Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 400687 razy)

Offline freshmaker

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1680 dnia: So, 05 Czerwiec 2021, 21:32:21 »
mam podobnie. polowanie na ceny już dawno za mna, ale to zależy w którym momencie zbieractwa się jest. jak kupujesz i czytasz dużo to może ma to znaczenie. ja kupuje raczej selektywnie i raczej staram się zmniejszyć w nie zwiększyć kolekcje.

w tym miesiącu zostawiłem 4 stówy w mvm. raczej jestem zadowolony z tego sklepu, na pewno komiksy docierają w dobrym stanie. amazona odpuściłem po tym jak 2 razy wymieniałem omnibusa i przychodził w coraz gorszym stanie. z amazona ewentualnie mniejsze rzeczy.

Offline Antari

« Odpowiedź #1681 dnia: So, 05 Czerwiec 2021, 22:27:25 »
mam podobnie. polowanie na ceny już dawno za mna, ale to zależy w którym momencie zbieractwa się jest. jak kupujesz i czytasz dużo to może ma to znaczenie. ja kupuje raczej selektywnie i raczej staram się zmniejszyć w nie zwiększyć kolekcje.

w tym miesiącu zostawiłem 4 stówy w mvm. raczej jestem zadowolony z tego sklepu, na pewno komiksy docierają w dobrym stanie. amazona odpuściłem po tym jak 2 razy wymieniałem omnibusa i przychodził w coraz gorszym stanie. z amazona ewentualnie mniejsze rzeczy.

No dokładnie. Też coraz mniej zostawiam, choć w obecnym miesiącu będzie sporo. Ot, kilka reprintów których nie miałem.

Jasne, nie ma sensu kupować czegoś na MVM jeżeli jest na Atomie taniej i vice versa. Ale bawić się w jakieś listy, czaić na dostawy, które regularne nie są... To już nie moja bajka. Wolę w tym czasie coś poczytać. 

A tak już na marginesie taniej wychodzi na zbiorczych korzystanie z oferty pewnego Pana na FB. O kim mowa chyba wszyscy wiedzą. Niestety podobnie jak w przypadku powyższych z uwagi na brak regularności dostaw nie mam już czasu aby koordynować premiery w ten sposób. Ale wyszło by o wiele taniej niż korzystanie z któregokolwiek ze sklepów.

Offline xanar

« Odpowiedź #1682 dnia: So, 05 Czerwiec 2021, 22:54:55 »
Ostatnimi czasy jest tak, że jak się nie zrobi preordera to może się już nie kupić.
A pan z FB na razie nie przyjmuje zamówień, bo na półce miał zamówionych ok. 20 książek a ludzie się nie odzywają, ma coś formę zmienić.
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1683 dnia: So, 05 Czerwiec 2021, 23:38:42 »
To dlatrgo tyle wystawil na ebayu...

Offline Lafar

« Odpowiedź #1684 dnia: Nd, 06 Czerwiec 2021, 09:14:17 »
Mimo to uważam za zrównanie cen preordera i pozycji na stanie za zmianę na plus. Jeżeli faktycznie tak będzie.

Ceny poszły w górę, nie w dół wiec dla klienta końcowego (czyli dla nas) to raczej gorsza sytuacja. Względem tego co sprawdzałem to około 20zł w górę. Wiadome, że z perspektywy sklepu to zmiana na plus.

Jasne mnie też nie obchodzi różnica 10zł jak zamawiam coś co akurat mi wpadło w oko albo coś bez czego 'nie mogę żyć' ale jeżeli przychodzi preorder i mam wybranych 5 pozycji które będę zamawiał za jednym razem i na każdej mam 15 złotych różnicy...

Nadal odnoszę wrażenie, że dla Ciebie każdy kto zakwestionuje ceny jest studentem/ma za dużo czasu/nie ma nic do roboty. Oczywiście tak nie jest, każdy ma jakiś budżet i próbuje się w nim zmieścić. Jeden kupuje dwa tomy miesięcznie i mu to nie robi różnicy, inny kupuje bardzo dużo i patrzy mniej przychylnie na różnice cenowe na poziomie 10-20zł/tom.

Preorder zawsze powinien być bardziej opłacalny niż kupowanie po premierze i tyle w temacie. Jeżeli zaczniemy uważać inaczej to będzie oznaczać, że Marvel i DC wyprali nam mózgi i brak dla nas już nadziei.

Jeszcze co do Pana z FB to ogólnie nie polecam, długi czas oczekiwania, różnice cenowe minimalne i ewidentnie gorzej jest się traktowanym jeżeli robi się mniejsze zamówienia. Ale dużo ludzi poleca więc najlepiej sprawdzić samemu.

Offline xanar

« Odpowiedź #1685 dnia: Nd, 06 Czerwiec 2021, 10:18:41 »
Co to znaczy gorzej traktowanym ?

Offline Toranga

« Odpowiedź #1686 dnia: Nd, 06 Czerwiec 2021, 21:26:36 »
Co to znaczy gorzej traktowanym ?

Podbijam.
A może raczej: co to znaczy być traktowanym lepiej?
Są jeszcze lepsze ceny możliwe do zgarnięcia?
Czy będzie do mnie pisać per pysiaczku?
😉

Offline xanar

« Odpowiedź #1687 dnia: Nd, 06 Czerwiec 2021, 22:04:45 »
A, że trzeba poczekać dłużej to chyba normalne, mało sprowadza to musi poczekać aż mu się uzbiera, żeby to się w ogóle opłacało.

Offline Lafar

« Odpowiedź #1688 dnia: Pn, 07 Czerwiec 2021, 07:59:14 »
Zapominanie o zamówieniach, pytania w stylu 'i co to tylko tyle zamawiasz?', ciągła potrzeba przypominania się czy na pewno realizuje to co zamówiłem. Ostatnie zamówienie u niego złożyłem po czym mu się zapomniało.

Nie, nie musi do mnie pisać prosiaczku, wystarczy, żeby robił to co ma robić. On ma prawo tak sprzedawać, mnie ma się prawo to nie podobać. Jak to na forum, jak zwykle jak się nie ma zdania zgodnego z rozmówcą to się zaczyna szydzenie ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #1689 dnia: Pn, 07 Czerwiec 2021, 08:03:24 »
No to teraz się przyznaj, to ty jesteś jedną z tych osób co zamówiły i nie chciały później zapłacić  :)

A tym czasem w Multiversum chyba coś znowu drożej  :)

No i teraz pytanie, kto zamówi coś tutaj, jak u złej konkurencji tak sama cena w preorderze i później można jeszcze nie zapłacić jak się pojawi za pół roku  ;D
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Czerwiec 2021, 08:08:33 wysłana przez xanar »

Offline Lafar

« Odpowiedź #1690 dnia: Pn, 07 Czerwiec 2021, 08:13:51 »
No jakby mi po kilku miesiącach teraz napisał, że mu się przypomniało i jednak ma to bym mu rzeczywiście nie zapłacił. (nie, nie preorderowałem) Bądźmy poważni.

--EDIT

A tym czasem w Multiversum chyba coś znowu drożej  :)

No to teraz rzeczywiście dowalił ostro, różnica na omniaku w preorderze między multi a atomem 99 groszy ;) Teraz to już nie ma żadnych argumentów, dużo bardziej opłaca się w Atomie jeżeli doliczy się lepszą obsługę.

Na czymś innym niż omniak Criminal HC o 5 zł w górę.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Czerwiec 2021, 08:20:48 wysłana przez Lafar »

Offline xanar

« Odpowiedź #1691 dnia: Pn, 07 Czerwiec 2021, 09:51:59 »
A ten PPS to jeszcze funkcjonuje, bo jak tak, to teraz jest tak sama cena przy płatności przy składaniu zamawiania i po sprowadzeniu  :)
Ja dostałem swojego czasu info o pps na abonament, ale udałem sam przed sobą, że tego nie widziałem.

Offline rekin

« Odpowiedź #1692 dnia: Pn, 07 Czerwiec 2021, 13:08:33 »
Palacz chyba coś wspominał o promocji na Marvela, więc liczyłem, że będzie taniej... Podwyższył ceny 2 czerwca, teraz znowu, więc to już DRUGA podwyżka w ciągu niecałego tygodnia. Do tego preordery nie są już taniej. Zatem bez zastanowienia biorę kolejnego omnibusa w Atomie. W dodatku nie muszę zamrażać kasy na pół roku.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1693 dnia: Pn, 07 Czerwiec 2021, 13:32:19 »
Ja to nie mogę się nadziwić skąd, mimo tych wszystkich przekrętów na klientach, wciąż znajduje swoich akolitów... Masakra.

Offline Lafar

« Odpowiedź #1694 dnia: Pn, 07 Czerwiec 2021, 14:30:08 »
Nie nazwałbym niczego co on robi przekrętem. Może odstrasza klientów i mnie też się jego akcje nie podobają ale wszystko co robi jest legalne. Jego sklep więc może ceny zwiększać i zmniejszać tak samo jak może proponować różne usługi klientom. Jak to robi to inna kwestia.