Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477880 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarcusSz

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #465 dnia: Nd, 12 Maj 2019, 17:58:40 »
Jeśli chodzi o Bonito, i nie kompletne zamówienie, to już kilka razy zdażyło mi się że gdy odbierałem jedno, a drugie było tylko w części, to nie było żadnego problemy by odebrać to co już jest, a resztę później gdy dotrze.

Offline carnivale

« Odpowiedź #466 dnia: Wt, 14 Maj 2019, 18:52:15 »
Pochwalę Dobre-ksiązki.com.pl Pierwsze zamówienie , paczka dobrze zabezpieczona, komiks w stanie idealnym.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #467 dnia: Śr, 15 Maj 2019, 21:02:13 »
Mój pierwszy zakup w Livro- kupiłem tom 5 Batmana Odrodzenie dostałem go szybko dzisiaj w dzień premiery ale był  w kopercie bąbelkowej bez zabezpieczenia pomimo tego jakimś cudem dotarł  niezniszczony.

Offline Leyek

« Odpowiedź #468 dnia: Pn, 20 Maj 2019, 00:08:59 »
Sklep Egmont dwa zamówienia - jedno Ruch, drugie kuriera. 4 i 7 tomów z NoweDC. Obie przesyłki podobne, karton, zero zabezpieczenia i trochę luzu, ale w obu przypadkach o dziwo zero zniszczeń. Tzn. jeden tom miał przeciętą folię na okładce i przez to rysę na niej, ale na to można machnąć ręką.

Za to Gildia bardzo słabo. Na 7 zamówionych pozycji cztery do wymiany. Twarde oprawy nie dość że obite narożniki to jeszcze strony w środku pogięte. Słabe zabezpieczenie (1 warstwa folii) i luz w kartonie. Choć karton wyglądał nieźle, więc może już na pakowni walnięte. Na zdjęciu Aama 2.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #469 dnia: Pt, 24 Maj 2019, 14:21:15 »
Do tej pory miałem raczej dobre wrażenia z zakupów w nieprzeczytane.pl. Niestety - moja opinia o nich zmieniła się o 180 stopni.

14 maja (wtorek) złożyłem zamówienie na komiksy (wszystkie z dostępnością 24 lub 48 godzin) i od razu zapłaciłem przez payu. Byłem więc pewien że do piątku będą u mnie (dostawa do paczkomatu). Jest 24. maja a zamówienie wciąż nie zostało wysłane. Na maile o przyczynę zwłoki nie dostałem żadnej odpowiedzi.
Dziś przyszedł mail, że od 23 do 25 robią inwentaryzację i zamówienie wyślą w przyszłym tygodniu.
Czyli, w najlepszym razie, dostanę przesyłkę ponad 2 tygodnie od chwili zamówienia i opłacenia.
Żeby przynajmniej byli łaskawi udzielić jakichś wyjaśnień, ale gdzie tam. Zapłaciłeś to czekaj - kiedyś może wyślemy.  >:(

Więcej na pewno niczego tam nie kupię i innym również odradzam.

Offline PJP

« Odpowiedź #470 dnia: Pt, 24 Maj 2019, 16:20:33 »
Ostatnio non stop mam takie akcje w różnych księgarniach. Dostępność od ręki czy 24h a potem czeka się tydzień jak nie dłużej. Wiadomo, że wszystkiego nie mają, czy nawet nie 10% na stanie ale od czegoś te maile są... Odnośnie pakowania prawie wszędzie jest regres. Najlepiej pakują osoby prywatne z aukcji allegro ::)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #471 dnia: Pt, 24 Maj 2019, 16:57:33 »
...i kontrahenci z naszego forum :)
,, - Eeeeech.''

Offline misiokles

« Odpowiedź #472 dnia: Pt, 24 Maj 2019, 19:44:02 »
Z dwojga złego wolę czekać miesiąc na komiksy pod warunkiem dobrego zapakowania.

Offline death_bird

« Odpowiedź #473 dnia: Pt, 24 Maj 2019, 23:18:02 »
Do tej pory miałem raczej dobre wrażenia z zakupów w nieprzeczytane.pl. Niestety - moja opinia o nich zmieniła się o 180 stopni.

A przypomnijcie mi: kto przejął nieprzeczytane.pl? ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Cypher

« Odpowiedź #474 dnia: Pn, 27 Maj 2019, 11:14:11 »
Fantastyczne Światy (albo tania książka.pl) paczka tylko z czterema komiksami, ale ze Spider-Manem Classic i Metal 2.
Sam karton, zero zabezpieczenia w postaci jakiejś folii bąbelkowej.
I jeden róg Spidera ubity na tyle, że mnie to wkarwia, na Metal też działała grawitacja, ale do przełknięcia.
Nie spodziewałem się tego po nich. :(

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #475 dnia: Pn, 27 Maj 2019, 13:35:51 »
Czy w sklepie NSC w ogóle istnieje teraz opcja płatności przy odbiorze? Albo jestem ślepy, albo ta możliwość zniknęła...
,, - Eeeeech.''

Offline xanar

« Odpowiedź #476 dnia: Pn, 27 Maj 2019, 13:40:56 »
u mnie jest.
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #477 dnia: Pn, 27 Maj 2019, 14:29:05 »
Fantastyczne Światy (albo tania książka.pl) paczka tylko z czterema komiksami, ale ze Spider-Manem Classic i Metal 2.
Sam karton, zero zabezpieczenia w postaci jakiejś folii bąbelkowej.
I jeden róg Spidera ubity na tyle, że mnie to wkarwia, na Metal też działała grawitacja, ale do przełknięcia.
Nie spodziewałem się tego po nich. :(

Tu mnie zaskoczyłeś u nich zawsze było pancernie.

Offline Cypher

« Odpowiedź #478 dnia: Pn, 27 Maj 2019, 14:48:52 »
Tu mnie zaskoczyłeś u nich zawsze było pancernie.
Dokładnie. Nigdy takiej fuszery od FŚ nie miałem.
Wydaje mi się, że fantastyczne światy zaczynają zamieniać się w tanią książke.pl. Oba sklepy chyba ten sam właściciel.
Paczka oklejona taśmami taniej książki, w środku dwie zakładki ... taniej książki, może i pakowacz też taniej książki.
Komiksy rzucone w karton bez zabezpieczenia i tyle. :(

Offline Crono

« Odpowiedź #479 dnia: Pn, 27 Maj 2019, 15:47:04 »
Z tych opinii wynika, że gdzie się nie zamówi, istnieje ryzyko otrzymania zniszczonego komiksu. W jednych sklepach ryzyko to jest większe, w innych mniejsze, ale jak widać nie ma sklepu który nie zaliczył wpadki. Szkoda, bo takie przypadki jak to zdjęcie z gildii nie powinny mieć miejsca.