Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477782 razy)

Offline KubciO

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #690 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 15:09:08 »
Ravelo zwykło wysyłać zamówienia, które nie są skompletowane, bez uprzedniego kontaktu z klientem? Właśnie dostałem e-maila, że moja paczka została nadana, ale bez Lastmana tom 1. O dziwo na stronie ciągle widnieje jako dostępny - "wysyłka 24h". :o

Online Murazor

« Odpowiedź #691 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 15:22:23 »
Ravelo tak robi. Po nastu mailach dosylali mi produkt, ktory tak jak twoj jest dostepny. Zazwyczaj proponowali go w wyzszej cenie, niz w momencie zamawiania, ale upominalem sie o kupon zeby wyrownac i darmowa wysylke, bo to ich blad. I zwykle tak robili.

Offline Kry

« Odpowiedź #692 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 15:56:31 »
Ja zareklamowalem w livro i przyslali mi jeszcze gorzej zniszczone komiksy z kontaktem jakims to ciezko jest zero odpowiedzi
Ale jak wystawilem opinie na opineo to wydzwaniali i pisali jak poparzeni
Macie szczesci jak kupilem tam z 5 razy i za kazdym razem lipa
Gdzie mozna te kody dorwac? Te ktore ja znajduje sa juz nieaktualne

Offline asx76

« Odpowiedź #693 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 16:04:36 »
<-- Po takich doświadczeniach już dawno dałbym sobie spokój z Livro.

Offline xanar

« Odpowiedź #694 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 16:04:43 »
No to widzę, że twardym zawodnikiem jesteś, pięć razy kupiłeś, pięć razy ci przyszło uszkodzone, ale będziesz dalej kupował  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline rekinn

« Odpowiedź #695 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 16:19:23 »
Nie polecam sklepu Mestro. Zrobiłem zamówienie, gdzie było gdzies około 5 produktów, w tym komiks Hellboy. No i wyobraźcie sobie, że 4 produkty miały czas oczekiwania 1-2 dni robocze, a Hellboy był dostępny od ręki. No i cacy, składam zamówienie. Po dwóch czy chyba nawet trzech dniach dostałem mail, że skompletowali zamówienie, ale Hellboy im się skończył, więc wysyłają resztę a za niego zwrócą kasę. XD No kurde, akurat za tą jedną jedyną rzecz, którą mieli niby od ręki. A, no i teraz najlepsze. Czekam na tą kasę już od 17.09.2019. Wykonałem już dwa telefony w tej sprawie. Póki co, stanęło na tym, że pieniądze będą prawdopodobnie jutro. Nie powiem, ludzie na infolini są mili i w ogóle, zresztą nie oni zarządzją tą firmą, także ja ich tam nie bluzgam ani nic, no bo co oni mogą. Pomyślcie jednak jaki tam ogólnie musi panowac burdel we wszystkim. Nie polecam, never ever again.

Online Murazor

« Odpowiedź #696 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 17:33:16 »
Ravelo - 5 pozycji, 2 uszkodzone - raczej przed spakowaniem, brudne, porysowane, podrapane. Luzem rzucone do za dużego kartonu, latało wszystko w środku, ale rogi całe.

Online radef

« Odpowiedź #697 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 17:36:44 »
Livro - 6 komiksów, wyjątkowo i A4, i B5, a także Garfield. Wysyłka kurierem, wszystko doszło bez uszkodzeń.
Z kilkunastu w zamówień w Livro największym uszkodzeniem było ubicie grzbietu "Paper Girls", ale do przeżycia.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline xanar

« Odpowiedź #698 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 17:56:25 »
Livro - 8 sztuk, nawet im napisałem na bok, czy są w stanie tak to spakować żebym nie musiał reklamować, bo jak nie to niech mi zwrócą kasę, odpowiedź oczywiście spoko, spoko będzie dobrze. Prawda jest tak, że te książki docierają bez uszkodzeń tylko dlatego, że kurierzy wyjątkowo nie rzucają tymi paczkami.

Offline Kry

« Odpowiedź #699 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 18:36:12 »
Tzn tak piaty raz to licze z reklamacja
Mowie za kazdym razem rogi byly pozaginane boki obite
Ale to co wyslali 4 raz to masakra a po reklamacji to jeszcze gorsze
Dawno dalem sobie spokoj z livro
Xanar to nie ty jestes tym ksieciem persii co miesiecznie wydaje 2k na komiksy?
Kupujesz w livro? Najtanszym i najgorszym serwisie?
Cos chyba sie tu nie zgadza

Offline xanar

« Odpowiedź #700 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 18:58:02 »
"ksieciem persii" to jeszcze nikt mnie nie nazwał  :)

Po polsku w rożnych miejscach kupuje, większość zakupów robię po amerykańsku.
Kiedyś kupowałem tylko w Fantastycznych Światach ale po przejęciu to trochę słabo się zrobiło.

Offline Kry

« Odpowiedź #701 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 20:48:21 »
No ale w livro te 8 sztuk to chyba dwa kola nie kosztowalo ;)

Offline death_bird

« Odpowiedź #702 dnia: Cz, 03 Październik 2019, 21:15:46 »
Przy pierwszym zamówieniu mogłem jedynie narzekać toteż obecnie przy drugim należy pochwalić.
Nie wiem czy powodem była adnotacja z prośbą o nieuszkodzone egzemplarze czy łut szczęścia niemniej z drugiego zamówienia w Tantis jestem zdecydowanie zadowolony. Zarówno komiksy jak i książki w stanie b. dobrym. I to mimo iż Ruch ewidentnie z paczką się nie cackał, bo karton swoje przeszedł.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #703 dnia: Pt, 04 Październik 2019, 12:22:30 »
No to się doigrałem  :'( Paczka z livro, może zdjęcia nie oddają tego dobrze, ale praktycznie każdy komiks ma walnięty narożnik, a te mniejszego formatu dwa.  :-\

Ciekawe jak teraz pójdzie z reklamacją...

Edit: telefonicznie załatwienie reklamacji poszło gładko, mają mi wysłać kuriera po te uszkodzone pozycje. Zobaczymy.
« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Październik 2019, 12:30:27 wysłana przez ramirez82 »

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #704 dnia: Pt, 04 Październik 2019, 13:34:41 »
Ja dzisiaj odebrałem paczkę z merlina. Nigdy nie zamawiałem tam więcej niż 1-3 komiksy, a tym razem było łącznie 6 książek chyba każdego możliwego formatu. I miłe zaskoczenie - duży, twardy karton, a luzy w środku bardzo szczelnie uzupełnione papierem. Nic się nie miało możliwości obić.