Mimo to uważam za zrównanie cen preordera i pozycji na stanie za zmianę na plus. Jeżeli faktycznie tak będzie.
Ceny poszły w górę, nie w dół wiec dla klienta końcowego (czyli dla nas) to raczej gorsza sytuacja. Względem tego co sprawdzałem to około 20zł w górę. Wiadome, że z perspektywy sklepu to zmiana na plus.
Jasne mnie też nie obchodzi różnica 10zł jak zamawiam coś co akurat mi wpadło w oko albo coś bez czego 'nie mogę żyć' ale jeżeli przychodzi preorder i mam wybranych 5 pozycji które będę zamawiał za jednym razem i na każdej mam 15 złotych różnicy...
Nadal odnoszę wrażenie, że dla Ciebie każdy kto zakwestionuje ceny jest studentem/ma za dużo czasu/nie ma nic do roboty. Oczywiście tak nie jest, każdy ma jakiś budżet i próbuje się w nim zmieścić. Jeden kupuje dwa tomy miesięcznie i mu to nie robi różnicy, inny kupuje bardzo dużo i patrzy mniej przychylnie na różnice cenowe na poziomie 10-20zł/tom.
Preorder zawsze powinien być bardziej opłacalny niż kupowanie po premierze i tyle w temacie. Jeżeli zaczniemy uważać inaczej to będzie oznaczać, że Marvel i DC wyprali nam mózgi i brak dla nas już nadziei.
Jeszcze co do Pana z FB to ogólnie nie polecam, długi czas oczekiwania, różnice cenowe minimalne i ewidentnie gorzej jest się traktowanym jeżeli robi się mniejsze zamówienia. Ale dużo ludzi poleca więc najlepiej sprawdzić samemu.