Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 400176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eyesore

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1410 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 13:51:38 »
Najzabawniejszy jest fakt wprowadzenia podwyżki cen przesyłek w dniu kolejnej edycji Dnia Darmowej Dostawy. :))

o szit, faktycznie  8)

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #1411 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 14:17:05 »
Odebrałam właśnie drugie w życiu zamówienie z MVM. Również tym razem komiksy doszły szybko, były bardzo dobrze zapakowane oraz obecny był gratis w postaci zeszytu Free Comic Book Day (w Atom Comics kupowałam/uję na tyle nieregularnie, że nie pamiętam, czy takie bonusy to standard - czy ktoś często kupujący kojarzy?). Same komiksy też jak nówki. Tyle tylko, że jeden z nich ma bardzo mało kleju widocznego w klejeniu; trzeba będzie szybko przeczytać i sprawdzić, czy mi się nie rozleci. :P Ale myślę, że nie powinien, bo już na takie "bezklejowe" albumy kiedyś trafiałam i wszystko było ok.

Offline Lafar

« Odpowiedź #1412 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 14:19:03 »
No i cyk, zamawianie z Azylu też się stało nieopłacalne.

Teraz działa to jak sklep, dodajemy produkty do koszyka i święto. Nie wiadomo jaki stan, bo nie zamawia się przez maila. Dzikie terminy realizacji wpisane (3-45 dni, serio? na używany produkt 'spadnięty z półki'?), w regulaminie standardowe mumbo-jumbo, że może być rozwalone w 50%. Dostawa dowalona oczywiście, 18zł kurier - niech mi nawet nie wmawiają, że nie mają umów z dostawcami.

No nieładnie, nieładnie.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1413 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 14:22:57 »
50% oznacza, że albo rozwalone, albo nie.

Offline xanar

« Odpowiedź #1414 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 14:31:39 »
Odebrałam właśnie drugie w życiu zamówienie z MVM. Również tym razem komiksy doszły szybko, były bardzo dobrze zapakowane oraz obecny był gratis w postaci zeszytu Free Comic Book Day (w Atom Comics kupowałam/uję na tyle nieregularnie, że nie pamiętam, czy takie bonusy to standard - czy ktoś często kupujący kojarzy?). Same komiksy też jak nówki. Tyle tylko, że jeden z nich ma bardzo mało kleju widocznego w klejeniu; trzeba będzie szybko przeczytać i sprawdzić, czy mi się nie rozleci. :P Ale myślę, że nie powinien, bo już na takie "bezklejowe" albumy kiedyś trafiałam i wszystko było ok.
U "złej konkurencji" też czasami dorzucają jakieś gratisy. Zazwyczaj dostajesz nowe ale może się zdążyć, że będziesz miała coś z tym 10%.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Gazza

« Odpowiedź #1415 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 15:03:18 »
Konkurencja zawsze coś mi dorzuca. A mało tego - sprofilowałem sobie mailowo te gratisy by nie wysyłali mi jakichś popierdółek dla małolatów ;) Pakowanie w obu sklepach jest na bardzo dobrym poziomie.

Offline Genocider

« Odpowiedź #1416 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 12:41:01 »
Na horyzoncie są dla nas duże zmiany organizacyjne, jednym z jej efektów będzie przesunięcie oferty produktów sprowadzanych z USA ze sklepu internetowego multiversum.pl do sklepu internetowego azylkomiksu.pl

Oferta produktów sprowadzanych z USA która pojawi się w sklepie internetowym azylkomiksu.pl będzie działała w nieco innym modelu niż w tej chwili w sklepie internetowym multiversum.pl.

Najbardziej odczuwalną różnicą będzie ilość oferowanych jako sprowadzane z USA produktów - zostanie ona odczuwalnie zwiększona i będzie aktualizowana w oparciu o inny mechanizm.

Zmiana obejmie także częściowo produkty z oferty przedpremierowej. W fazie początkowej z rabatem preorderowym będą one oferowane na stronie sklepu internetowego multiversum.pl, następnie będą one przenoszone do sklepu internetowego azylkomiksu.pl.

Dobrze rozumiem, że od nowego roku nowości będą dostępne tylko na Azylu ?
Niezrozumiałe to dla mnie...  :o
« Ostatnia zmiana: Cz, 17 Grudzień 2020, 12:42:55 wysłana przez Genocider »

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #1417 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 12:44:17 »
Widocznie Rafał najpierw dobrał sobie wspólnika czy inwestora, a teraz całkiem odstępuje mu interes i MVM znika.

Offline xanar

« Odpowiedź #1418 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 12:46:06 »
Źle rozumiecie, nic takiego tam nie ma.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #1419 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 12:48:43 »
To wytłumacz nam gupkom co tam jest :)

Offline xanar

« Odpowiedź #1420 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 12:52:38 »
Myślę, że ciekawsze będzie jak napiszecie skąd te wasze wnioski na dostawie tych paru zdań.  :)

Ja to zrozumiałem tak, że oferta produktów sprowadzanych z USA (tzn. te, których nie ma aktualnie na stanie) będzie sobie można zamówić tylko przez Azyl + będzie szersza oferta.

Te rzeczy, które są na stanie i ten preorder, który jest z tym rabatem będzie działał tak jak działa teraz.

No, ale ja może jakiś głupi jestem.

Zresztą to już działało podobnie jakiś czas temu.
« Ostatnia zmiana: Cz, 17 Grudzień 2020, 12:57:16 wysłana przez xanar »

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #1421 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 10:29:14 »
Informacje z Facebooka:

"Do końca 2020 roku zostało już niewiele czasu.

Do 27.12.2020 możecie korzystać z rewelacyjnych grudniowych wyprzedaży. Kto nie skorzysta ten będzie żałował.

Po 27.12.2020 (w poniedziałek 28.12.2020 albo we wtorek 29.12.2020) nastąpi wyłączenie strony naszego sklepu internetowego które potrwa przynajmniej do końca tego roku. Zakupy przez stronę sklepu internetowego multiversum.pl ponownie będzie można robić w pierwszym tygodniu 2021 roku."

Offline death_bird

« Odpowiedź #1422 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 18:03:13 »
No to ja już żałuję.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online Gazza

« Odpowiedź #1423 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 21:14:53 »
A ja nie żałuję i nie będę. 😎

Online Gazza

« Odpowiedź #1424 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 08:25:54 »
Dostaliście maile z MVM o nowych zasadach PPS? Elita wśród elity albo dożywotni ban. Nie wiem znów czy śmiać się czy płakać....