Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 478685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2520 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 21:57:06 »
Ktos kupowal na Bookcity.pl bo tylko oni maja o dziwo pozycje ktora wszędzie jest niedostępna lub ma mega ceny.

Na opinieo maja made dobrych opini tylko ostatnia jest z maja 2022.

Offline stachel

« Odpowiedź #2521 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 01:18:18 »
Kupowałem - jak już wysyłali to wszystko bez problemów i w idealnym stanie. Problem w tym, że często wystawiają rzeczy, których nie mają, więc szansa jak jest coś rzadkiego to możliwe, że Ci nie wyślą. Zawsze jednak warto spróbować, w ten sposób parę niedostępnych pozycji kupiłem.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2522 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 08:34:06 »
Dzięki za info. Placiles z gory czy przy odbiorze, bo jesli nie beda mieli zeby potem ze zwrotem kasy niebylo problemu.

Offline stachel

« Odpowiedź #2523 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 09:45:04 »
Płaciłem przelewem, bo wtedy można zapłacić po skompletowaniu zamówienia, ale nie trzeba nic dopłacać.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2524 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 09:52:41 »
Dzieki, zamowilem zobaczymy - niby trwa sciaganie z zagranicy.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2525 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 09:16:29 »
Tez wam Avast wywala komunikat ze na Allegro jest trojan od wczoraj i nic nie mozna kupic?

Offline eyesore

« Odpowiedź #2526 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 09:25:23 »
Tez wam Avast wywala komunikat ze na Allegro jest trojan od wczoraj i nic nie mozna kupic?
nie, u mnie jest ok

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2527 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 09:30:53 »
Masz avasta czy inny system antywirusowy?

Offline martinezpl

« Odpowiedź #2528 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 09:40:10 »
Masz avasta czy inny system antywirusowy?

Jak masz Windowsa 10 lub 11 to lepiej nie mieć żadnego antywirusa bo ten systemowy radzi sobie całkiem dobrze, a Avast bardzo dużo fałszywych alarmów wysyła

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2529 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 09:51:05 »
Ja jeszcze jade na Windows 7 ultimate :)

na forum allegro sporo ludzi ma ten problem co  u mnie.

Offline PawelC

« Odpowiedź #2530 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 18:54:24 »
Kilka osób ostatnio chwaliło któryś sklep internetowy, że niby pakowanie na poziomie Gildii albo i lepsze, dobre rabaty, ktoś pisał, że dzwonili do niego w sprawie brakującego/opóźnionego komiksu lub coś w tym stylu. Wie ktoś o który klep może chodzić? Nie chodzi o te popularne outlety jak czytam, tk itd, coś innego, mniej znanego, przynajmniej dla mnie :P.

Offline Koalar

« Odpowiedź #2531 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 19:35:40 »
Chodzi pewnie o motyleksiazkowe.pl. Jest tam stały rabat 30% (teraz widzę 32%), więc to fajna opcja na niektóre wydawnictwa (przy bardzo dobrym pakowaniu i progu darmowej dostawy 200 zł). Dużym minusem sklepu jest niestety to, że na stronie pokazują się komiksy, których nie ma na stanie i nie da się tego odfiltrować.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Saruman

« Odpowiedź #2532 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 20:08:56 »
Mangastore.pl - bardzo dobre pakowanie.
Komiksy owinięte folią, następnie grubo folią bąbelkową + obsypane styropianowym wypełniaczem.

Dostałem też pocztówki i zakładkę. Nie zależy mi na tym, ale miły bonus. Z mangardenu na przykład jeszcze nigdy nic dodatkowego nie dostałem, mimo dużych zamówień.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2533 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 20:11:31 »
Ja dość rzadko z tych sklepów zamawiam (z mangastore jeszcze żadne mi nie przyszło, jedno jest dopiero w przedsprzedaży), ale z mangarden właśnie przyszło bardzo małe zamówienie (2 tytuły) i miałem gratis pocztówkę z Berserka i zakładkę z Blame.

Offline szulig

« Odpowiedź #2534 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 22:11:54 »
Musiałem reklamować komiks w czytam.pl. Od razu nadmienię że wada wynikała z procesu produkcyjnego, kilka kartek nie było zszytych z całością. Z zewnątrz wszystko było ok. Zgłoszenie reklamacji, kontakt ze strony czytam.pl, zamowienie kuriera przez czytam.pl. Wszystko szybko i bez zarzutu. Wymiana, zgloszenie w poniedziąłek, w środę miałem drugi egzemplarz. Przed wymianą poprosiłem żeby komiks odfoliowano i sprawdzono czy nie ma tej samej wady. Komiks był odfoliowany i wierze ze sprawdzony. Natomiast jak on był zapakowany: folia bombelkowa, bardzo duzo, do tego folia zabezpieczajaca, (stretch), dalej okładka z kartonu, druga okładka z kartonu w poprzek. Całość zapakowana w trzecie juz pudełko kartonowe i owinięte czarnym stretchem. Nie sądziłem że reklamacje mogą przebiegać tak przyjemnie. Pierwszy raz miałem okazję coś reklamować :). Więc jeżeli ktoś pyta jak z pakowaniem w czytam.pl to pierwsza klasa