Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 309472 razy)

FDH, Bouncer, wojtast i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1845 dnia: Cz, 29 Maj 2025, 17:11:54 »
To już nie jest "specjalistyczny" sklep, tylko dyskont nastawiony na maksymalizację zysków.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #1846 dnia: Cz, 29 Maj 2025, 19:42:43 »
No cóż, udało mi się dodzwonić, baba udawała, że jakieś maile mi wysłali o opóźnieniu zamówienia i przekonywała, że na pewno są w spamie. Wygląda na to, że ostatnie zamówienie, szkoda że tak to się kończy. Mam nadzieję, że jeszcze obite na pożegnanie nie przyjdzie. Też mam Yragaela :/

Offline Łosiek

« Odpowiedź #1847 dnia: Cz, 29 Maj 2025, 21:31:08 »
Mnie mailowo na takie zapytanie twardo odpowiedzieli że nie, nie są elastyczni ;)

A mnie połączyli i odpowiedzieli mailowo. Co prawda dopiero po kolejnym mailu z pytaniem czy połączą lae zawsze. Pewnie zależy na kogo się trafi.
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus

Offline starcek

« Odpowiedź #1848 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 10:01:25 »
Do mnie na maila odpisali tego samego dnia. Może to zależy od złożoności sprawy?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Rafa

« Odpowiedź #1849 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 10:06:02 »
Ja odebrałem zamówienia z okresu przed zamianą i po zmianie.
Wszystko połączone elegancko tak jak chciałem.
Trzy zamowienia z odbiorem osobistym, łącznie ponad 300 pln. Przy każdym tradycyjnie pisałem, ze będą kolejne zamowienia i prośba o połączenie. Przy trzecim wskazałem w komentarzu paczkomat. Poszedł też osobny mail na ten temat. Nie płaciłem za przesyłkę.
Na drugi dzień dostałem info o połączeniu.
Wczoraj odebrałem paczkę. Należyty sposób pakowania. Zero obitych rogów, śladów cyrkla itp.
Jedyny mmankament jest to, ze wysłali to kurierem inpostu, więc musiałem zrobić przekierowanie.
Rzeczy z SL i z KGniewu.
Edit
Dodam tylko, że w ten sposób zamawiam u nich od paru lat. Nigdy nie bylo  problemów z łączeniem, kosztami wsyyslki itp.
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Maj 2025, 10:07:50 wysłana przez Rafa »

Offline Death

« Odpowiedź #1850 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 11:14:36 »
Wczoraj i przedwczoraj odebrałem dwa zamówienia z Gildii i komiksy były świetnie zapakowane. Muszę tutaj napisać, że nie jest prawdą, że Smak Liter zawsze pakuje lepiej od Gildii. Wczorajsze zamówienie z Gildii było zapakowane rewelacyjnie, ogromna ilość bąbelków i twardy karton.

A zamówienie ze Smaku Liter sprzed trzech dni musiałem reklamować. Karton był tym razem marnej jakości, ilość bąbelków taka sobie, a komiksy ledwo się w tym kartonie zmieściły. No i 4 z 7 komiksów już pojechały do Smaku na wymianę.

Tymczasem odebrałem też trzy nowości od Kurca i Matfel zapakował fatalnie, zero bąbelków, a komiksy ledwo mieściły się w kartonowej kopercie (bo obok pudełka ta koperta nawet nie stała), ale o dziwo dotarły w bdb stanie.

To samo Labrum. Wepchnęli dwa tomy Księgi cmentarnej w etui do takiej beznadziejnej kartonowej koperty i też dotarło w bdb stanie.

Loteria, ale generalnie Smak Liter i Gildia pakują najlepiej, choć czasem pancernie, a czasem na odpierdol.

Wracając do Gildii, to jedna z największych wad sprzed zmiany wyglądu sklepu została. Od kilku dni wszystkie komiksy z innego z moich zamówień mają dostępność 1 dzień roboczy, dzisiaj jest już trzeci dzień roboczy od tego czasu i fajnie byłoby, żeby wysłali już dzisiaj, skoro przedwczoraj i wczoraj nie dali rady. Ta dostępność w Gildii od dawna się nie sprawdza i nic się nie zmieniło. Lepiej zmieniliby to na "przewidywalny termin wydania". Bo jak przez kilka dni wisi 1 dzień roboczy i zamówiłeś sobie komiksy na przykład w poniedziałek licząc na to, że weźmiesz sobie je na dwutygodniowy urlop, który zaczynasz w sobotę, a wyślą ci w piątek, to albumy z tobą nie pojadą, a w kolejny poniedziałek nawet nie będzie miał być może kto ci ich odebrać. Pod tym względem temu sklepowi ufać nie można.

Offline Spiff

« Odpowiedź #1851 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 11:19:05 »
Ja odebrałem zamówienia z okresu przed zamianą i po zmianie.

To bardzo dobrze, że kilku odważnych ludzi zostało przy Gildii i monitoruje sytuację.
Dzięki tym śmiałkom wiemy co się dzieje w tej okupowanej przez informatyków księgarni .
„Nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak nielicznym”.

« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Maj 2025, 11:27:52 wysłana przez Spiff »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1852 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 12:24:27 »
Wrażenia z moich ostatnich zakupów w Gildii:
- Druilleta dostali w zeszłym tygodniu, ale wysłali dopiero we wtorek, po moim mailu z zapytaniem o termin realizacji (na co nie odpowiedzieli) i prośbą o anulowanie części zamówienia (na co odpowiedzieli, że się nie da, bo zamówienie jest w trakcie kompletacji),
- pakowanie wystarczające ale nie idealne (mniejsze albumy wciśnięte pomiędzy większe i obciągnięte folią bąbelkową tak, że mniejsze albumy przesuwały się w środku "pakietu), komiksy doszły nie uszkodzone,
- faktura na prawidłową kwotę (mimo modyfikowania go w międzyczasie),
- zamówienie na stronie nie zmodyfikowane.

Offline Rafa

« Odpowiedź #1853 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 12:59:02 »

Dzięki tym śmiałkom wiemy co się dzieje w tej okupowanej przez informatyków księgarni .
„Nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak nielicznym”.

....którzy zrobili tak niewiele...[zamówili komiksy i opisali proces zamawiania]😝

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1854 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 13:18:26 »
....którzy zrobili tak niewiele...[zamówili komiksy i opisali proces zamawiania]😝

Piszesz tak, bo zazdrościsz im heroizmu i emerytury kombatanckiej. ;)

Offline Spiff

« Odpowiedź #1855 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 13:37:25 »
....którzy zrobili tak niewiele...[zamówili komiksy i opisali proces zamawiania]
z tego co czytałem wielu poległo przy zamawianiu.
znaczy się żyją, ale nie poradzili sobie z nowym interfejsem (?) Gildii i przenieśli się do innego świata   innych księgarni.

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Rafa

« Odpowiedź #1856 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 15:36:08 »
Mięczaki 8)
 ;)

Offline stab

« Odpowiedź #1857 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 15:39:41 »
W gildii promocja chyba na dzień dziecka. Chyba, bo na głównej nigdzie nie ma o tym żadnego info. Między innymi Asterix i Kaczogród, co ciekawe nawet tomy w przedsprzedaży.

Offline frosty24

« Odpowiedź #1858 dnia: Pn, 02 Czerwiec 2025, 18:53:40 »
Mam pytanie. Czy u Was również w zamówieniach w realizacji po przelaniu pieniędzy nadal jest aktywna opcja: "Opłać zamówienie - kliknij tutaj" ??

Offline 79ers

« Odpowiedź #1859 dnia: Pn, 02 Czerwiec 2025, 19:00:46 »
Tak było, oni o tym wiedzą - jeżeli już opłacone to nie klikać.