Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 401757 razy)

Offline komiksowe_warianty

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #720 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 11:30:06 »
Dobre pytanie. Niech ktoś wyjaśni pana Rafała, bo on się ewidentnie o to prosi :D

Offline Antari

« Odpowiedź #721 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 11:31:31 »
Zależy jak to będzie ewidencjonował. Jak ma to wprowadzone jako całość jako jakiś tam zestaw to może być problem. Ktoś ma cierpliwość się z nim sądzić potem? To było do przewidzenia, że nie będzie tak prosto tego zwrócić.
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Listopad 2019, 11:39:33 wysłana przez Antari »

Offline xanar

« Odpowiedź #722 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 11:51:36 »
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale z tym zestawem specjalnym płace za dwie przesyłki ?
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Listopad 2019, 11:55:11 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline isteklistek

« Odpowiedź #723 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 11:54:13 »
Niby są dobre chęci, ale jakoś nie wychodzi....każdy zestaw będzie liczony jako osobna przesyłka. Super pomysł. Wiedziałem, że znowu pojawi się Sin City - teraz 390, a było już, że trzeba było kupić zestaw za ponad 1000 zł, aby mieć w ogóle możliwość zakupu. Ciekawe, ile tego nakupił, bo coś mi się zdaje, że może być dwucyfrowa liczba.

Offline xanar

« Odpowiedź #724 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 11:56:33 »
Aktualnie na stanie wyświetlają się 3 szt.

Offline Lafar

« Odpowiedź #725 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 12:01:08 »
To jest zgodne z prawem, że 2 OSOBNE zamówienia muszę zwrócić? Każde to osobna transakcja kupna-sprzedaży, nie? To, że on sobie tak napisał w regulaminie coś znaczy?

Niefortunnie sformułowane, chodzi o to żeby zabezpieczyć się przed geniuszami którzy zamówią komiksów za 10k i na drugim zamówieniu za free produktów za 1000zł i nagle będą chcieli zwracać zamówienie główne ale zostawić sobie gratisy.

Offline xanar

« Odpowiedź #726 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 12:09:31 »
ale to przecież taki geniusz musiałby najpierw zapłacić te 10k, a tacy ludzie, którzy robią takie numery raczej nie mają takiej kasy.

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #727 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 14:40:02 »
Właśnie przejrzałem ofertę sklepu pod kątem zakupu ratio wariantów i jestem mocno zdziwiony cenami okładek. Pamiętam, że jakieś pół roku temu zalegały one w sklepie w cenie 15-20 zł, niektóre warianty z linii Ultimate sprzedawane były po 10 zł. A teraz ceny na poziomie 100 zł-200 zł Oo O co chodzi? Ten sklep tak ma? Kiedyś wariant Ramosa do ASM #1 kosztował 75 zł, teraz 300 zł.
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Listopad 2019, 14:42:28 wysłana przez komiksowe_warianty »

Offline Lafar

« Odpowiedź #728 dnia: Pt, 29 Listopad 2019, 15:55:00 »
ale to przecież taki geniusz musiałby najpierw zapłacić te 10k, a tacy ludzie, którzy robią takie numery raczej nie mają takiej kasy.

To był tylko przykład, prawda jest niestety taka, że kombinatorów jest bardzo dużo i sklep może być na tym stratny nie tylko na kasie ale też na roboczogodzinach zmarnowanych na rozpatrywaniu takich spraw. Śliski temat, po prostu źle to wdrożyli. Wystarczyło żeby sprawdzało czy 10% ceny całości koszyka - najtańsza pozycja przekracza cenę najtańszej pozycji i jeżeli tak ustawiało jej cenę za 1 zł. Bez zabaw w podwójne zamówienia, dziwne wysyłki i zostawiania obliczeń dla klienta.

Offline xanar

« Odpowiedź #729 dnia: Wt, 03 Grudzień 2019, 12:06:30 »
Wnioskuje, ze za bardzo nie było szału na te zestawy specjalne, gdyż tylko moje wrzucił na face'a.
Wszystkie pozycje twardo okładkowe dostałem w foliach, także nieźle patrząc na to, że stan produktu spadł na dobry.

Offline Antari

« Odpowiedź #730 dnia: Wt, 03 Grudzień 2019, 16:24:10 »
Ja dostałem ostatnio w foliach ale nie fabrycznych, tylko takich w jakie niektórzy pakują komiksy jak stawiają na półkach. Ale to były pozycje z SUPERCENY. Te z preorderów były wszystkie w foliach fabrycznych. Stąd prosty wniosek, kupujesz ze specjalnych ofert dostajesz bez folii/uzdatnione. Kupujesz w preorderze dostajesz w folii fabrycznej.

Offline xanar

« Odpowiedź #731 dnia: Wt, 03 Grudzień 2019, 16:30:33 »
Nie no ja dostałem teraz w fabrycznych.

Offline Antari

« Odpowiedź #732 dnia: Wt, 03 Grudzień 2019, 17:53:22 »
Nie no ja dostałem teraz w fabrycznych.

Też czasami dostawałem z SUPERCENY w fabrycznych. Ale nie jest to regułą. Z kolei jak kupujesz w preorderze to nigdy nie dostałem bez folii i ja bym to nazwał regułą.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #733 dnia: Wt, 03 Grudzień 2019, 20:22:59 »
Muszę przyznać, że obsługa klienta uległa znacznej poprawie. Właściciel bez wątpienia czyta komentarze o sobie i wyciąga z nich wnioski. To bardzo dobrze. Spośród ostatnich kilku zamówień w dwóch, czy trzech musiałem wejść w korespondencję z właścicielem i po dawnym, nieeleganckim zachowaniu, nie pozostało już śladu. Brawo! No a realizacja zamówień jak zawsze bez zarzutów - sprawnie, szybko i bez żadnych uszkodzeń, czy tam innych defektów. Ja zmieniam zdanie w sprawie MvM, zamierzam tam kupować regularnie.

Offline xanar

« Odpowiedź #734 dnia: Śr, 04 Grudzień 2019, 11:49:01 »
Też czasami dostawałem z SUPERCENY w fabrycznych. Ale nie jest to regułą. Z kolei jak kupujesz w preorderze to nigdy nie dostałem bez folii i ja bym to nazwał regułą.
Ja nie napisałem, że jest to regułą tylko, że dostałem z folią , także nie bardzo wiem o co ci chodzi.