodzenia? Bo może to jakiś super wynalazek - cienki, a skuteczny.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #647 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 20:20:21 »
No, ale przynajmniej nic nie wyblakło. A jak uszkodzenia? Bo może to jakiś super wynalazek - cienki, a skuteczny.

Jak kostium Spider-Mana z Secret Wars? :)

Offline parsom

« Odpowiedź #648 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 20:24:10 »
A nie znam, ale pewnie tak. Różne cuda się teraz dzieją.

Offline carnivale

« Odpowiedź #649 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 21:18:22 »
W środku był jeden komiks w twardej oprawie i w foli , któremu nic się nie stało oraz ksiazka w miękkiej okładce , która miała zagięty róg i lekko pobrudzony bok.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #650 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 13:52:42 »
Niektórzy klienci oczekują dobrego pakowania, żeby później nie bawić się reklamacje i kupują za taką kwotę gdzie sklep sobie ustalił wysyłkę gratis.

Sorry, ale czy ty jesteś dzieckiem? Bo tłumaczyć muszę jak dziecku, czyli nawet tzw. oczywiste oczywistości. A zatem - to, że sklep ustalił sobie wysyłkę gratis dla klienta nie oznacza, że jest ona gratisowa dla sklepu. Kurierzy charytatywnie nie pracują, inkasują od sklepu stosowną kwotę. Oczywiście jest to kwota niższa, niż dla klienta detalicznego, bo zapewne wynegocjowana ze sklepem. Ale sklep coś jednak zapłacić musi. Wlicza to sobie oczywiście w koszty sprzedawanych towarów, w ramach swojej prowizji. Aby jednak zbytnio jej nie zmniejszać, może sobie zaoszczędzić np. na koszcie pakowania. Teraz rozumiesz?

To jakie było pakowanie w momencie spakowania, jeszcze przed wysłaniem?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_wyniku

Dobre. Pakowanie jest dobre dopóki nie zostanie wykazane, że jest inaczej, np. poprzez uszkodzenie towaru i jego reklamację. Bo nie każdy uszkodzony towar jest reklamowany. Sklepy prowadzą sobie statystyki reklamacji i jeśli opłaca im się pakować tanio, to będą to robić.

Offline xanar

« Odpowiedź #651 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 14:22:20 »
Chyba coś napisałeś o czytaniu ze zrozumieniem w innym wątku, widzę, ze tobie też to słabo idzie, gdzie ja napisałem, że wysyłka jest darmowa dal sklepu ? Przecież to oczywista oczywistość, że firmy kurierskie nie robią za darmo. Jeszcze raz, sklep sobie ustala jakaś kwotę przy, której wysyła towar na swój koszt, czyli dla mnie ta wysyłka jest za darmo, nie płace za nią, no nie płace.

Dobre pakownie to takie, przy którym istnieje jak najmniejsze prawdopodobieństwo, ze coś się stanie z towarem , jeżeli klient nie zareklamował towaru a ten uległ uszkodzeniu, to nie znaczy, że był dobrze spakowany, wręcz przeciwnie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pawelek

« Odpowiedź #652 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 14:31:28 »
Kodeks Janusza:
1. Zasada domniemania dobrego pakowania.
Dobre. Pakowanie jest dobre dopóki nie zostanie wykazane, że jest inaczej, np. poprzez uszkodzenie towaru i jego reklamację.
Rozumiesz różnicę pomiędzy domniemaniem a stanem faktycznym? Czy ktoś musi ci to wytłumaczyć jak dziecku?

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #653 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 15:17:39 »
Panowie ale ja cały czas mówię o punkcie widzenia sklepu, a wy prowadzicie dyskusję akademicką. Prowadźcie sobie, proszę bardzo, ale ja w dyskusjach akademickich nie uczestniczą, bo są nieżyciowe i szkoda mi czasu. Jak również szkoda mi czasu na spieranie się dla samego spierania się. Dlatego zakończę tę, jak widzę, jałową dyskusję podsumowując, że większość biznesu opiera się o maksymalne ograniczanie kosztów, w czym uczestniczą zarówno kupujący, jak i sprzedający. Zazwyczaj pierwsi chcą mieć tanią przesyłkę, drudzy chcąc sprostać tym oczekiwaniom, dążą jednocześnie do tego, aby zbyt dużo do tego nie dokładać i w efekcie mamy pakowanie, które różnym forumowym malkontentom się nie podoba. Ale tacy malkontenci stanowią niewielki procent klientów, więc spokojnie można ich olać, bez uszczerbku dla procesu. A że później tacy będą narzekać na forach i facebookach, toczyć dyskusje semantyczne i przerzucać nawzajem nikomu niepotrzebnymi linkami... to nikogo nie obchodzi. No bo czemu miałoby? :)

Offline Pawelek

« Odpowiedź #654 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 16:06:00 »
Panowie ale ja cały czas mówię o punkcie widzenia sklepu, a wy prowadzicie dyskusję akademicką. Prowadźcie sobie, proszę bardzo, ale ja w dyskusjach akademickich nie uczestniczą, bo są nieżyciowe i szkoda mi czasu. Jak również szkoda mi czasu na spieranie się dla samego spierania się. Dlatego zakończę tę, jak widzę, jałową dyskusję podsumowując ..
Nie uczestniczysz w akademickich dyskusjach ale wznawiasz ją jak tylko schodzi ci ostatni procent z ostrzeżenia, żeby dalej spierać się dla samego spierania się. Wskazujesz na jałowość dyskusji i ją podsumowujesz, czyli wyciągasz wnioski na podstawie bezsensownych w twoim mniemaniu wypowiedzi. Nie wiem czy to twoja mentalność jest tak zawiła czy to zwykły trolling.

Offline xanar

« Odpowiedź #655 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 16:47:24 »
Apasz, ale co ty chcesz udowodnić, wchodzisz do tematu o wrażeniach z zakupów i piszesz o punkcie widzenia sklepu. Patrząc po twoich wyczynach masz jakąś taką dziwną manierę, że wszystkich chcesz pouczasz. Załóż sobie temat: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia ze sprzedaży i tam będziesz się produkował.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline poxi

« Odpowiedź #656 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 21:11:02 »
Zakupilem Świat Edeny na Allegro ze sklepu ksiazkowy_bazar.
Poprosiłem o solidne zapakowanie przesyłki, jako, że jest to jeden z droższych komiksów na rynku. Komiks został zapakowany pancernie, w 4 warstwy folii bąbelkowej, a brzeg wraz z rogami został oklejony dodatkowo taśmą. Ponadto standardowy podwójny karton do wysyłki książek. Całość oczywiście bez jakichkolwiek luzów.
Komiks oczywiście dotarł w stanie idealnym.
Szanuję i polecam.
« Ostatnia zmiana: Nd, 18 Sierpień 2019, 22:24:16 wysłana przez poxi »

Offline tester

« Odpowiedź #657 dnia: Śr, 14 Sierpień 2019, 11:30:20 »
https://www.nieprzeczytane.pl/
komiksy dotarły całe, czyli pakowanie skuteczne??
bardzo fajnie, że po złożeniu zamówienia bez problemu można dokładać rzeczy, bo niestety zapomniałem o kilku   ::)

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #658 dnia: Pt, 23 Sierpień 2019, 13:58:20 »
Kupował ktoś z was  komiksy z  tej strony
https://www.enbook.pl/beletrie/graphic-novels.html

Offline stachel

« Odpowiedź #659 dnia: Pt, 23 Sierpień 2019, 15:19:46 »
@Tymon Nadany
Jedno zamówienie niedawno robiłem z dwoma dużymi i dość ciężkimi albumami. Pakowanie bardzo porządne, wysyłka zajęła z 1-2 tygodnie (wszystkie zgodnie z informacją na stronie). Generalnie pamiętam sporo opinii, że ludzie mieli problem z otrzymaniem paczki, więc polecam płatność przy odbiorze.