Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 309509 razy)

FDH, Bouncer i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline NuoLab

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1800 dnia: So, 24 Maj 2025, 19:32:04 »
Pamiętam internet z czasów gdy nie było jeszcze gugla i taka obserwacja mi się nasuwa - o ile z początku można było obserwować ciągły progres w dziedzinie użyteczności, interfejsów, szybkości działania itp. to mniej więcej od 2015 roku wszystko schodzi na psy a kolejne updaty programów, portali, sklepów pod pozorem ulepszeń przynoszą jedynie okrajanie funkcji, pogorszoną widoczność, sortowanie, wyszukiwanie i responsywność. Teraz upadek przyspieszył wraz ze wciskaniem wszędzie AI i obawiam się, że doczekamy czasów gdy nie będzie już normalnych sklepów internetowych tylko frontend z upośledzonym botem.

Offline Alack

« Odpowiedź #1801 dnia: So, 24 Maj 2025, 20:12:06 »
OSTRZEŻENIE: uważajcie na błędy przy zamówieniu - pojawia się info, że "coś poszło nie tak, spróbuj ponownie"  a na koncie zamówienie jednak się pojawia. Wprawdzie mejl potwierdzający nie dociera (chyba, że wypluje to później jak system zacznie działać), ale kwas jakiś jest.

Ciekawostka...

Miałem właśnie taką samą sytuację, tyle, że spróbowałem złożyć zamówienie trzykrotnie. Najpierw informacja o błędzie a potem w historii zamówień widoczne trzy złożone i nieopłacone... Napisałem oczywiście od razu do Gildii z prośbą o wyjaśnienie i czekam na odpowiedź.

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #1802 dnia: So, 24 Maj 2025, 21:19:13 »
Ja też czekałem, napisałem 2x maila i nic. Dopiero jak zadzwoniłem, udało się wyjaśnić.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1803 dnia: Nd, 25 Maj 2025, 19:53:42 »
Ech:
<div class="action-reorder">
        An error has happened during application run. See exception log for details.

Mam ten sam błąd, nie sposób wejść w zamówienie.

Offline m4rkiz

« Odpowiedź #1804 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 09:22:49 »
nie wiem czy "się nie da", czy "tak ma być" ale nadal nie da się połączyć filtra 'tylko dostępne' z innymi

nie da się w związku z tym obejrzeć samych DOSTĘPNYCH nowości, bestsellerów, przedsprzedaży

moim zdaniem - lekki strzał w stopę, bo jak już znajdę coś, a nagle okazuje się niedostępne to z miejsca idę tego szukać w innych sklepach...

Offline Alack

« Odpowiedź #1805 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 11:26:24 »
Ja też czekałem, napisałem 2x maila i nic. Dopiero jak zadzwoniłem, udało się wyjaśnić.

Niestety połączenia odrzucane z komunikatem "abonent czasowo niedostępny".

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1806 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 12:13:41 »
Miałem nieopłacone zamówienie (bo wiedziałem że będę domawiał jeszcze tytuły) - od zawsze tak robiłem na Gildii - i mejlowo poprosiłem o dodanie dwóch kolejnych komiksów. Otrzymałem potwierdzenie że dodali. Oczywiście jak i poprzednio (już w "nowym cudownym" eSklepie), na stronie widniała tylko jedna pozycja ale zapewniali że oni widzą trzy. I zapewne (jak poprzednio) będą one w przesyłce, tyle tylko że potwierdzenie realizacji via email przyszło z jedną pozycją ale co gorsza wystawili fakturę tylko na tą jedną pozycję.
Naprawdę martwię o stan psychiczny ludzi którzy pracują w ich dziale księgowości ;)

Offline NuoLab

« Odpowiedź #1807 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 19:58:28 »
Ja prdl, czysty Edge, żadnych adblocków itp. a zamówienia złożyć się nie da - kółeczko się kręci i kręci do usrania.
Teraz też się kupujący rzucili i wszystko zawisło? Akurat se chciałem Żbika zbiorczego zamówić bo pewnie gdzie indziej nie będzie limitowanej okładki a zwykła jest ohydna.

Edit: Dobra, poszło za którymś razem, ale to żenada jest...
« Ostatnia zmiana: Pn, 26 Maj 2025, 20:03:00 wysłana przez NuoLab »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1808 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 21:31:55 »
Ten sklep to parodia. Od godziny nie mogę ogarnąć zamówienia. Mam kilka pozycji w koszyku i przy „złóż zamówienie” strasznie muli. Tragedia, jak można było zwalić tak dobry sklep.

Offline komiks

« Odpowiedź #1809 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 21:41:03 »
Sprawdź na wszelki wypadek mejla, czy zakup nie został dokonany bez płatności. Jak tak kupiłem Spawna.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline pMk_91

« Odpowiedź #1810 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 21:41:41 »
Dzielnie walczycie o możliwość zamówienia w tym sklepie. Podziwiam poświęcenie, nie rozumiem ale szanuje za ten upór. ;)

Offline tandiblue

« Odpowiedź #1811 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 21:58:49 »
W Gildii dzieją się rzeczy niestworzone  >:( Udało mi się złożyć dwa zamówienia ponad tydzień temu, ale co z tego, jak wiszą na statusie [w realizacji]. Zauważyłem, że czasami dostępność jest nieprawidłowo podawana np. zamówiłem Tomcata, którego status wysyłki widniał przez kilka dni jako 1 dzień roboczy, ale ostatnio zmienili, na przedsprzedaż i niby ma być dostępny od jutra. Nie jest dobrze, jak nie ogarną szybko tej nowej strony, to trzeba będzie zamawiać gdzie indziej  :(.
tandiblue.pl

Offline 79ers

« Odpowiedź #1812 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 22:05:21 »
to, że w realizacji to jeszcze pikuś - przy opłaconym zamówieniu jest link wyślij przelew ??

Offline tandiblue

« Odpowiedź #1813 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 22:22:57 »
to, że w realizacji to jeszcze pikuś - przy opłaconym zamówieniu jest link wyślij przelew ??

Tak, mam link Opłać zamówienie, ale dostałem potwierdzenie wpłaty i fakturę na maila ze statusem, że zapłacono, więc tym bardziej to dziwne.
tandiblue.pl

Offline komiks

« Odpowiedź #1814 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 23:38:38 »
Nie jest dobrze, jak nie ogarną szybko tej nowej strony, to trzeba będzie zamawiać gdzie indziej  :(.
Szybko to już nie ogarną, bo trochę czasu minęło. Teraz możemy wyznaczyć jakiś nowy termin, np do wakacji ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness