Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 400185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online xanar

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #300 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 10:28:07 »
Mi jak na razie wszystko podcierało a już trochę tam nakupowałem. W Poczcie Polskiej jakoś mniej rzucają tymi paczkami, niż kurierzy.
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Kwiecień 2019, 10:38:31 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline freshmaker

« Odpowiedź #301 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 10:39:17 »
ja kupuje z amazona kilkanascie lat, z bd ponad 10. to jest loteria. czasami zafoliuja i przyczepia do tekturki, czasami wrzuca luzem do wielkiego kartonu. podarte obwoluty i poobijane rogi to niestety szansa 50/50. reklamujesz - przysylaja ci drugi omniak w takim samym stanie...

Online xanar

« Odpowiedź #302 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 11:05:47 »
Dotarła do mnie paczka z Multiversum, no i faktycznie to wygląda na "używany - stan dostateczny"
dwa omnibusy bez foli, obwoluty jak obwoluty, jeden ma białą okładkę no to już nie jest biała, jakieś odciski paluchów itp. nie wiem co oni tam w ziemi robią, drugi ma jakoś powycieraną okładkę pod obwolutą i odciski tam gdzie palców strony są, czyli w sumie wszystko się zgadza ze stanem używanym. Jeszcze są cztery epiki jeden ma ze cztery strony zagięte ale i tak lepiej wyglądają od tych omnibusów.
Ogólnie to kupuje w różnych miejscach ale jakoś nigdzie nie ma takich problemów, kupuje nowe to przyjeżdża i jest nowe.

ja kupuje z amazona kilkanascie lat, z bd ponad 10. to jest loteria. czasami zafoliuja i przyczepia do tekturki, czasami wrzuca luzem do wielkiego kartonu. podarte obwoluty i poobijane rogi to niestety szansa 50/50. reklamujesz - przysylaja ci drugi omniak w takim samym stanie...

No faktycznie te paczki, które wysyłają kurierem, czyli takie powyżej 2kg no to może być tak, że 50/50 ale takie pojedyncze OHC, epici itp., które idą pocztą to prawie w ogóle nie miałem reklamacji.

Offline cinemaman

« Odpowiedź #303 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 11:57:41 »
Najprościej i najtaniej (jak na ten moment) w Multiversum: https://multiversum.pl/p/1692/65853/usagi-yojimbo-the-special-edition-vol-01-02-sc-box--fantagraphics-books-komiksy-tomy-i-ksiazki.html

Na stronie sklepu jest adnotacja "używany - stan dostateczny". Czy ktoś wie, jakie zniszczenia moze miec taki komiks? Może ktoś kupował już komksy w tym sklepie z taką adnotacją?

Online OokamiG

« Odpowiedź #304 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 12:06:45 »
W wątku multiversum masz dwadzieścia stron opinii o sklepie, tam możesz znaleźć komentarze na ten temat.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #305 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 12:08:17 »
Wszystkie komiksy mają z takim opisem. Takie ich zabezpieczenie przed ewentualnymi zażaleniami.

Kilka razy u nich kupowałem i dostałem komiksy w stanie idealnym, ale wiem, że niektórym zdarzało się otrzymać komiksy w ciut gorszym stanie. 

Offline Pawelek

« Odpowiedź #306 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 12:52:54 »
Z tą zmianą przelicznika to już nieaktulane teraz jest:

11.04.2019 nastąpi zmiana przelicznika z 1 USD = 2,5 PLN na 1 USD = 2,7 PLN.

Próbuje to rozgryźć ale nie jestem w stanie zrozumieć na jakiej zasadzie te przeliczniki funkcjonują i od czego zależą.
No jak to o co chodzi? Przelicznik 2,6 nie był wystarczająco straszny. Widać, że aktualnie przelicznik działa jak straszak. Kupujcie więcej teraz bo od 11.04 będzie drożej. Założę się, że znaczna część obrotu jaką zrobił w marcu właśnie na tej koncepcji bazowała. Taki marketing strachu, kupujcie bo przelicznik wzrośnie, kupujcie albo zamknę sklep i będziecie kupować drożej u konkurencji.

« Odpowiedź #307 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 12:55:06 »
pytanie tylko jak długo ta metoda może się sprawdzać

Offline Pawelek

« Odpowiedź #308 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 12:57:30 »
Myślę, że już przestaje skoro zmienił zdanie i zamiast o 0,10 podniesie o 0,20.

Online xanar

« Odpowiedź #309 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 13:04:38 »
Też już o tym wcześniej pisałem, taka sztuczka psychologiczna  :) aktualnie to już nie bardzo opłaca się kupować, chyba, że jakieś rzeczy, których nigdzie indziej nie ma. Przy tym kursie 2,7 to preorder u konkurencji na jakiegoś omnibusa wychodzi z wysyłką + - 10 PLN drożej, tylko, że tam dostaniesz nowy zafoliowany.

Offline Pawelek

« Odpowiedź #310 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 13:14:50 »
Dokładnie. Ja wczoraj odebrałem paczuchę właśnie z takimi komiksami, których cena poza MVM to kilkakrotność ceny okładkowej. Do takich zakupów MVM jest super. Pozostałe, dostępne również gdzie indziej zostawię sobie na później, jak przelicznik będzie w okolicach 2,3. Mam co czytać a i dziur w seriach już prawie nie mam.

Online xanar

« Odpowiedź #311 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 13:18:17 »
Podejrzewam, ze taki niski przelicznik to dopiero zrobi pod koniec roku, no chyba, że zakończy działalność wcześniej  ;)

Offline isteklistek

« Odpowiedź #312 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 13:20:14 »
Myślę, że to właściciel przewidział, więc następne przeliczniki poniżej 2,5 będą uzależnione o wartości zamówienia. Jeżeli zrobisz za ponad 1000zł., to przeliczniki ustawi się na 2,4, za 2000zł. będzie 2,3. Parę miesięcy temu jak kombinował z rabatami, to był próg jednorazowego zamówienia 4000 zł, wtedy rabat wskakiwał na 50%.

Offline Pawelek

« Odpowiedź #313 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 13:24:17 »
Podejrzewam, ze taki niski przelicznik to dopiero zrobi pod koniec roku, no chyba, że zakończy działalność wcześniej  ;)
Trudno, kupię od syndyka z przelicznikiem 1,0 ;)

Offline starcek

« Odpowiedź #314 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 14:04:42 »
Przecież obiecał, że ciągnie wózek do końca roku. :-D
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.