Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477794 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Capsee

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2190 dnia: Śr, 21 Kwiecień 2021, 14:23:28 »
Epic'a Spider-Man'a.

Offline Koalar

« Odpowiedź #2191 dnia: Śr, 21 Kwiecień 2021, 14:54:30 »
Chodziło mi o powód reklamacji :)
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #2192 dnia: Śr, 21 Kwiecień 2021, 16:28:11 »
Nie wiem, czy to pasuje do końca do tego działu (chyba nie sklep), ale bardzo polecam zakupy komiksowe u użytkownika sahibek na allegro. Sprzedaje stare wydania prasowe jak Kaczory Donaldy, TM-Semic, Kolekcję DC, ale też np. Asteriksy.

Zamówiłam jedynie dwa starsze Giganty. Przyszły szybko i zabezpieczone tak dokładnie, że bez cienia przesady powiem, iż biorąc pod uwagę jej skromną zawartość, to była to najpancerniej zapakowana przesyłka, jaką kiedykolwiek otrzymałam. Duża, mocno wypchana koperta, w niej najpierw turboilości foli bąbelkowej, pod nimi ukryty kartonik przylegający szczelnie do... następnych zwałów folii bąbelkowej, po odsunięciu których dopiero zobaczyłam komiksy - każdy w osobnej, zaklejonej taśmą koszulce foliowej. Kolekcjonerzy nie mają się zatem co bać o uszkodzenia w drodze. Nawet dostałam małego gratisa w postaci zakładki z Myszką Miki. :)

Offline Arne

« Odpowiedź #2193 dnia: Śr, 21 Kwiecień 2021, 17:19:06 »
Dzisiaj dostałem przesyłkę z Gandalfa ( pokłosie ostatniego kodu rabatowego -   Moonshadow, Niewidzialną republika 3, Nowy Don Rosa i Amulet). Trochę się bałem o całość przesyłki po ostatnich wpisach w wątku, ale przyszły nienaruszone. Zapakowane w miarę solidnie komiksy na środku kartonika i z czterech stron oraz z góry opakowane tym pociętym jak w niszczarce kartonem, który służy do wypełniania. Dobre pakowanie, nie spodziewałem się.

Offline Death

« Odpowiedź #2194 dnia: Śr, 21 Kwiecień 2021, 17:50:46 »
Do mnie wczoraj przyszedł Tantis (wrzucałem dziś zdjęcie zawartości) i całość była ledwo obwiązana raz folijką. I karton taki sobie. Ale całość w super stanie.

Offline Capsee

« Odpowiedź #2195 dnia: Śr, 21 Kwiecień 2021, 19:02:55 »

Offline KzT

« Odpowiedź #2196 dnia: Cz, 22 Kwiecień 2021, 12:48:34 »
Do mnie również doszło zamówienie z Gandalfa. Potwierdzam, że pakowanie dość porządne.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #2197 dnia: Cz, 22 Kwiecień 2021, 15:15:02 »
Zamówienie z Gandalfa zapakowane w miarę porządnie. Pudełko całe, do środka napchane folii jako wypełnienie, jedynie same komiksy nie były owinięte folią, ale zafoliowanie firmowe wystarczyło.

Offline Sokos

« Odpowiedź #2198 dnia: Cz, 22 Kwiecień 2021, 19:16:48 »
Dostałem zamówienie z Gandalfa,pakowanie ok.Tylko gdy odfoliowałem nowego Amazing Spider-Mana,to wygląda jakby na maszynie źle przycięło w drukarni i duży kawałek jest urwany, a Deadpool okładka jest do góry nogami.Do Gandalfa pisać by wymienili?

Offline tB

« Odpowiedź #2199 dnia: Cz, 22 Kwiecień 2021, 19:35:11 »
https://szybkiezwroty.pl/ksiegarniagandalf/

Wpisujesz nr zamówienia, wybierasz reklamacja, piszesz co nie tak i nadajesz uzyskanym kodem w paczkomacie.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2200 dnia: Nd, 25 Kwiecień 2021, 13:22:27 »
https://gnom-sklep.pl/397-komiksy

Jakiś czas temu Bonito obniżyło rabaty na komiksy i zastanawiałem się gdzie kupować komiksy. Na szczęście znajomy który prowadzi sklep hobbystyczny GNOM (gry karciane, bitewne, planszówki) postanowił pójść w komiksy. Okazalo się że ma fajne ceny (rabaty około 33%). Kupuję od jakiegoś czasu i się nie zawiodłem. Polecam szczególnie mieszkańcom Bielska-Białej i okolic z uwagi na odbiór osobisty.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Eyeless

« Odpowiedź #2201 dnia: Nd, 25 Kwiecień 2021, 22:38:23 »
Wspieranie lokalnych inicjatyw to bardzo dobry pomysł.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2202 dnia: Nd, 25 Kwiecień 2021, 23:05:21 »
No fajne ceny, zachęciłeś do spróbowania.

Offline Uluru

« Odpowiedź #2203 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 08:45:50 »
Też akurat w Gnomie kupuję komiksy, jak ktoś potrzebuje coś ze starszych pozycji to można przedzwonić/napisać maila wtedy sprowadza jak jest możliwość.

Offline Autumnlove

« Odpowiedź #2204 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:36:52 »
Odebrałem przed chwilą z paczkomatu zamówienie z empik.com w którym zakupiłem 3 komiksy. Paczka po wyciągnięciu z paczkomatu była otwarta, jakby ktoś przede mną ją otworzył i na dodatek brakuje jednego z komiksów. Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i zastanawiam się co zrobić. Czy powinienem od razu zgłosić reklamację, czy może napisać maila do nich wyjaśniającego całą sytuację? Z góry dziękuje za wszystkie rady.