Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 309317 razy)

zedic, Boro i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline OokamiG

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #2025 dnia: So, 30 Sierpień 2025, 17:34:30 »
Nie.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2026 dnia: So, 30 Sierpień 2025, 18:05:27 »
Czas 2 miesięcy został skrócony do 2 tygodni na dokonanie płatności.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2027 dnia: So, 30 Sierpień 2025, 18:11:23 »
Czy u was też to występuje i jak sobie z tym radzicie?

Po prostu tam nie wchodzimy.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline xanar

« Odpowiedź #2028 dnia: Nd, 31 Sierpień 2025, 01:38:16 »
Największy sklep komiksowy w Polsce  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #2029 dnia: Nd, 31 Sierpień 2025, 14:43:29 »
Dobra, chyba wyczaiłem metodą prób i błędów.
Z jednego IP można używać tylko jednej przeglądarki i najlepiej jednej zakładki w przegląarce. Jeśli otwieram Gildię w różnych przeglądarkach, albo mam otwarte wiele zakładek to wtedy mnie blokuje. Dodatkowo nie można mieć adblocka na analitykę google oraz captche i najlepiej za dużo nie klikać po stronie. Po prostu trzeba postępować jak z jajkiem i modlić się, żeby zadziałało. Ja bym tam w ogóle zakupów nie robił, ale niestety niektórzy wydawcy nie dają wyboru jeśli chce się kupować okładki limitowane.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline zarombisty

« Odpowiedź #2030 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 17:00:01 »
Muszę to napisać, bo to co odwala Gildia to się w pale nie mieści !!!
W piątek przyszła do mnie paczka - komiks Raven uwalone rogi - przód i tył i porysowanie.
Dzisiejsza paczka: wszystkie 3 komiksy porysowane !!!

Pakowanie Gildii kiedyś było solidne, teraz obydwie paczki były byle jak owinięte folią bąbelkową i włożone do kartonów, w których latały te komiksy jak chciały.

Robię zwrot i wymianę komiksów, ale daję im ostatnią szansę, bo to się w głowie nie mieści, żebym ja kur_a mać jedenasty raz z rzędu robił reklamację, bo tępaki nie potrafią zapakować solidnie dużych komiksów !

Ogólnie to odradzam ten sklep, ja niestety jestem zmuszony jeszcze tu kupować, ale to już chyba ostatni raz.
Także walę limitki od Studio Lain, obejdzie się.

Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Offline Xmen

« Odpowiedź #2031 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 17:27:49 »
Gildia jest już zwykłym dyskontem, z tego co od jakiegoś czasu czytam wychodzi na to, że kiepskim dyskontem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2032 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 17:44:32 »
Szczególnie że nie czytają korenspondencjii i wysyłają zamówienia tam gdzie im się podoba a później się martw.... Ja już zakończyłem zakupy w tym sklepie a utwierdziło mnie w tym przekonaniu brak zakupu King spawna a szczególnie korenspondencja z nimi po tej sytuacji

Offline Xmen

« Odpowiedź #2033 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 18:39:46 »
Ja kupuję tylko przy okazji czegoś od laina, nie widzę sensu dlaczego miałbym przepłacać, tracić czas i nerwy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #2034 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 18:50:46 »
Gildia jest już zwykłym dyskontem, z tego co od jakiegoś czasu czytam wychodzi na to, że kiepskim dyskontem.

Nie jest dyskontem, dyskusja na ten temat była długa i niestety Gildia jest sklepem specjalistycznym, pod względem asortymentu nic się nie zmieniło. Tyle, że teraz to jest zło konieczne.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #2035 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 19:04:21 »
Tak według definicji nie jest dyskontem, patrząc na jakość ich usług jest gorsza od większości dyskontów.

Offline eyesore

« Odpowiedź #2036 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 20:53:18 »
Czy w gildii można jeszcze kupować za odroczona na 2 miesiace opłatą?
już nie, teraz jest 2 tygodnie

Offline rapr

« Odpowiedź #2037 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 10:50:01 »
Hmmm, czytałem ze zdumieniem opinie o nowej Gildii, bo choć samo zamawianie jest... wyzwaniem, to pakowanie wyglądało solidnie. Ale dziś dostałem paczkę z 8 pozycjami i połowa ma obite rogi... Paczka ciężka jak diabli, a owinięta tylko lekko folią bąbelkową. Zaczynam rozumieć głosy oburzenia.

Offline stab

« Odpowiedź #2038 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 11:00:46 »
Czy tylko u mnie jak chcę dodać coś do koszyka, to odświeża stronę i nie dodaje nic do koszyka?

Offline Crono

« Odpowiedź #2039 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 12:17:28 »
Pakowanie to jedno, ale oni często wysyłają komiksy już obite lub porysowane. Wczoraj odebrałem przesyłkę z trzema komiksami, super zapakowaną, wszystkie w tym samym formacie. Komiks który włożony był w środku, ma uwalony grzbiet. Pozostałe dwa komiksy w stanie igła. Karton bez wgnieceń. To niemożliwe, żeby komiks uległ uszkodzeniu w transporcie. Ja tam już 9 na 10 komiksów kupuję w smaku liter, ale akurat tych tam nie było.