Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 399608 razy)

Offline Toranga

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1485 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 20:53:37 »
Heh, jak dwie wielkie konkurencje już tak odpłynęły, że mają takie ceny to skorzysta Nick i sklepy zagraniczne. 🤷‍♂️
Ja w tych cenach co teraz maja MvM i Atom nic z nowości dostępnych normalnie gdzie indziej na pewno nie będę kupować. Ewentualnie zeszytowki, ale te i tak biorę sporadycznie.
A tak to tylko jakieś starocie gdzie indziej wyprzedane, które u nichjeszcze zalegają na magazynach (czasem coś takiego się trafi).

Online xanar

« Odpowiedź #1486 dnia: Cz, 11 Luty 2021, 23:16:08 »
15 LAT MULTIVERSUM
2021-02-11 00:18:50
Zbliżamy się do 15 rocznicy powstania MULTIVERSUM.

Jak ten czas leci.

W piątek 12.02.2021 wystartuje kilkudniowa promocja związana z dostępnymi w naszym magazynie produktami znajdującymi się w kategoriach innych niż MVM SALE.

To będzie prawdopodobnie jedyna promocja którą przeprowadzimy w tym i przyszłym miesiącu poza wielkimi promocjami które macie do dyspozycji przez cały czas - MVM SALE na stronie naszego sklepu internetowego oraz OFERTA EKSPOZYCYJNA na stronie naszego sklepu partnerskiego AZYL KOMIKSU.

Ten rok jest niestety kontynuacją paskudnego roku 2020. Już za chwilę związany z pandemią rollercoaster będzie trwał 12 miesięcy - w tym czasie doszło i nadal dochodzi do wydarzeń które utrudniają nam prowadzenie działalności na najróżniejsze sposoby.

Niezłomnie jesteśmy jednak cały czas z Wami z najlepszą ofertą oryginalnych amerykańskich komiksów w Polsce.

Możliwe jest to wyłącznie dzięki Waszemu wsparciu.

Dopóki jesteście z nami my możemy być z Wami.

Wspierajcie nas proszę z całych sił w tym roku, tak żebyśmy mogli z Wami być przez kolejne 15 lat.

https://multiversum.pl/_blog/360-15_LAT_MULTIVERSUM.html
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Genocider

« Odpowiedź #1487 dnia: Pt, 12 Luty 2021, 12:57:50 »
A jeszcze niedawno straszył, że " TANIEJ to na pewno już nie będzie" - to kłamczuszek jeden ;)

Ja nie zamierzam korzystać, obkupiłem się już u "złej konkurencji"  :-X :-X :-X
(która w ostatnim czasie z kodami rabatowymi 5% + niższej darmowej wysyłce wychodzi odrobinę taniej niż MVM ;) - kto by pomyślał... )

Offline Murazor

« Odpowiedź #1488 dnia: Pt, 12 Luty 2021, 12:59:50 »
Szkoda tylko, że to nie Atom obniżył znacząco ceny, ale Multiversum podniosło :-\

Offline Genocider

« Odpowiedź #1489 dnia: Pt, 12 Luty 2021, 19:39:57 »
Wtedy to byłaby dosłownie wojna i to chyba na dużą korzyść ATOMa

Swoją drogą! Właśnie do mnie doszło jak żenujące są promocje w MVM.
Znów opierają się na tej samej zasadzie co wcześniej:
1) Gościu najpierw podnosi ceny ( początek stycznia )
2) Potem robi "promocję" gdzie cena wraca do początkowej przed podwyżką --> czyli C***, a nie promocja.

Dokładnie w takim sam sposób działały WSZYSTKIE pozostałe promocje w zeszłym roku...

PORAŻKA

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #1490 dnia: Pt, 12 Luty 2021, 20:58:33 »
Kurczaczki, miałam nadzieję na troszkę lepszą promocję na taką ładną rocznicę jak 15 lat istnienia sklepu, a tu tylko -10%.  :( w dodatku poklikałam po tytułach, które interesowały mnie koło grudnia i faktycznie nawet z tą promocją są teraz droższe, niż były wtedy.

Online xanar

« Odpowiedź #1491 dnia: Pt, 12 Luty 2021, 21:10:48 »
Powinno być 15%  8)

Offline Genocider

« Odpowiedź #1492 dnia: Pt, 12 Luty 2021, 23:46:50 »
Kurczaczki, miałam nadzieję na troszkę lepszą promocję na taką ładną rocznicę jak 15 lat istnienia sklepu, a tu tylko -10%.  :( w dodatku poklikałam po tytułach, które interesowały mnie koło grudnia i faktycznie nawet z tą promocją są teraz droższe, niż były wtedy.

Podwyżki cen najlepiej widać właśnie na starych numerach.
Weźmy dla przykładu chlubę Multiversum: 

DETECTIVE COMICS #1027 MULTIVERSUM RETAILER EXCLUSIVE
w dniu premiery 09/20 --> 69 zł
Pomijając krótkoterminową promocję --> 99 zł !! 

Piękny wzrost o 43% !!!

Trzeba być dosłownie frajerem aby 'skusić się na promkę "

Powinno być 15%  8)

Żeby faktycznie nazwać to promocją to raczej minimum -50%  :-X
« Ostatnia zmiana: Pt, 12 Luty 2021, 23:48:51 wysłana przez Genocider »

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1493 dnia: Pn, 22 Luty 2021, 11:59:16 »
Powiedzcie czy ten cały Azyl Komiksu to taki sam sklep co multiversum tylko pod inną nazwą ale z tym samym asortymentem jak np Aros i bonito? Pytam bo ostatnio nie udało mi się zamówienie z multi bo komiksu nie było na stanie a na tym azylu widnieje że jest na stanie.

Online xanar

« Odpowiedź #1494 dnia: Pn, 22 Luty 2021, 12:02:15 »
To są osobne firmy, jakieś tam układy są, ogólnie to Azyl zajmuje się ofertą ekspozycyjną + ściąganie z USA na zamówienie od jakiegoś czasu.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1495 dnia: Pn, 22 Luty 2021, 14:35:48 »

Online xanar

« Odpowiedź #1496 dnia: Pn, 22 Luty 2021, 15:02:19 »
Nawet coś taniej jest niż w poprzednim, ale te okładki to tak na sztukę wzięte ze strony Diamonda pozamieniane omnibusy vol.3 z vol.5.

Offline Toranga

« Odpowiedź #1497 dnia: Pn, 22 Luty 2021, 21:18:33 »
Nawet coś taniej jest niż w poprzednim, ale te okładki to tak na sztukę wzięte ze strony Diamonda pozamieniane omnibusy vol.3 z vol.5.
Faktycznie ceny trochę zeszły i są w miarę znośne. Chyba pan Rafał zobaczył po wynikach sprzedaży za poprzedni miesiąc, że przegiął. Jak się nie mylę to liczył 375 PLN za Omnibusa z okładkową 125 USD, jak dla mnie przeginka (pozdrawiam klientów Atomu), a obecne 350 jest całkiem nieźle. Choc mogło by byc lepiej, bo w najlepszym momencie zeszłego roku za takie wydania w preorderze płaciłem poniżej 330.

Online xanar

« Odpowiedź #1498 dnia: Śr, 24 Luty 2021, 23:06:11 »
Jednak trochę tego towaru się sprzedaje:

https://www.facebook.com/multiversum.eu/photos/a.123322767739939/5200902266648605

także może nie będzie straszenie upadłością w tym roku  ;D

Offline Antari

« Odpowiedź #1499 dnia: Śr, 24 Luty 2021, 23:21:13 »
Jednak trochę tego towaru się sprzedaje:

No akurat, że ten omnibus się sprzedaje to chyba nie dziwne...