Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 399845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1920 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 15:12:55 »

Offline Gazza

« Odpowiedź #1921 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 18:55:44 »
Precyzując - dostępny w lutym marcowy preorder na maj 😉

Offline Kandor

« Odpowiedź #1922 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 19:10:33 »
Precyzując - dostępny w lutym marcowy preorder na maj 😉
No, taa... ;-D

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #1923 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 10:24:07 »
Kurczę zamawiałem do tej pory w atomie, przejrzałem nowy poreorder i taniej wychodzi na azylu prawie 70 zł ale trochę się boję :P Ktoś coś więcej w skrócie napisze o zamówieniach z tego sklepu ?... Przyszło wszystko ok? Okładki zgodne z zamawianymi ? Stan ok ? długie oczekiwanie na wysyłkę ? Jak pakowanie ? Poczytałem trochę cały temat ale gdyby kilka doświadczonych osób w skrócie napisało to będę wdzięczny :)

Offline xanar

« Odpowiedź #1924 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 11:02:18 »
Z preorderu to raczej dostaniesz wszystko nowe z folii, tak jak z tej normalnej oferty. Pakowanie lepsze niż w Atomie, jak się zamawia więcej rzeczy.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #1925 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 11:17:03 »
Z preorderu to raczej dostaniesz wszystko nowe z folii, tak jak z tej normalnej oferty. Pakowanie lepsze niż w Atomie, jak się zamawia więcej rzeczy.

Tam faktycznie wysyłają bez folii i tekturki ochronnej i trzeba dopłacać 1,50 zł za sztukę ?

Offline xanar

« Odpowiedź #1926 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 11:20:22 »
Nie wiem ja zeszytów nie kupuje, pisałem o zbiorczych, zeszyty to chyba lepiej w Atomie tam chyba szerszy wybór.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1927 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 11:29:53 »
Mi wszystko przyszlo we folijkach ale bez kartonowych usztywnien.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1928 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 13:12:15 »
Ale czy mi się wydaje, czy ten preorder w Azylu powiązany jest z jakimiś dziwacznymi regulaminami, że trzeba być na jakiejś wewnętrznej liście i należy zamawiać co miesiąc albo zostanie się z listy wyciętym i nic z kolejnych preorderów się nie kupi?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

Offline death_bird

« Odpowiedź #1930 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 13:28:20 »
Nie rozumiem struktury myślowej stojącej za ideą przewodnią tego sklepu.  8)
Ale komiksy wysyłają porządnie zapakowane.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1931 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 13:43:37 »
Czyli jak to rozumieć - jeśli władze nie zaakceptują via mail przyłączenia osoby do programu, nie możesz u nich kupować w preorderze?

Offline death_bird

« Odpowiedź #1932 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 13:49:09 »
Ja to rozumiem w ten sposób, że ten program pozwala płacić w terminie dostawy (do sklepu) natomiast wszyscy inni płacą w przedpłacie (czyli z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem). Ale wcale nie mam pewności czy faktycznie rozumiem czy mi się tylko tak wydaje.

Offline xanar

« Odpowiedź #1933 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 13:53:48 »
Tam jest wszystko napisane  :) , płacisz jak przyjedzie towar, raz w miesiącu masz obowiązkową wysyłkę.

Ja to rozumiem, że to wszystko tak pokomplikowali, bo zamawiały jakieś "dzeci" i nie płaciły, pewnie dlatego też zlikwidowali wysyłkę za pobraniem.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1934 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 14:25:48 »
Kurczę zamawiałem do tej pory w atomie, przejrzałem nowy poreorder i taniej wychodzi na azylu prawie 70 zł ale trochę się boję :P Ktoś coś więcej w skrócie napisze o zamówieniach z tego sklepu ?... Przyszło wszystko ok? Okładki zgodne z zamawianymi ? Stan ok ? długie oczekiwanie na wysyłkę ? Jak pakowanie ? Poczytałem trochę cały temat ale gdyby kilka doświadczonych osób w skrócie napisało to będę wdzięczny :)
Zamówiłem w preorderze za 150 zł jedną rzecz (i opłaciłem), a oni że dystrybutor nie spodziewał się takiego zainteresowania i dla mnie zabrakło, ale poszukają w innym miejscu. Nie znaleźli, oddali kasę. Atom mi z koleii napisał że u nich taka sytuacja by się nie zdarzyła i oni mogą mi ten tytuł wysłać. Ale teraz (wcześniej w preorderse u nich kosztował 200 zł może trochę więcej) mogą mi go za jakiś czas wysłać za 400 zł (mniejsza z tym jaką decyzję ostatecznie podjąłem) :-) Tak to jest ze sklepami komiksowymi w Polsce :-) Preorder pakowany pancernie, estetycznie to prawda. Zafoliowane komiksy, z wyjątkami: nie miałem jednego z compendiów DC, ale może to nie przypadek bo to niezły grubasek był :-) PREORDER w Multiversum to zwyczajny prorder: zamawiasz i płacisz. Program pps to taki SPECJALNY preorder, w założeniui dla zaufanych klientów. Zdecydowałem się na ten program bo czasem zdarzało się zamówić jakiś omnibus za ponad 300 zł i on na rynku się ukazywał po 8 miesiącach, więc ta kasa jest jakby "zamrożona". Są plusy i minusy takiego programu, zwłaszcza jak zamawiasz za tysiaka wzwyż w prorderze. Wszystko jest na stronie, ale jest podane że limit wynosi 5000 zł, ale można go indywidualnie podwyższyć. To się tylko tak WYDAJE dużo, ale po 3-4 preorderach to już masz nzbierane pozycji za ponad 5 tysiaków a tylko nieliczne z tych pozycji już się ukazały na rynku.
« Ostatnia zmiana: Nd, 26 Luty 2023, 14:36:12 wysłana przez Kandor »