Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 400581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiksowe_warianty

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1455 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 21:22:40 »
"Radzę Wam robić jak najszybciej jak największe zakupy w naszym sklepie. Skutki pandemii coraz mocniej uderzają w każde istotne ogniwo logistyki dostaw - czy to na etapie transportu czy to na etapie odpraw celnych. Niektóre firmy z którymi współpracowałem od 15 lat kończą działalność i wymusza to szukanie nowych rozwiązań, inne żeby przetrwać wprowadzają solidne zmiany w cennikach usług. Kombinacja tego wszystkiego już wkrótce znajdzie swoje przełożenie w cenach produktów w sklepie. Nie wiem czy zmiana będzie mała, średnia czy duża bo to wyniknie z ostatecznej kombinacji wielu różnych elementów. Wiem za to że taniej niż teraz na pewno nie będzie"

Spoiler: PokażUkryj
nie no, tak naprawdę to beka jak od dłuższego czasu

Offline Lafar

« Odpowiedź #1456 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 21:26:26 »
Miałem właśnie pisać, że ceny na MVM jakoś dziwnie poszybowały w górę a tu takie rewelacje. Chyba już wiadomo dlaczego - wszystko się kończy!

---

btw, omniaki teraz taniej ściągnąć z UK niż kupić u nas, nawet po doliczeniu tych opłat brexitowych chyba wychodzi taniej

Offline xanar

« Odpowiedź #1457 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 22:11:11 »
Jakie opłaty brexitowe ?

Jak będzie drożej to preorder będzie tańszy u konkurencji, teraz ceny są praktycznie takie same na np. ohc, omnibusy itp.

Zresztą też nie można tych cen podnosić w nieskończoność, raczej książki za 1k nikt nie kupi.

No właśnie jak to jest, taki Batman: Detective Comics Omnibus z UK cena z wysyłką koszt - 355 nie mam pojęcia jak to z tym vatem teraz jest ale +5% to wyjdzie 372
Multiversum 513 z wysyłką

Konkurencja nie straszy podwyżkami ?
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Styczeń 2021, 22:16:10 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Lafar

« Odpowiedź #1458 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 23:09:39 »
Tak, chodziło mi o ten VAT. Teoretycznie powinno być 10% wartości zamówienia od 20gbp + opłata celna?

Ja zamówiłem na próbę omniaka, zobaczymy co wyjdzie jak przyjdzie. Biorąc twój przykład to nawet jak doliczy się 100zl opłat to wychodzi taniej. Jest to trochę straszne, bo pokazuje jak nas doją na tych komiksach.

Offline xanar

« Odpowiedź #1459 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 00:09:40 »
Na książki nie ma cła, dlaczego 10% ?

Offline Lafar

« Odpowiedź #1460 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 10:33:12 »
Tak gdzieś wyczytałem, może to nie być prawda. Widziałem już milion różnych wariacji na ten temat, nigdzie nie znalazłem konkretnego info. Zresztą, nawet jakby było to booksetc np zaniża wartość przesyłek wiec nadal nie wiadomo ile się zapłaci.

Offline xanar

« Odpowiedź #1461 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 11:56:36 »
Coś słabe rzeczy czytasz, gdzie żeś wyczytał te 10% ?

Offline moai

« Odpowiedź #1462 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 12:08:16 »
Dodam, że przy zakupach przez BD zawsze naliczany jest VAT w zależności od kraju docelowego. Zatem kupując u nich komiksy, od razu doliczany jest VAT 5 % na książki. A skoro cła nie ma, to nie ma.

Offline Lafar

« Odpowiedź #1463 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 12:09:18 »
@xanar Nie wiem, gdzieś mi migło na fejsbuku. Jak cztasz takie 'mocne rzeczy' że jesteś pewien jak będzie to po co pytać? Będzie tak jak napisałeś, +5% i tylo. Wtedy to wychodzi kosmicznie taniej niż atom i mvm.

@moai aktualnie nie można nic zamawiać z BD chyba, nie?

Offline xanar

« Odpowiedź #1464 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 12:25:07 »
W Polsce masz 5% na książki.

Dzisiaj mi wysłali zaległą książkę booksetc, którą zamówiłem pod koniec listopada.

Teraz już chyba działa wszystko normalnie wiem, że od 16 grudnia nic nie jeździło z UK, bo przecież te orły polityczne nie mogły się dogadać przez parę lat czy będzie ta umowa czy nie będzie.

Offline Genocider

« Odpowiedź #1465 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 16:23:56 »
Niech podwyższa sobie.
Na ebayu mozna wyrwać wiele fajnych ofert. Przez ostatni rok zostawiałem u niego kilkaset złotych miesiąc w miesiąc- głównie bo były atrakcyjne ceny, niż z tego względu, że brakuje mi czegoś do czytania... w sumie spokojnie mógłbym teraz z rok czasu nic nie kupować tyle się tego zebrało...

Offline moai

« Odpowiedź #1466 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 17:06:21 »
@moai aktualnie nie można nic zamawiać z BD chyba, nie?
Masz racje, nie zauwazylem, a mialem wlasnie cos zamawiac :) Dwa preordery teoretycznie powinny mi przyjsc za 2-3 miesiace :) Zobaczymy.

Online freshmaker

« Odpowiedź #1467 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 17:09:25 »
czekałem na jedną książkę z BD - doszla wczoraj ale wysłali ją 14/12. pisałem do nich wcześniej to dostałem informację że prawdopodobnie w połowie stycznia mają być odblokowane wysyłki do ue.

Offline moai

« Odpowiedź #1468 dnia: Śr, 06 Styczeń 2021, 17:13:47 »
Wszystko na to wskazuje, powoli firmy wysylkowe zaczynaja wspolpracowac na nowych zasadach z UK. Czekam cierpliwie i licze, ze odpala jakis kod promocyjny dla UE jak rusza z zamowieniami :)

Offline xanar

« Odpowiedź #1469 dnia: So, 09 Styczeń 2021, 13:04:43 »
No i podrożone jest, ten koleś co na pejsbuku się ogłasza też podrożył, ale pewnie dlatego, że tu drożej, konkurencja chyba jeszcze nie podrożyła. :)
Predorder ma te ceny co miał, przynajmniej tak mi się wydaje, czyli prawie takie same ja u konkurencji.