Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477818 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PJP

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2115 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 19:37:00 »
Na małe zamówienia Livro jest u mnie najszybsze, oprócz OleOle - ale to inna bajka ;) Z dużymi różnie bywa, raz Tantis, raz DrugieWydanie, raz Ameo. Ogólnie, DrugieWydanie jest bardzo ok.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2116 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 23:20:30 »
Grubo  :-\

Offline xanar

« Odpowiedź #2117 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 23:53:57 »
To niemożliwe Antari mówi, że bardzo dobrze pakują.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline xanar

« Odpowiedź #2118 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 09:00:35 »
Mam kolejną odpowiedź ze Smyka, taka sama jak poprzednio ctrl+c, ctrl+v i jeszcze piszą do mnie na Pani.  :)
Wygląda to tak jak rozmowa z politykiem.

"Szanowna Pani

Dziękujemy za zgłoszenie reklamacji w naszym sklepie, dzięki temu możemy zadbać o jakość naszych usług i produktów.
O naprawę proszę pytać dostawcę.

Zgłoszenie reklamacyjne zostało rozpatrzone. Reklamacja została odrzucona w zakresie Pani żądań.
Jednocześnie informujemy, że istnieje możliwość rozpatrzenia reklamacji w formie zwrotu zapłaconej ceny.
Czy zgadza się Pani na taki sposób rozpatrzenia reklamacji?

Zwrot środków nastąpi przelewem na konto bankowe.
W tym celu bardzo prosimy o podanie numeru konta bankowego w odpowiedzi na tego maila.

Informujemy, że SMYK S.A. nie wyraża zgody na udział w postępowaniu w sprawie pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich."

Bardzo dobry korpo-sklep, polecam  ;D

Offline asx76

« Odpowiedź #2119 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 10:08:49 »
Na zakupy w Smyku jest tylko jeden skuteczny sposób, a mianowicie odbiór osobisty z płatnością przy odbiorze i dokładne obejrzenie towaru na miejscu. Robiłem tak: najpierw płaciłem za paczkę, a następnie odchodziłem na bok i "lukałem" czy wszystko gra - jeśli nie, to odkładałem komiks(y) i zanosiłem do kasy, gdzie bez żadnych zbędnych ceregieli/formalności zwracano środki płatnicze ;)

Offline Arne

« Odpowiedź #2120 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 10:28:03 »
Asx76: może teraz mi odpowiesz, bo gdy poprzednio zadałem Ci to pytanie, to je zignorowales.
Wspomniana reklamacja dotyczyła kilku stron w komiksie, które były po portugalsku. Twierdzisz więc, że byłbyś w stanie wykryć te wadę, przeglądając każdy komiks w swoim zamówieniu kartka po kartce i zwracając uwagę na język w dymkach? Czy tak właśnie wygląda twoja kontrola jakości podczas odbioru osobistego, który tak zachwalasz na każdym kroku? Odpowiedz proszę, bo bardzo jestem ciekaw.

Offline xanar

« Odpowiedź #2121 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 10:28:12 »
No ale ja miałem pięć stron po portugalsku, to musiałbym kartkować każdą książkę, ja tam dwa razy kupowałem jak była ta promocja 50% (bo chyba coś im się pomyliło) i potem dokupiłem parę sztuk bo miałem te punkty-puzzle do wykorzystanie co się uzbierały z tej wcześniejszej promocji.

Offline asx76

« Odpowiedź #2122 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 10:32:34 »
Asx76: może teraz mi odpowiesz, bo gdy poprzednio zadałem Ci to pytanie, to je zignorowales.

Wspomniana reklamacja dotyczyła kilku stron w komiksie, które były po portugalsku. Twierdzisz więc, że byłbyś w stanie wykryć te wadę, przeglądając każdy komiks w swoim zamówieniu kartka po kartce i zwracając uwagę na język w dymkach?

1. Szanowny Panie, żadną miarą nie zignorowałem Pańskiego wpisu, lecz najwyraźniej go przeoczyłem. Pardon.

2. Oczywiście aż do takiego stopnia kontrola jest niemożliwa. Miałem na myśli kwestię ewentualnych uszkodzeń fabrycznych i inszych, które widać na pierwszy rzut oka (a nawet dwóch) ;)

Offline Arne

« Odpowiedź #2123 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 10:38:18 »
Dziękuję, za odpowiedz :)
Czyli jednak w opisywanym przypadku twój " jedyny skuteczny sposob" by się nie sprawdzil :(

Offline asx76

« Odpowiedź #2124 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 10:40:24 »
Jakby na to nie spojrzeć, to w zdecydowanej większości przypadków jest skuteczny :) A poza tym lepszego wciąż nie wymyślono ;)

Offline Arne

« Odpowiedź #2125 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 11:27:40 »
Masz rację - odbiór osobisty jest skuteczny, aby uniknąć, ubitych rogów, zadrapań, itp. Ale w takim razie, nie podawaj go jako rozwiązania w przypadkach, w których ewidentnie się nie sprawdza, typu głębiej ukryte wady jak np. strony w obcym języku, źle wydrukowane strony, odwrotne wklejenie komiksu w okładkę ( niemożliwe do stwierdzenia bez rozfoliowania) itp.
A również w takich przypadkach zdarzało ci się podawać kupującym, odbiór osobisty jako remedium na te problemy.

Online parsom

« Odpowiedź #2126 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 14:16:52 »
Kolejna łyżka dziegciu do paczkomatów:
W zeszłym tygodniu nadaję paczkę. Otwiera skrytkę po prawej. Szukam która to i widzę, że otwarte są dwie. No nic, może ktoś nie domknął. Zamykam obydwie i próbuję jeszcze raz. Znowu dwie otwarte - jedna ta sama co wcześniej, druga inna. Zamykam i znowu próbuję. Otwiera się ta sama co za dwoma poprzednimi podejściami.
Przypomniało mi się to dzisiaj, kiedy znowu próbowałem nadać paczkę. Znowu otwiera dwie skrytki. Nic, idę do tej co bardziej odskoczyła. A tam w środku paczka. Idę do tej drugiej. Tam też paczka. Próbuję ponownie. Znowu dwie - jedna ta sama co wcześniej i druga inna. Ale też z paczką.
Za trzecim podejściem otwarta jest tylko jedna, ta sama co w dwóch poprzednich przypadkach. Ale nadal jest w niej jakaś obca paczka. Obok w busie siedzi kurier. Zdziwiony, bo ta paczka wygląda na taką do nadania, ale on nie ma żadnego powiadomienia. Zabiera ją i każe mi tam wkładać moją.
W tym czasie podchodzi pani po odbiór - otwiera z aplikacji, wyjmuje paczkę i mówi, że w tej skrytce jest jeszcze jakaś inna paczka. Ale to nie jej.

Offline Gazza

« Odpowiedź #2127 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 15:09:09 »
No więc widać wyraźnie (podobne sygnały mam od osób z otoczenia), że coś zaczyna się "sypać" w systemie paczkomatów. Dotychczas byłem niezmiernie zadowolony i ufałem tej usłudze ale zaczynam być zaniepokojony...

Offline vision2001

« Odpowiedź #2128 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 15:20:34 »
W zeszłym tygodniu nadaję paczkę. Otwiera skrytkę po prawej. Szukam która to i widzę, że otwarte są dwie.
Miałem tak w poprzednim tygodniu (wtorek?). Obie puste. Spojrzałem na ekran, policzyłem, która to "moja" i całe szczęście paczka trafiła w ręce odbiorcy.
Też z początku myślałem, że to po prostu niedomknięta skrytka, która otworzyła się przez "pociągnięcie" prawidłowej skrytki, ale z tego co piszesz już mi się wydaje, że chyba jednak to sytuacja, jak i Tobie się przytrafiła...

Online perek82

« Odpowiedź #2129 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 15:26:54 »
Nie narzekajcie tak. Inni mają gorzej
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **