Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 400142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #2100 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 09:15:23 »
Jak dalej tak jest to żadna tajemnica, robią tak żeby mieć stały procent marży.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Murazor

« Odpowiedź #2101 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 09:19:45 »
No tak, ale dla klientow to nic nie warta informacja. Dalej nie wiadomo kiedy beda jakie ceny :)

Offline xanar

« Odpowiedź #2102 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 09:36:11 »
Zawsze można kupić u konkurencji albo w jakimś innym europejskim sklepie, tam są stałe ceny. :)

Offline Murazor

« Odpowiedź #2103 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 09:49:52 »
I znow, nie chodzi o fakt stalych cen. Chodzi o jakiekolwiek informowanie z chociaz minimalnym wyprzedzeniem. Kupujesz kilka pozycji, a dzien pozniej ceny leca w dol. Nie kupujesz, bo moze cos bedzie taniej i przez 3 miesiace ceny wywalone do poziomu Atomu.

Sam kupuje wiekszosc w Azylu, chyba, ze Atom wyrowna jakas promocja, ot tak sobie narzekam przy okazji smiechow z wylaczenia komentarzy na FB :)

Offline xanar

« Odpowiedź #2104 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 11:01:37 »
Nie wiem po co oni te komentarze wyłączyli jak i tak tam raczej nikomu nie odpisywali, a tak tylko dolewają oliwy do ognia  :)

Taka polityka sklepowa, co zrobisz.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #2105 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 11:55:50 »
ja zamawiam z mvm/azyl > 12 lat. kiedyś miałem jazdy z rafalem palaczem, jakieś dziwne wymiany maili itd. od kilku lat zamawiam jednak w azylu i właściwie nie mam żadnych problemów. ceny wydań zbiorczych w porównaniu do atom nawet 50% mniej, więc przynajmniej ja widzę sens.

to że mają na głowie za dużo to pewnik - w ostatnich miesiącach pierwsze wpadki których doświadczyłem: przysłali mi shaolin cowboya zwykłe wydanie a nie silent but deadly. musiałem odsyłać itd. dostałem też wezwanie do zapłaty bo nie opłaciłem paczkomatu a w komentarzu zamówienia wpisałem żeby wysłali z jednym z preorderów.

ceny u nich na koniec roku zawsze w górę - wg mnie okres świąteczny + kurs dolara.

Offline xanar

« Odpowiedź #2106 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 13:58:01 »
Tam to teraz jest tak, że preorderami zajmuje się kto inny, Azylem ktoś inna a wysyłkami jeszcze ktoś inny.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2107 dnia: Śr, 01 Styczeń 2025, 00:59:47 »

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #2108 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 16:16:23 »
Nie ma ktoś jakichś wtyk w tym sklepie? Kiedy wreszcie wróci oferta ekspozycyjna albo jakaś inna promocja z normalnymi cenami? Bo na razie było drogo a od kilku dni jest jeszcze drożej.
Od 3 miesięcy zbieram pozycje w schowku. Już mam ich 16, w tym samych omnibusów 12,  kolejne już niedługo, a normalnych cen nie można się doczekać.

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #2109 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 16:23:02 »
Nie ma ktoś jakichś wtyk w tym sklepie? Kiedy wreszcie wróci oferta ekspozycyjna albo jakaś inna promocja z normalnymi cenami? Bo na razie było drogo a od kilku dni jest jeszcze drożej.
Od 3 miesięcy zbieram pozycje w schowku. Już mam ich 16, w tym samych omnibusów 12,  kolejne już niedługo, a normalnych cen nie można się doczekać.
Też czekam, przelicznik 3 to przesada, 450 zł za coś co jeszcze niedawno można było kupić za 300... Może trzeba się nastawić na przyjazd na jakiś festiwal, tam z tego co widziałem na filmikach działają z przelicznikiem 1$=2zł.

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #2110 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 16:39:47 »
Kiedyś mieli wyprzedaż, gdzie nawet 1,8 się trafiało, ale powiedzmy, że 2,2 jest w miarę rozsądnym kompromisem między interesami sprzedającego i kupującego.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #2111 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 16:41:24 »
Między 2,5 a 2,8 max jest z kolei rozsądną ceną standardową pozapromocyjną.
Podniesienie do 3,0 to już mocna przesada jest to już wtedy identyczna cena jak w Europejskim sklepie Comics Bugle gdzie mamy wysyłkę za free w całej Unii Europejskiej a jak wiemy nawet przy zamówieniach na ponad 1000 zł za wysyłkę w Azylu płacić trzeba.

Offline rekin

« Odpowiedź #2112 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 16:55:13 »
Był przelicznik 2.0 na krótko w okolicach października. Chyba nawet nie było informacji na fejsie. W ostatnich miesiącach niewiele tam brałem ze standardowej oferty, w tym miesiącu ograniczę się tylko do preorderu. Gorzej, że tu też znowu podnieśli przelicznik.

Nie zamierzam wspierać portfelem nowej polityki cenowej Azylu. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekanie na ciekawe promocje u konkurencji.

Offline xanar

« Odpowiedź #2113 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 16:57:42 »
Ta polityka jest cały czas taka sama, raz jest taniej raz drożej.

Offline rekin

« Odpowiedź #2114 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 17:06:12 »
No nie. Ostatnio jest tylko drożej. Nie ma żadnych promocji, na Black Friday również nie było. Nie ma też oferty ekspozycyjnej, czasami zwanej mega/super/hiper sale. Atom w tym czasie zrobił kilka promocji.

Wiadomo, że prędzej czy później wejdzie jakaś promocja, ale na razie trudno się nie zgodzić ze stwierdzeniem, że Azyl ostatnio nie rozpieszcza swoich klientów.