Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 399612 razy)

Offline Lafar

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1395 dnia: Nd, 06 Grudzień 2020, 21:13:23 »
Przecież mógł dostać zwrot kasy...

Offline Gazza

« Odpowiedź #1396 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 08:16:23 »
Mógł, ale wolał (nawet uszkodzony) zeszyt. Zresztą pisał o tym wszystkim już...

Offline Lafar

« Odpowiedź #1397 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 09:31:03 »
Ty chyba kupujesz w tym MvM tylko po to, żeby później mieć co pisać w tym temacie. Masz możliwość zwrotu ale nie chcesz zwrócić, sklep nie ma na co wymienić bo produkt wyprzedany. To chyba normalne, jak kupisz ostatni model TV którego już nie produkują i będzie miał uwalone piksele to go po prostu zwracasz i tyle.

Co do uszkodzenia, nie maziaj pisakami bo tylko pogarszasz sprawę. Jak widać kawałek białego papieru na rozdarciu to można skleić, jak nie widać to kupujesz taśmę do rozdać o niskiej gramaturze (jak najniższej, szeroko dostępna u nas jest FP P 20g np), zaklejasz rozdarcie i bierzesz kostkę introligatorską (jak nie chcesz inwestować to wystarczy mała plastikowa łyżka do butów) i wygładzasz lekko aż będzie na równi z papierem. Jak jest jakieś trudniejsze rozdarcie, można zrobić fotki i wysłać pytanie do jakiegoś introligatora na FB - jak jest się miłym to zawsze coś podpowiedzą.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1398 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 09:36:01 »
Pozostawię to bez komentarza bo bazylujesz lepiej od 8azyla.  :o

Offline Gazza

« Odpowiedź #1399 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 15:38:05 »
Małe sprostowanie - trochę żałuję poprzedniego posta (moderacja - proszę o usunięcie).
Poniosło mnie po wpisie Lafara, a właściwie jego pierwszej części.

Nie, nie wydaję tam średnio po 300 zł miesięcznie by mieć co pisać w tym temacie, a właściwie to od wielu lat pierwszy raz ponarzekać na podejście sklepu do zasadniczej bądź co bądź kwestii. Zdarzyło się. Atomowi takie numery (przynajmniej w moim przypadku) się nie trafiają. Wolę ten egzemplarz w takim stanie niż nie mieć go wcale. Zresztą tą kwestię dość jasno (wydawało mi się) opisałem wcześniej.

"Co do uszkodzenia" z racji zainteresowań niekomiksowych nie mam problemów z naprawianiem pewnych drobnych defektów - w tym na papierze. Stąd szybka korekta coverartu przy pomocy markerów plastycznych na bazie alkoholu. W zasadzie zależało mi tylko już na ratowaniu artu, bo zeszyt z takim defektem (odsyłam do szczegółowego opisu wcześniej) wartość kolekcjonerską ma już znikomą. Doceniam porady. Nie bawię się już z tym zeszytem w dalsze renowacje. Żałuję, że nie zrobiłem wtedy zdjęć (nerwy wzięły górę i ruszyłem z retuszem). Efekt jest zadowalający - osoba nieświadoma problemu raczej nie zauważy wady bez wyjęcia komiksu z protektora. Gdyby nie fakt niedostępności - drążyłbym temat (Atom ocenił szanse na zdobycie tego virgina na znikome). Podzieliłem się doświadczeniem z MVM ponieważ jest tu kilku kolekcjonerów oryginalnych zeszytów dla których może być to lekcją poglądową. I przy okazji można sobie zweryfikować oferowany w regulaminie (i dość szczegółowo opisany) gwarantowany stan produktów z zdarzającymi się wpadkami. Z mojej strony - end of story, ale dzięki za poradę.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Grudzień 2020, 15:40:22 wysłana przez Gazza »

Offline Lafar

« Odpowiedź #1400 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 17:02:17 »
Polecam mieć w dupie ten gwarantowany stan produktów. Jak coś mi przychodzi nie takie jak powinno to to zgłaszam i tyle. Rozumiem, że tutaj wyjątkowa sytuacja ale to mnie utwierdza chyba tylko w przekonaniu, że jak zeszyty to Atom a jak zbiorcze to MVM.

Online xanar

« Odpowiedź #1401 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 16:39:11 »
ZMIANY W OPCJACH DOSTAWY
2020-12-09 15:49:34
10.12.2020 wprowadzone zostaną następujące zmiany w opcjach dostawy:

1) zmianie ulegnie koszt dostawy w opcji InPost - PACZKOMAT - z 13 PLN na 15 PLN

2) zmianie ulegnie koszt dostawy w opcji InPost KURIER - z 16 PLN na 18 PLN

3) zmianie ulegnie wymagana wartość jednorazowego zamówienia potrzebna do uzyskania gratisowej przesyłki - z 299 PLN na 499 PLN

https://multiversum.pl/_blog/345-ZMIANY_W_OPCJACH_DOSTAWY.html
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online xanar

« Odpowiedź #1402 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 19:00:57 »
Dzisiaj kurier z Deutsche Post :), który do mnie codziennie przyjeżdża mówił, że z okazji świąt Inpost poobniżał ceny nie, wiem jak to się do tych zwyżek może też tak być, że kurier z tej Niemieckiej firmy mi nakłamał  :)

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #1403 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 19:54:49 »
Ale dowalił z tymi cenami :o

Online xanar

« Odpowiedź #1404 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 23:58:04 »
I ceny skoczyły do góry.
No to rozwiązał mi się problem z preorderem, bo wahałem się po tym co ostatnio Marvel wyczynia z tymi książkami.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1405 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 08:01:30 »
Tymi ruchami ułatwili mi wiele decyzji zakupowych :) Dziękuję Ci MVM! ;)

Offline Genocider

« Odpowiedź #1406 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 11:27:32 »
Nie ma to jak podnosić ceny w trakcie zajebistych wyprzedaży  :o
Tak jak wspomniałem wcześniej... teraz nawet na wyprzedaży ceny są wyższe jak we wrzesniu bez promocji.

Lepsze promocje niż w media markt  ;D

Offline donT

« Odpowiedź #1407 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 11:55:39 »
To zupelnie jak nasze rzady, wierzace uparcie od wielu lat, ze dobrobyt w kraju zbuduje sie podnoszeniem podatkow.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1408 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 12:09:02 »
Najzabawniejszy jest fakt wprowadzenia podwyżki cen przesyłek w dniu kolejnej edycji Dnia Darmowej Dostawy. :))
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Grudzień 2020, 12:29:51 wysłana przez Gazza »

Online xanar

« Odpowiedź #1409 dnia: Cz, 10 Grudzień 2020, 12:54:21 »
Taki żartowniś  :)