To może ja też się wypowiem, mam na RD zrealizowanych kilkanaście zamówień.
To prawda, że bardzo dużo komiksów jest tam na zamówienia 2-14 dni roboczych, często są to komiksy dostępne od ręki w innych sklepach. Zdarza się, że zamówienie przeciąga się jeszcze dłużej.
Cenowo wygląda podobnie jak na Gildii, czasami zdarza się coś w wyższej cenie, rzadziej w niższej.
Minusem jest, że oferta mniejsza niż na Gildii (to zrozumiałe), ale nie ma problemu, żeby jakiś komiks sprowadzić do sklepu, wystarczy napisać do właściciela. Plusem jest, że można odkładać zamówienia i łączyć, jest to ograne dość sprawnie.
Bardzo dużym plusem jest, że wszystkie komiksy jakie do tej pory otrzymałem, przyszły w idealnym stanie, żyleta, pakowanie jest bardzo dobre, chociaż czasami paczka się wręcz rozlatywała, za to komiksy w środku idealne.
Dlaczego kupuję na RD?
Po pierwsze idealny stan komiksów, jeszcze się nie zawiodłem (odpukać). Po drugie uważam, że monopole są złe, a Gildia to będzie zaraz monopolista, albo już jest, niektórzy użytkownicy nie uznają innych sklepów. Patrząc na agitację niektórych na tym forum, aby najlepiej cały nakład wysyłać tylko do Gildii, robi się nieciekawie.
Osobiście dużo kupuję na RD, kupuję też na Gildii, czasami na Allegro, zdarzyło mi się w Incalu lub innych sklepach, albo stacjonarnie (dawno temu). Według mnie, najszybciej jest z Allegro, bo tam sprzedawca ma nad sobą bat Allegro, który mu liczy, czy przesyłka dotarła na czas, wpływa to na ocenę sprzedawcy. Więc można wybrać dostawę na dzisiaj, albo na jutro, duża szansa, że będzie na czas. Jednak ja chce wspierać mniejsze sklepy o ile mają mi coś do zaoferowania, idealny stan komiksu, to jest to coś.